COD GALBEN: 26-01-2022 Intre 07:00 si 12:00 se va semnala local, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea in Județul Gorj; COD GALBEN: 26-01-2022 Intre 05:00 si 08:00 se va semnala burniţă care local depune polei in Județul Cluj, Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună, marţi, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".UPDATE ORA 18.02 Parlament: Moţiunea de cenzură a fost respinsă (oficial)

 

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu" a fost respinsă, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Votul a fost secret cu bile.

Numărul total al parlamentarilor care au votat la moţiunea de cenzură a fost de 202, din care "pentru" au votat 201, iar "împotrivă" a fost doar un vot.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate. 

 

UPDATE ORA 17.57 Parlament: Moţiunea de cenzură a fost respinsă (surse)

 

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu" a fost respinsă, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Votul a fost secret cu bile.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari. 

Au fost 201 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

 

UPDATE ORA 17.50 Parlament/ Votul pe moţiunea de cenzură a luat sfârşit 

 

S-a finalizat procesul de vot, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

Votul a fost secret cu bile.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, este nevoie de 234 de voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari.

 

UPDATE ORA 17.39 Moţiune de cenzură/ Premierul Cîţu a renunţat la o declaraţie de presă, după o intervenţie a deputatului George Simion

 

Prim-ministrul Florin Cîţu, care intenţiona marţi să susţină o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului, a renunţat după o intervenţie a deputatului AUR George Simion.

 

UPDATE ORA 17.37 Moţiunea de cenzură/ Orban, către Grindeanu: Nu accept să fiu criticat de un tulburel oţetit înainte de a ajunge vin

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a avut marţi, în plenul reunit al Parlamentului, un schimb de replici cu deputatul PSD Sorin Grindeanu, căruia i-a spus că vinurile adevărate, odată cu vârsta, devin nobile şi că el nu acceptă să fie criticat de cineva care nici măcar nu a apucat să ajungă vin, "un tulburel care s-a oţetit înainte de a ajunge vin".

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 17.17 Moţiune de cenzură/Şoşoacă - în plen: Aşa arată un sac în care morţii aşa-zis de COVID au fost aruncaţi goi

 

Senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Şoşoacă a venit marţi, în plenul reunit al Parlamentului, cu un sac negru de plastic pe care l-a pus în faţa premierului Florin Cîţu în timpul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură.

 

UPDATE ORA 17.17 Moţiune de cenzură/ Andronache (PNL): Textul moţiunii este o auto-incriminare a PSD

 

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, consideră că textul moţiunii de cenzură este o auto-incriminare a PSD, precizând că parlamentarii PNL nu vor vota documentul.

 

UPDATE 17.15 Moţiune de cenzură/Mihai Ioan Lasca (neafiliat): Acest guvern nu mai este capabil să ajute românii

 

Deputatul neafiliat Mihai Ioan Lasca a anunţat marţi, în plenul Parlamentului, că va vota moţiunea de cenzură pentru că acest guvern nu mai este capabil să ajute românii, iar partenerii de guvernare de la USR PLUS sunt preocupaţi de "sexualizarea forţată a copiilor şi a bărbaţilor gravizi".

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 17.09 Moţiune de cenzură/ Cîţu, către PSD: Vă îngrijorează sărăcia cu cămăşi scumpe şi ceasuri ce costă cât un apartament

 

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că social-democraţii se îngrijorează de sărăcia României 'cu cămăşi scumpe' şi 'ceasuri care costă cât un apartament'.

 

UPDATE ORA 17.02 Moţiune de cenzură/ Claudiu Târziu (AUR): Premierul provoacă în plen tranşarea alegerilor interne din PNL

 

Senatorul AUR Claudiu Târziu a susţinut marţi că premierul Florin Cîţu provoacă în plen tranşarea alegerilor interne din PNL la votul pentru moţiune.

 

UPDATE ORA 17.00 Parlament - A început votul pe moţiunea de cenzură

 

A început votul în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

Votul este secret cu bile.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, este nevoie de 234 de voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari.

 

UPDATE ORA 16.51 Moţiune de cenzură/Cîţu: Investiţiile în economie au crescut cu 3,9 miliarde lei faţă de 2020 şi 7,3 faţă de 2019

 

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi, la dezbaterile de la moţiunea de cenzură, că actualul guvern a alocat sume record pentru investiţii, la nivelul ultimilor zece ani, şi că această sumă ar fi cu 3,9 miliarde de lei mai mare decât în 2020 şi cu 7,3 miliarde de lei mai mare decât în 2019.

 

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 16.50 Moţiune de cenzură/ Chichirău (USR PLUS): Să construim ţara în care românii să poată să se întoarcă, să vrea să se întoarcă

 

Deputatul USR PLUS Cosette Chichirău a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că actuala coaliţie de guvernare are ca scop construcţia unei ţări "în care românii să poată să se întoarcă, să vrea să se întoarcă".

 

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 16.41 Moţiune de cenzură/ Grindeanu: Am ajuns într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza guvernului

 

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a afirmat marţi că românii au ajuns într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza unui guvern care nu trage pentru România, ci pentru propriile buzunare de partid.

 

UPDATE ORA 16.37 Moţiune de cenzură/ Turos Lorand: Acest instrument de a trage la răspundere Guvernul este folosit în mod ridicol

 

Senatorul UDMR Turos Lorand a declarat marţi, în plenul Parlamentului, că Opoziţia foloseşte moţiunea de cenzură într-un mod "ridicol", în loc de argumente "venind doar cu nişte generalităţi şi multe sloganuri politice".

 

UPDATE ORA 16.28 Moţiune de cenzură/ Orban, către Ciolacu: Nu mai minţiţi, aţi pierdut localele anticipate

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat marţi că PSD a pierdut alegerile locale anticipate de duminică şi l-a invitat pe preşedintele PSD să nu mai mintă "clamând" victorii pe care nu le-a obţinut.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 16.18 Moţiune de cenzură/Simion (AUR): Domnul Cîţu este un fricos; a ajuns dintr-o întâmplare nefericită prim-ministru al României

 

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, a susţinut marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că premierul Florin Cîţu este un fricos, care a ajuns "dintr-o întâmplare nefericită" prim-ministru al României.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 16.18 Moţiune de cenzură/ Cîţu îi îndeamnă pe românii care au plătit rate mai mari să ceară diferenţa de la PSD

 

Premierul Florin Cîţu le-a reproşat reprezentanţilor PSD trecerea de la ROBOR la IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor) şi i-a îndemnat pe românii care au rate mai mari la bancă să le ceară social-democraţilor diferenţa.

 

UPDATE ORA 16.08 Moţiune de cenzură/ Mihail (USR PLUS), către PSD: Următorii 3 ani şi jumătate veţi sta în Opoziţie

 

Senatorul USR PLUS Radu Mihail le-a spus, marţi, social-democraţilor din plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că în următorii trei ani şi jumătate vor "sta în Opoziţie", pentru că actuala coaliţie este una solidă şi "va rămâne să conducă România până la următoarele alegeri şi dincolo de ele".

 

UPDATE ORA 15.59 Moţiune de cenzură/ Guran (PNL): Moţiunea nu va trece pentru că această guvernare a funcţionat

 

Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, a afirmat marţi că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD nu va trece pentru că guvernarea PNL - USR PLUS - UDMR a funcţionat.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 15.54 Moţiune de cenzură/ Cîţu: Coaliţia e puternică, unită şi pregătită să guverneze cel puţin 8 ani de acum încolo

 

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că actuala coaliţie de guvernare e "puternică, unită" şi pregătită să guverneze cel puţin opt ani.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 15.48 Moţiune de cenzură/ Ciolacu: Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut, marţi, premierului Florin Cîţu 'să revină pe pământ' şi să oprească "sarabanda împrumuturilor" pentru a nu mai crea alte "generaţii de sacrificiu".

 

UPDATE ORA 15.43 Moţiune de cenzură/ Cîţu: Moţiunea confinţeşte alianţa dintre PSD şi AUR; va eşua

 

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, în plenul Parlamentului că moţiunea de cenzură, care "va eşua", este actul oficial care "consfinţeşte" alianţa dintre PSD şi AUR.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 15.21 Moţiune de cenzură/Cîţu către PSD: Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi

 

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că social-democraţii îl consideră "cel mai mare inamic al lor", dar le-a transmis că nu vor scăpa de el deoarece "a tranşat" alegerile din interiorul PNL.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 14.24 Parlament: A început şedinţa de plen reunit în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură

 

A început şedinţa de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României 'spre prăpastie cu o viteză uluitoare' şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă, se arată în textul moţiunii de cenzură.

La începutul şedinţei şi-au înregistrat prezenţa 364 de parlamentari.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

ORA 6.00 Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, marţi, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plenul reunit săptămâna trecută.

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României 'spre prăpastie cu o viteză uluitoare' şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă, se arată în textul moţiunii de cenzură.

"Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai 'lucruri fantastice'! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?", conform documentului iniţiat de parlamentarii PSD.

Potrivit textului, în timp ce 'camarila politică şi firmele de partid au profituri grase', "majoritatea românilor îşi văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare".

"În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creşterea preţurilor la alimente de bază, medicamente şi utilităţi este de peste 10%, în timp ce salariile şi pensiile au îngheţat. Aceasta înseamnă minus 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariaţi şi pensionari! Mai mult, BNR anunţă o dublare a inflaţiei în 2021. Este efectul creşterii dramatice a costului vieţii: +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze şi +7,5% la apă. Iar de la 1 iulie vin noi scumpiri! La fel de 'fantastice'! Şi, de aceea, trebuie să plecaţi! Pentru prima dată după Revoluţie, hoţia a fost oficializată prin lege! Peste toate acestea însă, peste noapte, în bugetul ţării a apărut o Anexă, în care banii publici au fost direcţionaţi exclusiv administraţiilor locale conduse de partidele puterii! Asta v-a fost prioritatea, nu soluţii pentru creşterea încasărilor la buget! Niciun deranj pentru evazionişti şi speculanţi, nicio măsură de reducerea a risipei banului public", susţin social-democraţii.

PSD afirmă că "atitudinea de vătafi îmbuibaţi care varsă lacrimi de crocodil de grija poporului" a guvernanţilor "este înspăimântătoare".

"Aţi abandonat sloganul liberal 'prin noi înşine' în favoarea celui pedelist 'pentru noi înşine'. Modul de acţiune, copiat la virgulă de la duetul Boc-Băsescu-Udrea, este revoltător. De aceea, astăzi România are o singură soluţie: să plecaţi! Aţi făcut mult prea mult rău ţării într-un timp record! Prin toate aceste lucruri 'fantastice', aţi transformat România într-o ţară eşuată. O Românie eşuată, cu o economie eşuată, cu un sistem de învăţământ eşuat, cu un sistem medical eşuat, cu o agricultură eşuată! Ca niciun alt guvern de până acum, aţi reuşit performanţa să eşuaţi în toate domeniile! Singura preocupare a fost bătălia pentru 'împărţirea prăzii' între clanurile politice din PNL-USR-PLUS, numirea clientelei în funcţiile pe care vă lăudaţi că le desfiinţaţi, direcţionarea bugetului de stat şi a banilor europeni din PNRR pentru susţinătorii la congresele din toamnă şi circul... mascarada zilnică, făcută cu scopul de a vă ascunde eşecul! Nu aţi păcălit însă pe nimeni, domnule Cîţu! Toţi românii au văzut cum a ajuns România sub conducerea guvernării 'fantastice' a PNL-USR-PLUS-UDMR. Şi, de aceea, este momentul să plecaţi acasă", se mai spune în moţiune.

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să aibă 234 de voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari. AGERPRES

 

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.
 

 

Citeşte şi:

 

VIDEO Cîţu: Parlamentarii coaliţiei nu vor vota la moţiune; dacă vor, să participe pentru divertisment

 

Ciolacu: Ar trebui să vină 20 de voturi şi din actualul arc guvernamental pentru ca moţiunea de cenzură să treacă

 

George Simion (AUR): Marţi nu votăm moţiunea PSD, ci votăm înlăturarea Guvernului Cîţu

 

Orban: Pesediştii să nu se mai implice în campania internă a PNL; niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea de cenzură

 

Ciolacu: Este pentru prima oară, după 30 de ani, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă

 

Ciolacu: Suntem pregătiţi să preluăm o eventuală guvernare

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.