Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, Mihaela Anghel, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

 


 

 


 

 

* UPDATE ORA 21,02 Noi doze de vaccin anti-COVID-19 vor sosi în România în 29 şi 30 decembrie

 

Noi tranşe din vaccinul anti-COVID-19 vor sosi în România în 29 şi 30 decembrie, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

"Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel că, la acest moment ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi", a precizat sursa citată. 

 

* UPDATE ORA 19,22 Aproape 1000 de cadre medicale au fost vaccinate împotriva COVID-19

 

Aproape 1000 de cadre medicale au fost vaccinate, duminică, până la ora 18,00, la nivelul întregii ţări, nicio persoană imunizată neprezentând efecte adverse, conform unui comunicat remis de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Potrivit sursei citate, numărul total de cadre medicale, din cele 10 spitale, cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri a fost de 960. 

 

* UPDATE ORA 16,39 Suceava: 54 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID la SJU în prima zi de campanie

 

54 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, duminică, în prima zi de campanie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, însă numărul angajaţilor care şi-au exprimat acordul pentru vaccinare este scăzut, potrivit coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID de la SJU Suceava, medicul Marius Grămadă.
 

Foto: (c) dr. Marius Grămadă - SJU Suceava "Prima zi de campanie a decurs fără probleme la SJU Suceava. S-au vaccinat 54 de cadre medicale şi niciunul dintre acestea nu a prezentat reacţii adverse. Pe toată unitatea medicală în jur de 360 de persoane şi-au exprimat până în prezent opţiunea să se vaccineze, dintr-un total de 1.500 de angajaţi, inclusiv personal TESA. Este un procentaj de circa 25%. Ne-am dori să fie mai mult, dar o parte din personal a trecut prin boală şi consideră că s-a imunizat, iar alţii au încă reţineri, temeri faţă de vaccin", a declarat, pentru AGERPRES, medicul Marius Grămadă.

 

* UPDATE ORA 12,58 Cluj: Circa 90 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, vaccinate anti-COVID-19

 

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început la Cluj duminică dimineaţă, când vaccinul a fost administrat primelor cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

"Astăzi este o zi istorică din punct de vedere medical în România, pentru că în această dimineaţă a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 10 spitale de boli infecţioase din ţară, aflate în prima linie. În judeţul Cluj prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost doamna dr. Violeta Briciu - director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca", a declarat, duminică, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

 

* UPDATE ORA 11,57 Timiş: Rata de vaccinare a cadrelor medicale din Spitalul ''Victor Babeş'' - aproape 90%

 

 

Primele 20 de cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ''Dr. Victor Babeş'' din Timişoara au primit vaccinul anti-COVID, duminică, rata de vaccinare fiind de aproape 90% din personal, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.
 

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO El a precizat că unitatea a primit 500 de doze de vaccin şi că au fost doar câţiva angajaţi din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea.

 

* UPDATE ORA 11,37 Maramureş: 15 cadre medicale vaccinate anti-COVID în prima oră de la demararea campaniei

 

15 cadre medicale din judeţul Maramureş au fost vaccinate duminică, în prima oră de la demararea campaniei, a declarat pentru AGERPRES responsabilul de activitate, dr. Vasile Bonaţ, de la Spitalul de Pneumoftiziologie ''Dr. Nicolae Ruşdea'' din Baia Mare.
 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO"Activitatea se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Azi dimineaţă la ora 7,12 am primit vaccinul, la ora 10,00 a început vaccinarea, este un flux continuu. Până la această oră avem 15 persoane vaccinate. Avem catagrafia făcută, persoanele vin conform programării, sunt colegi de-ai noştri de la Spitalul de Pneumoftiziologie 'Dr. Nicolae Ruşdea' din Baia Mare. Avem în total 210 vaccinuri. Sper ca în cursul zilei de mâine să terminăm această etapă", a declarat Vasile Bonaţ.

 

* UPDATE ORA 11,08 Iaşi: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, prima persoană din judeţ vaccinată împotriva SARS-CoV-2

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO 


 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ''Sf. Parascheva'' din Iaşi, medicul anestezist Florin Roşu, este prima persoană din judeţ care a fost vaccinată contra SARS-CoV-2.

"Nu mă pot simţi decât norocos. Sunt mulţumit că în cele din urmă vaccinul a ajuns pe piaţa din România. Aşa cum am mai spus, din punctul meu de vedere reprezintă piatra de temelie a combaterii pandemiei, desigur, dublată de măsurile de prevenţie care trebuie respectate în continuare. (...) În momentul de faţă consider că într-adevăr putem să vedem luminiţa de la capătul tunelului", a declarat jurnaliştilor imediat după vaccinare managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, dr. Florin Roşu.

 

* UPDATE ORA 10,56 Monica Terteliu (SJU Suceava): Vaccinul reprezintă o speranţă că lucrurile vor reveni la normal

 

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, medicul Monica Terteliu, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Suceava, a declarat că vaccinul reprezintă o "speranţă că lucrurile vor reveni la normal".
 


"Sunt prima din judeţul Suceava vaccinată. Pentru mine este o onoare, o speranţă că lucrurile vor reveni la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri, pentru că de zece luni de zile tratăm pacienţi, unii pacienţi cu succes, pe alţii i-am pierdut şi în această perioadă tot timpul am sperat că va apărea vaccinul (...). Aştept momentul când vom putea interna în spital şi pacienţii cronici de Boli Infecţioase, aştept momentul în care vor putea veni şi pacienţii pediatrici cu altă patologie decât COVID-19 la Boli Infecţioase. Aştept, nu în ultimul rând, să-mi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă. Aştept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum. Aştept ca totul să se termine cu bine, pentru că da, acest vaccin este un prim pas de speranţă", a declarat Monica Terteliu.

 

* UPDATE ORA 10,45 VIDEO Vlad Voiculescu, după începerea campaniei de vaccinare: Momentul este unul de speranţă; trebuie să fim în continuare precauţi

 

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică, după începerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, că acest moment este unul "de speranţă", însă a atras atenţia că trebuie să fim în continuare precauţi în următoarele şase luni.
 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Vlad Voiculescu a asistat duminică la vaccinarea primei persoane din România, Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş din Capitală.

 

* UPDATE ORA 10,37 Dolj: Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova au fost vaccinaţi

 

Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Craiova au fost vaccinaţi, duminică, trei dintre ei fiind şefi de secţie.
 

Foto: (c) NICOLAE BADEA / AGERPRES FOTO Dr. Dragoş Nicolosu, responsabilul activităţii de vaccinare din cadrul spitalului, a declarat pentru AGERPRES că, până la sfârşitul anului, la Craiova vor fi vaccinate 90 de persoane, toate fiind angajate în cadrul spitalului, atât personal medical, cât şi personal tehnic şi administrativ.

 

* UPDATE ORA 10,21 VIDEO Prima persoană vaccinată: A fost cea mai mare emoţie; am fost privilegiată pentru că am fost aleasă

 

Mihaela Anghel, asistentă la Institutul Matei Balş din Capitală, a declarat că este emoţionată şi se simte privilegiată să fie prima persoană din România aleasă pentru a fi vaccinată împotriva noului coronavirus.
 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO "Cred că a fost cea mai mare emoţie. Am fost foarte privilegiată pentru că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din ţară (...) Nu am ştiut cum să reacţionez, nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă. Pur şi simplu am spus 'da' şi am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc", a afirmat asistenta după ce a primit doza de vaccin.

 

* UPDATE ORA 09,59 Cîţu: Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România - moment de referinţă în lupta împotriva virusului

 

Premierul Florin Cîţu consideră că momentul vaccinării primei persoane împotriva COVID-19 în România este unul ''istoric'', ''de referinţă'' pentru România în lupta împotriva noului coronavirus.

 

 

* UPDATE ORA 09,17 VIDEO UPDATE Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID - o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş

 

Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

 

Foto: (c) AGERPRES FOTO / POOL / ANDREEA ALEXANDRU Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, la ora 9,00, în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul Matei Balş din Capitală.

 

* UPDATE ORA 9,00 Constanţa: Aproximativ 60 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se vaccinează în prima zi a campaniei de  imunizare împotriva COVID-19

 

Aproximativ 60 de cadre medicale se vor vaccina împotriva COVID-19, duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa, a declarat coordonatorul acţiunii ce se derulează la centrul de vaccinare organizat la respectiva unitate sanitară, dr. Florin Rugină.

Medicul a spus că el va fi prima persoană din Constanţa care se va vaccina împotriva noului coronavirus.

 

* UPDATE ORA  08,52 Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID este o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş

 

Prima persoană din România care va fi vaccinată împotriva COVID - 19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

Evenimentul va avea loc duminică, la ora 9,00, la centrul de vaccinare amenajat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

 

* ORA 06,30 Începe campania de vaccinare anti-COVID în România

 

Campania de vaccinare anti-COVID demarează duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.


Acestea sunt:
* Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" Bucureşti
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
* Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Ruşdea" Baia Mare
* Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital - secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

 

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO 


 


Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare - Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.
 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.
 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Astfel, la Braşov s-au solicitat 100 de doze; la Spitalul ''Matei Balş'' Bucureşti - 600 de doze, iar la ''Victor Babeş'' - 530; la Cluj - 375 doze; Constanţa - 170; Dolj - 90; Iaşi - 260; Baia Mare - 210; Suceava - 250; Timişoara - 450 de doze.
 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că în cadrul strategiei de vaccinare există trei etape.
 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO "Prima etapă este cea adresată personalului medical şi personalului din sistemul social. În etapa a doua este vaccinată populaţia la risc şi persoanele care definesc activităţi esenţiale şi în etapa a treia vorbim de vaccinarea populaţiei generale", a explicat Gheorghiţă.


Prezent sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", premierul Florin Cîţu a spus că, săptămânal, în România vor ajunge în jur de 140.000 de doze de vaccin.

"Mâine (duminică - n.r.) începe campania de vaccinare oficială, primul vaccin se va face mâine. Am primit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin. Şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie", a precizat prim-ministrul.

***
Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin. În plus, în acest moment, Comisia Europeană urmăreşte dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească şansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piaţă acordată de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

 


La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, şi anume vaccinul dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obţine recomandarea din partea EMA şi autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeaşi manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte, a informat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.
 


Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu şase companii. În baza acestor contracte semnate şi în funcţie de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA şi autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare. AGERPRES

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei. 

 

** Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

 

Citeşte şi:

 

Coronavirus: În Europa începe "Ziua V", startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.