COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Programările pentru etapa a III-a de vaccinare încep de miercuri, 10 martie, pentru persoanele din localităţile sau municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

CNCAV afirmă că, pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2) - judeţul Alba, municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) - judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13) - judeţul Cluj , municipiul Petroşani (2) - judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) - judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14) - judeţul Timiş.

Potrivit sursei citate, începând de miercuri, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03 - 24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

 


"Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi", arată sursa citată.

Totodată, CNCAV precizează că în municipiul Giurgiu - judeţul Giurgiu şi municipiul Baia Mare - judeţul Maramureş, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă spune că în zilele următoare vor fi deschise centre de vaccinare în municipiile cu o incidenţă peste 4,5

 

VIDEO Campania naţională de vaccinare anti-COVID/ Începe etapa a II-a de imunizare

 

LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.