Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un incendiu a izbucnit, vineri, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor. Şapte pacienţi au decedat. 


 

UPDATE ORA 19.00 MS Margareta, mesaj în urma tragediei de la Constanţa: Astfel de lucruri să nu se mai repete

 

Custodele Coroanei Române, Margareta, a transmis vineri un mesaj de condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică tuturor celor afectaţi de incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi a accentuat că astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete.

 

UPDATE ORA 17.41 Arhiepiscopul Aurel Percă: Compasiune faţă de victimele incendiului de la Constanţa; apel către autorităţi să nu se mai repete

 

Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, Aurel Percă, şi-a exprimat compasiunea, vineri, faţă de victimele incendiului de la Spitalul din Constanţa şi familiile acestora şi a făcut un apel către autorităţi "să facă tot posibilul" pentru ca astfel de drame să nu se mai repete.

 

UPDATE ORA 17:23 Moment de reculegere pentru victimele incendiului de la Spitalul din Constanţa - la Aachen, unde preşedintele susţine un discurs

 

Un moment de reculegere în memoria celor care au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa a fost ţinut la Aachen, unde preşedintele Klaus Iohannis susţine un discurs.

 

 

UPDATE ORA 16.59 STS: 26 de apeluri la 112 în legătură cu incendiul de la Spitalul din Constanţa

 

Un număr de 26 de apeluri la 112 au fost recepţionate vineri în legătură cu incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, soldat cu 7 morţi, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit unei informări a STS transmise la solicitarea AGERPRES, primul apel la Serviciul de Urgenţă 112 a fost primit la ora 09:47:44.

 

UPDATE ORA 16.44 AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat

 

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, vineri, începerea urmăririi penale împotriva şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pe care îl consideră "principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din ţară".

 

UPDATE ORA 16.31 Cîţu: Vedem astăzi că nici secţiile ATI nu au fost pregătite pentru valul patru al pandemiei de COVID-19

 

Prim-ministrul Florin Cîţu a informat, vineri, că urmează să primească până luni rezultatele anchetei privind modul în care Ministerul Sănătăţii a pregătit valul al patrulea al pandemiei de COVID-19.

El a afirmat, la Palatul Victoria, că "nici secţiile ATI nu au fost pregătite", având în vedere incendiul produs la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, soldat cu şapte morţi.

 

UPDATE ORA 16.20 Cîţu: Ministerul Sănătăţii să se uite care sunt soluţiile pentru ca tragedii precum cea de la Constanţa să nu se repete

 

Premierul Florin Cîţu a declarat că este important în acest moment ca Ministerul Sănătăţii "să se uite exact care sunt soluţiile" pe termen scurt, imediat, astfel ca tragedii precum cea petrecută vineri în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa să nu se mai repete.

 

UPDATE ORA 16.13 Premierul a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa; el l-a destiuit pe preşedintele ANMCS

 

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, şi că l-a destituit pe preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vlad Teodor Berbecar.
 

 

UPDATE ORA 15.58 IGSU: Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa nu a cerut autorizaţia de securitate la incendiu, deşi avea obligaţie legală

 

Prim-adjunctul IGSU, Cristian Radu, a declarat, vineri, că Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa nu a depus documentele necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, deşi conducerea unităţii a fost înştiinţată oficial încă din 2017 cu privire la această obligaţie.

 

UPDATE ORA 15.13 Raed Arafat după incendiul de la Constanţa: Nu este necesar transferul unor pacienţi în alte judeţe

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că nu este necesar transferul în alte judeţe al pacienţilor evacuaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde a avut loc un incendiu în care au murit şapte oameni.

 

UPDATE ORA 15.12 Ministrul de Interne: Pacienţii de la Constanţa au fost transferaţi la trei spitale, sunt 42 de pacienţi la UPU şi 64 în celelalte spitale

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, că în acest moment pacienţii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au fost transferaţi la trei spitale, respectiv 42 de pacienţi la UPU şi 64 în celelalte spitale.

 

UPDATE ORA 14.55 Bode: Disfuncţionalităţi şi nereguli constatate la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa anul trecut şi în februarie 2021

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat vineri că echipele ISU care au efectuat controale, anul trecut şi anul acesta, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde vineri a avut loc un incendiu soldat cu şapte morţi, au constatat o serie de disfuncţionalităţi şi nereguli, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni.

 

UPDATE ORA 14.54 Arhiepiscopia Tomisului va oferi consiliere duhovnicească şi suport familiilor victimelor incendiului de la Constanţa

 

Arhiepiscopia Tomisului anunţă că este alături de familiile victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi va oferi acestora, prin Departamentul Social, ''consiliere duhovnicească şi suport necesar pentru trecerea prin acest moment apăsător, grav şi nedorit''.

 

UPDATE ORA 14.27 MApN: Sistemul Medical Modular din Constanţa - redeschis pentru pacienţi din Spitalul de Boli Infecţioase

 

Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa a fost redeschis, în regim de urgenţă, în cursul zilei de vineri, pentru a prelua pacienţi evacuaţi în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate.

 

UPDATE ORA 14.14 Ministrul de Interne: În 8 minute s-a intervenit la incendiul de la Constanţa; în mai puţin de o oră a fost stins

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că pompierii au intervenit în 8 minute la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, iar în mai puţin de o oră focul a fost stins.

 

UPDATE ORA 14.10 Ministrul de Interne: 7 oameni au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa

 

Şapte oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, a anunţat vineri ministrul de Interne, Lucian Bode.

 

UPDATE ORA 13.07  Iohannis: Sunt îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

 

Preşedintele Klaus Iohannis transmite, vineri, condoleanţe familiilor victimelor din incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi spune că le-a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să face "absolut tot ce este posibil" pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din ţară.

 

UPDATE ORA 12.58  Cseke Attila: Se va face o analiză la sânge privind incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa 

 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, că se va face o analiză "la sânge" privind cauzele incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi vor fi luate măsuri în consecinţă.

 

UPDATE ORA 12.47 Prefectul Constanţei: Forţele au sosit la incendiu în 7 minute de la alertare/ ISU: Au fost identificate nereguli în februarie

 

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat vineri că forţele de intervenţie au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase în şapte minute de la alertare, iar şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că, în cadrul unor controale derulate în luna februarie, la această unitate medicală au fost depistate nereguli de ordin tehnic şi organizatoric.

La rândul său, inspectorul şef al ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei, a precizat, răspunzând unor întrebări din partea presei, că în luna februarie a fost efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID, fiind depistate nereguli inclusiv la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

 

 

UPDATE ORA 12.25 Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: Existau avizele legale, toate defecţiunile au fost remediate

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a declarat, vineri, că unitatea medicală avea toate avizele legale, iar defecţiunile depistate anterior de către ISU au fost remediate.

Întrebată dacă personalul se afla în Secţia ATI unde a izbucnit incendiul, aceasta a spus că tot personalul era prezent.

 

UPDATE ORA 12.03 Cseke Attila: Evacuarea pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa este în curs

 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că evacuarea pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde vineri a avut loc un incendiu la Secţia ATI COVID, soldat cu decesul a 9 pacienţi, este în curs, aceştia fiind transferaţi la Spitalul Judeţean şi la Spitalul de Pneumoftiziologie iar "dacă va fi cazul", şi la spitalele din Medgidia şi Mangalia.

Potrivit acestuia, cauza incendiului, va fi stabilită de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cseke Attila a adăugat că, din punct de vedere medical, măsurile impuse la acest spital după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ au fost efectuate.

 

 

UPDATE ORA 11.44 Constanţa: 9 pacienţi decedaţi în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase; focul a fost lichidat

 

Nouă pacienţi au decedat vineri în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU.

 

UPDATE ORA 11.38 Constanţa: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase (surse)

 

Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, o echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 

 

UPDATE ORA 11.10 Premierul i-a cerut lui Arafat să meargă la Constanţa pentru gestionarea operaţiunilor de la Spitalul de Boli Infecţioase

 

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat, vineri, şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, să meargă la Constanţa pentru a gestiona operaţiunile desfăşurate în urma incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

 

UPDATE ORA 11.09 Constanţa: Mai multe persoane decedate în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase

 

Mai multe persoane au decedat vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii.

 

UPDATE ORA 11.00 Ministerul Sănătăţii: 113 persoane erau internate la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa; 10 - la ATI

 

Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

 

 

 

UPDATE ORA 10.31 Constanţa: Echipaje de la ISU Călăraşi şi Ialomiţa - trimise pentru a ajuta la stingerea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase

 

Echipaje de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa sunt trimise vineri la Constanţa pentru a ajuta la stingerea incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

 

 

 

ORA 10.13 Constanţa: Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase; a fost activat Planul roşu de intervenţie

 

Un incendiu a izbucnit, vineri, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie.

Potrivit IGSU, incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

În prezent, se acţionează pentru evacuarea pacienţilor.

Misiunea este în dinamică. AGERPRES

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

Citeşte şi:

 

Incendii produse în spitale şi unităţi farmaceutice (cronologie 2020-2021)

 

USR PLUS: Devine tot mai clară urgenţa activării Mecanismului de Protecţie Civilă pentru spitale

 

Cioloş: Au fost mobilizaţi bani pentru investiţii în spitale; nu astăzi a eşuat statul român

 

Sanitas: Secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii!

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.