Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Miniştrii propuşi în viitorul Guvern, condus de premierul desemnat Florin Cîţu, au primit, miercuri, avize favorabile în comisiile parlamentare de specialitate.

 

* Transmisii în direct

 

- Şedinţa comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice

 

Şedinţa comisiei pentru buget, finanţe şi bănci

 

 - Şedinţa comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului

 

Şedinţa comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 17.38 Tanczos Barna: Calitatea aerului nu poate fi îmbunătăţită de Ministerul Mediului, ci de comportamentul nostru, de modul în care trăim

 

Calitatea aerului nu poate fi îmbunătăţită de Ministerul Mediului ci de atitudinea noastră, de comportamentul nostru şi de modul în care trăim, a declarat miercuri, la finalul audierilor în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, Tanczos Barna, ministrul propus la Mediu.

 

UPDATE ORA 17.13 Adrian Oros: Anul acesta suprafaţa reală irigată, nu cumulată, a fost de 508.000 de hectare; atât s-a putut

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

Anul acesta suprafaţa reală irigată, nu cumulată, a fost de 508.000 hectare, deşi am fi vrut să avem măcar cele două milioane de hectare afectate de secetă protejate prin irigaţii, dar atât s-a putut, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului

 

UPDATE ORA 14.57 Parlament/ Miniştrii propuşi în Cabinetul Cîţu - avizaţi favorabil în comisiile de specialitate

 

Miniştrii propuşi în viitorul Guvern, condus de premierul desemnat Florin Cîţu, au primit, miercuri, avize favorabile în comisiile parlamentare de specialitate.

 

UPDATE ORA 14.39 Parlament - audieri miniştri/Alexandru Nazare, aviz favorabil în comisiile reunite din Parlament

 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi cei din Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital de la Senat au avizat favorabil mandatul cu 20 voturi pentru, 12 împotrivă şi nicio abţinere.

 

UPDATE ORA 14.26 Parlament-audieri miniştri/ Gheorghiu: Schema de ajutor pentru producătorii de film am moştenit-o - 200 de milioane de lei pe hârtie

 

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a afirmat miercuri, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că schema de ajutor pentru producătorii străini de film a "moştenit-o", a găsit-o la un institut de prognoză din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), "cu 200 şi ceva de milioane de lei pe hârtie, dar cu conturile goale".

 

UPDATE ORA 14.25 Raluca Turcan: Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar, dar Guvernul nu îşi propune să dea afară angajaţi din sistemul public, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

 

UPDATE ORA 14.20 Parlament - audieri miniştri/Vlad Voiculescu - aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


 

Ministrul propus la Sănătate, Vlad Voiculescu, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

El a întrunit 20 de voturi favorabile. 

 

UPDATE ORA 14.07 Parlament - audieri miniştri/Aviz favorabil pentru Cătălin Drulă, propus la Ministerul Transporturilor

 

Ministrul desemnat pentru portofoliul Transporturilor, Cătălin Drulă, a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate reunite din Parlament.

Drulă a fost validat cu 18 voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

 

UPDATE ORA 14.04 Parlament - audieri miniştri/ Sorin Cîmpeanu: Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă

 

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil miercuri de comisiile parlamentare de specialitate pentru preluarea funcţiei de ministru al Educaţiei, a declarat că, în perioada în care va deţine acest portofoliu, "va fi cu mandatul pe masă".

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.50 Parlament-audieri miniştri/Bode, referitor la noi restricţii: România trebuie să se uite cu mare atenţie la ce se întâmplă în Marea Britanie

 

Ministrul propus al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, întrebat dacă sunt necesare noi restricţii în perioada sărbătorilor de iarnă, că România trebuie să se uite cu mare atenţie la ce se întâmplă în Marea Britanie.

 

UPDATE ORA 13.33 Ghinea: Până în 2029 toate programele se decid în primăvară; putem avea o decadă astrală a dezvoltării în România

 

Ministrul desemnat pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri că, până în 2029, toate programele se decid în primăvară, astfel că "putem avea o decadă astrală a dezvoltării în România".

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.33 Parlament - audieri miniştri/Adrian Oros, avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale 

 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.  Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Adrian Oros pentru portofoliul de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 19 voturi pentru şi 12 împotrivă. 

 

UPDATE ORA 13.31 Parlament - audieri miniştri/ Aviz favorabil pentru Claudiu Năsui, propus la Ministerul Economiei

 

Ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a fost avizat favorabil miercuri în comisiile de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 26 de voturi ''pentru'', 16 ''împotrivă'' şi nicio abţinere.

 

UPDATE ORA 13.27 Parlament - audieri miniştri/Sorin Cîmpeanu: Educaţie de calitate fără resurse nu se poate

 

Parlament - audieri miniştri/Sorin Cîmpeanu: Educaţie de calitate fără resurse nu se poate.

 

UPDATE ORA 13.22 Parlament - audieri miniştri/ Gheorghiu: ICR este doar o sursă de sinecuri; e nevoie de o reformă clară acolo

 

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a susţinut miercuri, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că Institutul Cultural Român (ICR) trebuie reformat, întrucât "şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat", devenind "o sursă de sinecuri".

 

UPDATE ORA 13.20 Eduard Novak: Nu mi-am dorit să fiu politician

 

 

Ministrul propus pentru Tineret şi Sport, Eduard Novak, a afirmat, miercuri, în cadrul audierilor de către Comisiile reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că nu şi-a dorit niciodată să ajungă un politician, ci doar să fie un exemplu pentru alte generaţii din postura de campion olimpic. 

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 13.19 Parlament - audieri miniştri/Raluca Turcan, avizată pozitiv pentru Ministerul Muncii de comisiile parlamentare

 

Ministrul desemnat pentru Muncă şi Protecţie Socială, Raluca Turcan, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor patru comisii de specialitate au validat nominalizarea Ralucăi Turcan cu 24 de voturi "pentru" şi cu 16 voturi "împotriva".

 

UPDATE ORA 13.13 Parlament - audieri miniştri/ Eduard Novak, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat. La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, Novak a primit 17 voturi pentru şi un vot împotrivă. Nu au existat abţineri.

 

UPDATE ORA 13.05 Parlament - audieri miniştri/Stelian Ion: Nu voi abuza de funcţie pentru a interveni dur şi disproporţionat în activitatea procurorilor

 

Stelian Ion, propus ministru al Justiţiei, a declarat, miercuri, că nu va "abuza" de funcţie "pentru a interveni dur şi disproporţionat în activitatea procurorilor".

 

UPDATE ORA 12.55 Program de guvernare: Creşterea randamentului staţiilor de pompare la 80% şi reducerea pierderilor de apă din canale la 28%

 

Creşterea randamentului staţiilor de pompare de la 40% la 80% şi reducerea pierderilor de apă din canale de la 60% la 28% sunt printre rezultatele preconizate a fi obţinute după implementarea măsurilor din strategia de gestionare a apei în agricultură, potrivit programului de guvernare depus miercuri la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 12.22 Parlament - audieri miniştri/ Aviz favorabil pentru Sorin Cîmpeanu, propus la Ministerul Educaţiei

 

Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost avizat favorabil miercuri în comisiile de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 20 de voturi ''pentru'', 10 ''împotrivă'' şi două abţineri.

 

UPDATE ORA 12.21 Program de guvernare: 1.000 de noi kilometri de autostrăzi şi drumuri expres; 370 de kilometri de Variante Ocolitoare

 

Noul Executiv îşi propune realizarea, în următorii patru ani, a unui număr de 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, la care se adaugă 370 de kilometri de variante de ocolire - în valoare de 5,5 miliarde de lei, fără TVA, potrivit Programului de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 12.19 Parlament - audieri miniştri/Ministrul Energiei, Virgil Popescu, avizat favorabil în comisiile de specialitate

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a primit aviz favorabil, joi, în comisiile de specialitate din Parlament. El a primit 31 de voturi "pentru" şi 18 "împotrivă".

 

UPDATE ORA 12.18 Program de guvernare: Coaliţia nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe

 

Coaliţia nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe, deşi România are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale în PIB din Uniunea Europeană, iar în etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătăţirea colectării veniturilor, conform Programului de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 12.11 Audieri miniştri/ Aviz favorabil pentru Stelian Ion, propus la Ministerul Justiţiei

 

Ministrul propus pentru portofoliul Justiţie, Stelian Ion, a fost avizat favorabil miercuri în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

 

UPDATE ORA 12.08 Parlament - audieri miniştri/Cristian Ghinea,avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

 

Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Cristian Ghinea pentru portofoliul de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu 16 voturi pentru şi 5 împotrivă.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 12.03 Audieri miniştri/Aviz favorabil pentru Bogdan Gheorghiu, propus la Ministerul Culturii

 

Ministrul propus pentru portofoliul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a fost avizat favorabil miercuri în comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 13 voturi "pentru" şi 6 "împotrivă".

 

UPDATE ORA 11.53 Program de guvernare: Agri-Invest, program dedicat în exclusivitate sectorului agricol în perioada 2021-2024

 

Sectorul agricol va beneficia, în perioada 2021-2024, de un program similar cu IMM Invest, respectiv Agri-Invest, un program dedicat în exclusivitate agriculturii, se arată în Programul de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 11.52 Program guvernare/MTS: Complexuri sportive, patinoare şi velodromuri în valoare de 3 miliarde de euro

 

Noua coaliþie, formatã din Partidul Naþional Liberal, Alianþa USR-PLUS ºi Uniunea Democratã Maghiarã din România, îºi propune în programul de guvernare construirea a sute de sãli polivalente, complexuri sportive, sãli sportive ºcolare, patinoare, bazine olimpice sau velodromuri în valoare totalã de aproximativ 3 miliarde de euro. 

 

UPDATE ORA 11.31 Program de guvernare: Pensiile vor fi majorate anual cu rata inflaţiei şi cu minimum 58,5% din creşterea salariului mediu

 

Valoarea punctului de pensie va continua să se majoreze anual pentru a acoperi rata inflaţiei şi minim 58,5% din rata de creştere a salariului mediu brut pe economie, potrivit potrivit Programului de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 11.31 Program de guvernare:Portul Constanţa trebuie dezvoltat în perspectiva de a deveni cel mai important port din regiune

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Dezvoltarea Portului Constanţa prin promovarea unui plan major de investiţii, astfel încât acesta să-şi atingă potenţialul maxim şi să îşi întărească rolul de port regional cu perspective să devină cel mai important port din regiune, este unul dintre obiectivele prevăzute în Programul de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 11.28 Program guvernare/Cultură: Este nevoie de o reorganizare din temelii a sectorului

 

În domeniul Culturii este nevoie nu numai de o schimbare majoră de discurs, dar şi de o reorganizare din temelii a sectorului, pentru a asigura condiţii elementare legale, financiare, fiscale şi de protecţie socială pentru oamenii şi organizaţii din sector, se arată în programul de guvernare propus de noul Guvern în acest domeniu.

 

UPDATE ORA 11.17 Program guvernare/Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Digitalizarea României - punct prioritar

 

Digitalizarea României reprezintă un punct prioritar în Programul de guvernare 2020-2024 al Alianţei PNL-USR-PLUS-UDMR.
 

 

UPDATE ORA 11.16 Program guvernare/ Justiţie: Desfiinţarea SIIJ, reorganizarea Inspecţiei Judiciare şi întărirea luptei anticorupţie

 

Foto: (c) GEORGE CALIN/AGERPRES FOTO


Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, reorganizarea Inspecţiei Judiciare, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraţilor şi întărirea luptei anticorupţie se numără printre obiectivele Programului de guvernare 2020 - 2024 propus de PNL, USR PLUS şi UDMR.

 

UPDATE ORA 11.15 Audieri miniştri/A început audierea lui Stelian Ion, propus la Ministerul Justiţiei


Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au început, miercuri, audierea ministrului propus la Justiţie, Stelian Ion.

 

UPDATE ORA 11.09 Parlament: Au început audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu

 

Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul condus de Florin Cîţu au început, miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

 

Potrivit programului aprobat de Birourile permanente reunite ale Legislativului, primii miniştri audiaţi, de la ora 11,00, sunt Bogdan Gheorghiu - ministrul propus al Culturii, Sorin Câmpeanu - ministrul propus al Educaţiei, Cristian Ghinea - ministrul propus al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Nicolae Ciucă - ministrul propus al Apărării, Adrian Oros - ministrul propus al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Ion - ministrul propus al Justiţiei şi Virgil Popescu - ministrul propus al Energiei.

 

Audierile vor continua, la ora 12,00, cu: Claudiu Năsui - ministrul propus al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Eduard Novak - ministrul propus al Tineretului şi Sportului, Bogdan Aurescu - ministrul propus al Afacerilor Externe, Raluca Turcan - ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale, Lucian Bode - ministrul propus al Afacerilor Interne, Attila Cseke - ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

 

Începând cu ora 13,00, vor fi audiaţi: Cătălin Drulă - ministrul propus al Transporturilor şi Infrastructurii, Tanczos Barna - ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Vlad Voiculescu - ministrul propus al Sănătăţii, Alexandru Nazare - ministrul propus al Finanţelor, Cristian Sergiu Teleman - ministrul propus al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

 

UPDATE ORA 11.08 Program de guvernare: În locul ANOFM, angajatorii trebuie să gestioneze banii europeni pentru formarea profesională a angajaţilor

 

Angajatorii vor putea administra ei înşişi fonduri europene nerambursabile pentru formarea profesională a salariaţilor, în locul programelor de formare stabilite anual de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit Programului de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 10.59 Program guvernare/ Afaceri Interne - o nouă Strategie naţională de ordine şi siguranţă publică

 

Adoptarea unei noi Strategii naţionale de ordine şi siguranţă publică, ce va pune accent pe o prezenţă activă a poliţiştilor în stradă, rezolvarea deficitului de personal, simplificarea administrativă şi transformarea digitală a serviciilor publice sunt câteva dintre obiectivele enunţate în domeniul Afacerilor Interne din programul de guvernare al coaliţiei PNL - USR PLUS - UDMR.

 

UPDATE ORA 10.57 Program guvernare/Lucrări Publice şi Administraţie - scop fundamental, dezvoltarea armonioasă şi recuperarea decalajelor între judeţe

 

PNL, USR PLUS şi UDMR propun prin Programul de guvernare depus miercuri la Parlament investirea a 8 miliarde de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, a 12,5 miliarde de lei pentru construirea şi reabilitarea de creşe, grădiniţe şi şcoli şi construirea a 10 spitale cu 4 miliarde de lei.

 

UPDATE ORA 10.55 Program guvernare/Ministerul de Externe: Finalizarea MCV şi politici orientate către diaspora

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


 

Eforturile orientate către finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi politici orientate către diaspora - inclusiv mărirea numărului de parlamentari care să reprezinte românii din afara ţării - se numără printre obiectivele Ministerului de Externe, prezentate în programul de guvernare 2020-2024 depus de coaliţia PNL-USR PLUS-UDMR.

 

UPDATE ORA 10.46 Program guvernare/Sănătate - obiective: Creşterea finanţării până la 6% din PIB, investiţii în infrastructură, atragerea personalului în sistem

 

Investiţiile în infrastructură, aparatură, atragerea de fonduri europene, crearea capabilităţilor în
zonele de risc, pregătirea capitalului uman şi atragerea personalului sanitar în sistem, crearea facilităţilor optime pentru tratament şi asigurarea medicaţiei la standarde europene, precum şi programe naţionale ţintite pentru creşterea calităţii vieţii pacienţilor sunt pilonii pe care se bazează programul de guvernare propus de noul Guvern în domeniul Sănătăţii.

 

UPDATE ORA 10.45 Program guvernare/Educaţie - conectarea de urgenţă la internet a tuturor unităţilor de învăţământ; implementarea generalizată a Catalogului Virtual

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


 

Cabinetul Cîţu îşi propune în programul de guvernare pentru care, miercuri, va cere votul de învestitură al Parlamentului, mai multe măsuri pe termen scurt şi mediu pentru extinderea accesului la educaţie de calitate pentru toţi elevii, pentru îmbunătăţirea formării cadrelor didactice, pentru finanţarea unităţilor de învăţământ din zone vulnerabile, precum şi pentru digitalizarea unităţilor de învăţământ.

 

UPDATE ORA 10.37 Program de guvernare: Deşeurile care ajung la gropile de gunoi trebuie reduse cu cel puţin 75 %, până în 2025

 

Deşeurile care ajung la gropile de gunoi vor trebui reduse cu cel puţin 75% până în anul 2025, iar acestea trebuie reintroduse în economia circulară, conform Programului de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 10.37 Program de guvernare: O treime din redevenţele petroliere din Marea Neagră se vor duce către pensii

 

Foto: (c) SORIN LUPSA/AGERPRES FOTO


Coaliţia de la guvernare şi-a propus modificarea legislaţiei astfel încât o treime din redevenţele datorate de companiile care exploatează zăcămintele de gaze din Marea Neagră să meargă către echilibrarea sistemului de pensii, potrivit Programului de Guvernare 2020-2024.

 

UPDATE ORA 10.30 Program de guvernare: Buget de 650 milioane euro pentru programul multianual Împădurim România

 

Programul multianual Împădurim România va avea un buget de 650 milioane euro şi va urmări plantarea a 220 de puieţi în perioada 2021-2024, conform Programului de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 10.28 Program de guvernare:Actualul Minister al Fondurilor Europene va fi reorganizat şi redenumit Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

 

Actualul Minister al Fondurilor Europene va fi reorganizat şi redenumit Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iar Guvernul va reface HG privitoare la Programele Operaţionale 2021-2027, se menţionează în Programul de guvernare 2020 - 2024.

 

UPDATE ORA 10.27 Program guvernare/Un cadru legal care să asigure modernizarea şi operaţionalizarea, principalul obiectiv în domeniul Apărării

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


Dezvoltarea unui cadru legal care să asigure modernizarea, operaţionalizarea şi gestionarea eficientă a priorităţilor reprezintă principalul obiectiv pe termen mediu în domeniul Apărării din programul de guvernare al alianţei PNL-USR-PLUS-UDMR.

 

UPDATE ORA 10.24 Program de guvernare: Va fi implementat un nou sistem de evaluare a angajaţilor din sistemul public

 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) va implementa un nou sistem de evaluare a angajaţilor din sistemul public, deoarece în prezent funcţionarii publici se evaluează între ei, conform Programului de Guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

 

UPDATE ORA 10.22 Program guvernare/ Justiţia - 'un loc central'; stagnarea şi regresele ultimilor ani reclamă o reformă 'profundă'

 

PNL, USR PLUS şi UDMR îşi asumă în Programul de guvernare 2020 - 2024 întărirea rolului Justiţiei de putere independentă în stat, prin eliminarea mijloacelor de presiune dinspre politic şi prin asigurarea resurselor necesare, angajându-se, totodată, să iniţieze şi să insiste asupra dezbaterii privind revizuirea Constituţiei.

 

UPDATE ORA 10.22 Program de guvernare/Vor continua măsurile de stimulare a cererii, de sprijinire a reluării activităţilor economice afectate de pandemie

 

Programul de guvernare prevede continuarea măsurilor de stimulare a cererii, de sprijinire a reluării activităţilor economice afectate de pandemie şi a angajărilor, precum şi de protejare a veniturilor românilor.

 

UPDATE ORA 10.14 Parlament: Audierile miniştrilor în comisii încep la ora 11,00; plenul pentru învestirea Cabinetului Cîţu, la 15,00

 

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit, miercuri, că audierea în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi în Cabinetul Cîţu vor începe la ora 11,00, iar plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului va avea loc la ora 15,00.

 

UPDATE ORA 10.12 Program guvernare/Cabinetul Cîţu îşi propune să susţină creşteri graduale, până în 2024, pentru finanţarea educaţiei

 

Educaţia reprezintă şansa pe care fiecare stat şi-o acordă pentru viitor, iar fără educaţie o ţară nu poate garanta nici sănătatea, nici securitatea şi nici prosperitatea, afirmă reprezentanţii coaliţiei în programul de guvernare pentru care vor cere miercuri votul de încredere al Parlamentului.

 

UPDATE ORA 9.21 Parlament: Şedinţă a Birourilor permanente reunite la ora 9,30

 

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc miercuri, la ora 9,30, pentru stabilirea calendarului audierii în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi în Cabinetul Cîţu şi votul în plenul Parlamentului.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 9.05 Florin Cîţu şi Ludovic Orban au ajuns la Parlament

 

Premierul desemnat Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, au ajuns, miercuri, la Parlament.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


Conform programului anunţat, premierul desemnat depune miercuri dimineaţa lista Cabinetului şi programul de guvernare la Parlament.

 

ORA 5.00 Miercuri - proceduri de învestitură pentru guvernul condus de premierul desemnat Florin Cîţu

Lista Cabinetului şi programul de guvernare vor fi depuse la Parlament în jurul orei 8,00, iar şedinţa Birourilor permanente reunite va avea loc între orele 9,00 şi 10,00.

"Mâine urmează audierile în comisii, cred că încep la ora 10,00 sau 11,00 cel mai târziu. Planul nostru este de a avea votul în plen începând cu ora şase seara, urmează jurământul şi după aceea tot Guvernul se va reuni la Palatul Victoria doar pentru o şedinţă foto şi atât", a declarat marţi seara prim-ministrul desemnat Florin Cîţu.

Conducerile PNL, USR PLUS şi UDMR au validat, fiecare în parte, listele proprii de miniştri care vor face parte din viitorul Executiv.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTOLista membrilor Guvernului este următoarea:

Florin Cîţu - prim-ministru

Dan Barna - viceprim-ministru

Kelemen Hunor - viceprim-ministru

Nicolae Ciucă (PNL) - Ministerul Apărării Naţionale

Bogdan Aurescu (PNL) - Ministerul Afacerilor Externe

Alexandru Nazare (PNL) - Ministerul Finanţelor Publice

Lucian Bode (PNL) - Ministerul de Interne

Sorin Cîmpeanu (PNL) - Ministerul Educaţiei Naţionale

Virgil Popescu (PNL) - Ministerul Energiei

Adrian Oros (PNL) - Ministerul Agriculturii

Bogdan Gheorghiu (PNL) - Ministerul Culturii

Raluca Turcan (PNL) - Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

Cătălin Drulă (USR PLUS) - Ministerul Transporturilor

Claudiu Năsui (USR PLUS) - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Stelian Ion (USR PLUS) - Ministerul Justiţiei

Cristian Ghinea (USR PLUS) - Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Vlad Voiculescu (USR PLUS) - Ministerul Sănătăţii

Ciprian Teleman (USR PLUS) - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Cseke Attila (UDMR) - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Tanczos Barna (UDMR) - Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Eduard Novak (UDMR) - Ministerul Tineretului şi Sportului

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTOMarţi seara, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liberalul Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru. El este propunerea de premier a coaliţiei formate din PNL, USR PLUS şi UDMR.

Conform Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. AGERPRES

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza stirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării stirilor pe fluxul agenţiei.

 

Citeşte şi:

 

VIDEO Membrii Guvernului Cîţu au depus jurământul de învestitură

 

VIDEO Iohannis, către noul Guvern: La treabă!

 

Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Cîţu candidat la funcţia de prim-ministru

 

Decretul de desemnare a lui Florin Cîţu candidat la funcţia de prim-ministru - publicat în Monitorul Oficial

 

BPN al PNL a aprobat lista miniştrilor liberali din viitorul Guvern Cîţu

 

USR PLUS a aprobat lista miniştrilor Alianţei din viitorul Guvern Cîţu

 

Consiliul Permanent al UDMR a aprobat persoanele desemnate în viitorul Guvern Cîţu

 

Calendarul şi procedura formării noului guvern

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.