COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;
Senatorul USR Anca Dragu a declarat, joi, în plenul Parlamentului, că este trist că nici la 32 de ani de la Revoluţie nu s-a aflat cine s-a făcut vinovat de crimele de atunci, menţionând că nu trebuie uitaţi eroii şi dusă în derizoriu jertfa lor.
"Acum 32 de ani a fost nevoie de sacrificiul a peste 1.000 de români care au plătit cu viaţa pentru ca noi astăzi să trăim într-un stat liber, într-un stat democratic în care să nu ne mai fie frică. Sute de mii de români au ieşit pe străzi. 1.166 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa în oraşe declarate martir, în Alba Iulia, Arad, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caransebeş, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reşiţa, Sibiu, Târgovişte, Târgu Mureş şi Timişoara. E trist că nici până astăzi nu ştim cine s-a făcut vinovat de aceste crime. Trebuie să ne gândim cu recunoştinţă la cei care şi-au dat viaţa pentru a face posibile aceste idealuri şi trebuie să ne asigurăm că aceste idealuri devin realitate. Fiecare renunţare la luptă, fiecare zi de îndoială despre valorile democratice înseamnă uitarea lor, uitarea eroilor şi aruncarea în derizoriu a jertfei lor", a afirmat Anca Dragu, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.
Ea a adăugat că, la 32 de ani de la Revoluţie, politicienii trebuie să fie mai serioşi, constructivi, să acţioneze împotriva minciunii şi a corupţiei.
"Unde suntem după 32 de ani? Luptăm în fiecare zi pentru păstrarea şi consolidarea valorilor democratice, luptăm împotriva corupţiei pentru normalitate. Ce ar fi putut face mai bine? poate adoptarea legii lustraţiei, a punctului opt de la Timişoara în primele zile din 1990, poate o abordare mai curajoasă a reformei, poate mai mult atenţie acordată educaţiei. Ce putem face mai bine noi, cei care am îmbrăcat haina politică? Să fim mai serioşi, mai constructivi să acţionăm mereu cu gândul la binele public şi nu pentru interese personale sau interese de grup, să luptăm împotriva minciunii şi a corupţiei deoarece corupţia ucide vieţi, idealuri, să asigurăm un viitor frumos copiilor noştri, să nu renunţăm la a căuta adevărul", a adăugat Dragu. AGERPRES/(AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)
Citeşte şi:
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.