Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că administraţia publică trebuie să se debaraseze de obiceiurile pe care le-a avut până acum, iar criteriul de evaluare al celui care lucrează în acest domeniu trebuie să fie eficienţa.

"Guvernul şi administraţia trebuie să schimbe mentalitatea, spiritul antreprenorial trebuie să vină în activitatea Guvernului şi să fie principalul element. Acţiunea în societate trebuie determinată de Guvern. Avem nevoie de o administraţie care să se debaraseze de obiceiurile pe care le-a avut până acum, o administraţie digitalizată, o administraţie care ştie să spună 'da' în loc de 'nu', o administraţie care să accelereze toate procedurile necesare pentru avizare, autorizare, certificare şi pentru toate celelalte proceduri de decontare care se derulează în intermediul administraţiei. Criteriul de evaluare al celui care lucrează în administraţia publică trebuie să fie eficienţa, trebuie să fie măsura în care are capacitatea de a procesa toate solicitările care îi vin din partea societăţii, din partea mediului economic", a spus Orban, la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, document intitulat "Reclădim România".

 



El a susţinut că în România procedura de licitaţie durează şi cinci ani.

"Nu putem să dezvoltăm infrastructura atâta timp cât o procedură de licitaţie în România durează şi cinci ani de zile. Într-o ţară normală durează maxim 6 luni de zile, în România am avut proceduri de licitaţii care au durat 3, 4, 5 ani de zile, din cauza faptului că de multe ori comisiile de licitaţie selectau firma de pe locul 6 câştigătoarea contractului, în loc să selecteze firma cu cea mai bună ofertă, în mod evident cu cea mai bună ofertă. Viteza şi corectitudinea derulării procedurilor de achiziţie, atât pentru companiile care realizează studii de fezabilitate, proiecte, cât mai ales pentru constructori efectiv, reprezintă o cheie a accelerării, dezvoltării proiectelor de infrastructură. Nu mai putem să stăm pe loc, suntem în ultimul an al exerciţiului financiar 2014-2020, iar cei care au fost înaintea noastră pur şi simplu au blocat utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea economică a României. Nu numai în infrastructura de transport, ci şi în infrastructura de apă şi canalizare, în toate tipurile de infrastructură care sunt finanţate prin intermediul fondurilor europene şi pe axe importante în care s-a bătut pasul pe loc", a mai spus Orban. AGERPRES/(AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editori online: Simona Aruştei, Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

Iohannis: A venit momentul să turăm motoarele pe calea relansării economiei; PSD a neglijat aşteptările românilor

 

Iohannis: Fondurile europene trebuie să devină pilon esenţial al dezvoltării noastre

 

Orban, despre planul de relansare economică: Urmăm un model bazat pe investiţii, digitalizare, inovare, creşterea competitivităţii

 

Orban: Vom primi aprobarea şi pentru schema de ajutor de stat pentru companiile care nu sunt IMM-uri

 

Orban: Degeaba avem gaz, dacă nu îl aducem în casele românilor

 

Orban: E momentul ca liderii politici să iasă din mlaştina demagogiei şi populismului

 

Cîţu: Cheltuielile cu dobânzile în iunie 2020 sunt mai mici decât erau anul trecut în aceeaşi perioadă

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.