Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de 14 noiembrie, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie: peste 150 de persoane cu 35 de mijloace au acţionat pentru stingerea incendiului. În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Cinci intre cei şase pacienţi internaţi duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani au decedat ulterior. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

 

Sursa foto: SJU Neamt


 

 

Foto: (c) GABRIEL APETRII / AGERPRES


UPDATE 25.11.2020  ORA 15:33 Iaşi: A murit încă un pacient din cei şase transferaţi de la Piatra-Neamţ; a rămas în viaţă unul singur

 

Şeful terapiei intensive de la spitalul mobil Leţcani, Florin Roşu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a murit încă unul dintre cei şase pacienţi cu COVID-19 transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în urma incendiului care a avut loc la secţia ATI.

Astfel numărul deceselor ajunge la cinci în decursul unei săptămâni.

"Este un pacient în vârstă de 68 de ani, care avea multe comorbidităţi", a declarat dr. Florin Roşu, coordonatorul terapiei intensive de la spitalul mobil din Leţcani.

 

UPDATE 16.11.2020  ORA 19:41  MS: Medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ - în continuare în stare gravă

 

Medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ, transferat la Bruxelles, este în continuare în stare gravă, informează luni seara Ministerul Sănătăţii.

"Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor", afirmă sursa citată.
 

 

UPDATE 16.11.2020  ORA 17:57  Incendiu Neamţ/ Familiile victimelor, scutite de contravaloarea serviciilor medico-legale

Familiile pacienţilor decedaţi în incendiul de la ATI vor fi scutite de la plata serviciilor medico-legale, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

"Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au stabilit, în cursul zilei de luni, 16 noiembrie 2020, ca familiile persoanelor decedate în incendiul de pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, de la sfârşitul săptămânii trecute, să fie scutite de plata taxelor aferente serviciilor medico-legale. Membrii Comitetului Director şi ai Consiliului de Administraţie îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia care a avut loc şi transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate", se arată în comunicatul remis AGERPRES.


 

UPDATE 16.11.2020 ORA 16:57 Incendiu Neamţ/ Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi-a anunţat demisia din funcţie

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că îşi va înainta demisia din funcţie, marţi dimineaţă, "nu înainte de a să asigura că nu lasă lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope".

"Tragedia de sâmbătă seară din secţia ATI în urma căreia zece oameni şi-au pierdut viaţa ne-a afectat pe toţi. În special pe rudele pacienţilor, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze şi să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamţ şi medici din întreaga ţară, jurnalişti, pe mine şi familia mea, pe oamenii care înţeleg suferinţa şi care ştiu că nimeni nu şi-a dorit să se întâmple vreodată aşa ceva. (...) Prezenţa mea în funcţia de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag şi să aştept ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon şi a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate! Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toţii dovadă de înţelegere şi să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieţi, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope", a declarat Lucian Micu.
 

 

UPDATE 16.11.2020 ORA 16:47  Iaşi: Cei şase pacienţi transferaţi de la Neamţ sunt tot în stare generală gravă

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat, luni, că starea celor şase pacienţi cu COVID-19 transferaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ la Spitalul Mobil Leţcani este gravă.

"Până în momentul de faţă, cei şase pacienţi care au venit de la Spitalul Judeţean Neamţ, din nefericire, îşi păstrează aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că toate strădaniile noastre nu sunt în zadar. Nu întotdeauna rezultatul final depinde de aportul nostru medical, ci trebuie să ajute şi organismul în care există boala respectivă", a declarat presei dr. Carmen Dorobăţ.

 

UPDATE 15.11.2020  ORA 23:30 Incendiu Neamţ/ Medicul rănit, propus cetăţean de onoare al municipiului; familiile victimelor, sprijinite financiar de primărie

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a convocat, luni, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local în care va propune conferirea titlului de cetăţean de onoare doctorului Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

În cadrul aceleiaşi şedinţe se va propune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor victimelor incendiului. 

 

UPDATE 15.11.2020  ORA 23:20 Incendiu Neamţ/ DSP confirmă că secţia ATI a fost reconfigurată în ziua incendiului fără solicitarea avizului

 

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a declarat, duminică seara, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost reconfigurată în ziua incendiului fără a fi solicitat aviz .

 

UPDATE 15.11.2020  ORA18:21 Incendiu Neamţ/Ciolacu: Iată avizele şi autorizaţia DSP care demonstrează că secţia ATI funcţiona în legalitate

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că există avize şi autorizaţia DSP care demonstrează că secţia ATI de la etajele 2 şi 3 ale Spitalul Judeţean Neamţ funcţiona în legalitate.

 

 

"Manipularea ordinară şi minciuna peneliştilor trebuie să ia sfârşit! Iată avizele şi autorizaţia DSP care demonstrează că secţia ATI de la etajele 2 şi 3 ale Spitalului Judeţean Neamţ funcţiona în legalitate. Orban şi prefectul de Neamţ trebuie să se oprească cu minciunile, din respect pentru cei care au murit acolo!", a scris duminică Marcel Ciolacu pe Facebook, ataşând mai multe documente.

 

UPDATE 15.11.2020  ORA18:19 VIDEO Incendiu Neamţ/ Orban: La Spitalul Judeţean au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul DSP şi ISCIR

 

Premierul Ludovic Orban a afirmat că la Spitalul Judeţean de la Piatra Neamţ au fost făcute lucrări de construcţii fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).

 

UPDATE 15.11.2020  ORA18:04 Incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ: Preşedintele Ungariei şi ministrul de externe au transmis mesaje de condoleanţe

 

Preşedintele ungar, Janos Ader, a trimis sâmbătă o telegramă de condoleanţe preşedintelui României, Klaus Iohannis, în urma incendiului de la secţia de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamţ, informează duminică MTI.

 

 

"Permiteţi-mi să vă exprim pe această cale, în numele poporului maghiar, sincerele noastre condoleanţe familiilor şi rudelor celor care au decedat în acest tragic incendiu. Suntem alături de ei cu tot sufletul, în aceste momente de durere, iar celor răniţi le dorim însănătoşire completă şi grabnică", a scris Janos Ader în mesajul adresat lui Klaus Iohannis.

 

UPDATE 15.11.2020  ORA18:00 Incendiu Neamţ/Procurorii au început audierile şi a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul

 

Parchetul General a anunţat că procurorii au început audierile în dosarul privind incendiul izbucnit la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, au fost finalizate patru dintre necropsiile pacienţilor decedaţi şi a fost stabilit locul din salon de unde s-a declanşat incendiul.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 17:27 VIDEO Incendiu Neamţ/Orban: Dacă ancheta va stabili că managerul spitalului este responsabil, va răspunde cu funcţia sau penal

 

Foto: (c) GABRIEL APETRII / AGERPRES


Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul în care, în urma anchetei, se va stabili că managerul Spitalului judeţean de la Piatra Neamţ este responsabil de ceea ce s-a întâmplat, va trebui să răspundă cu funcţia sau penal.

 

"Spun eu, în momentul de faţă, că ancheta va stabili responsabilităţile. În cazul în care se va considera că este responsabil, va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde: cu funcţia sau să răspundă penal. Asta o stabileşte ancheta penală. (...) Din punct de vedere managerial, din simple informaţii care s-au văzut, chiar declaraţiile sale, pentru că e simplu: managerul spitalului a declarat, a anunţat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratare cu 4 paturi. Este declaraţie că se efectuează lucrări", a afirmat Orban.

 

Foto: (c) GABRIEL APETRII / AGERPRES


UPDATE 15.11.2020 ORA 17:00 VIDEO Incendiu Neamţ/Orban: Medicul rănit a ajuns în Belgia; Este îngrijit în cele mai bune condiţii

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat că medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ a ajuns la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles şi este îngrijit în cele mai bune condiţii.

 



"Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la Spitalul Militar 'Regina Astrid' din Belgia. A fost preluat. S-a evaluat starea de sănătate. Este în tratament (...) Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor şi putem să spunem că este îngrijit în cele mai bune condiţii, deoarece Spitalul Militar 'Regina Astrid' este unul dintre spitalele care are cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arşi", a spus Orban într-o conferinţă de presă.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 16:06 Incendiu Neamţ/Ambasadoarea Laurence Auer transmite condoleanţe familiilor victimelor: Exprim profunda solidaritate a Franţei

 

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la spitalul judeţean de la Piatra Neamţ şi însănătoşire grabnică celor răniţi, exprimând şi "profunda solidaritate" a Franţei în aceste momente dificile.

"Transmit sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor. De asemenea, le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi exprim profunda solidaritate a Franţei în aceste momente dificile", a declarat Laurence Auer, anunţă un comunicat al Ambasadei Franţei.

 

Foto: (c) GABRIEL APETRII / AGERPRES


UPDATE 15.11.2020 ORA 14:47 Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamţ

 

Papa Francisc a transmis duminică apropierea şi rugăciunea sa faţă de familiile îndurerate pentru pierderea celor dragi în urma incendiului de sâmbătă seara de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, potrivit Vatican News.

La rugăciunea "Îngerul Domnului" de duminică, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi a încredinţat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 14:45 Incendiu Neamţ/MAI: Bogdan Despescu conduce grupul de lucru pentru finalizarea cercetărilor

 

Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea situaţiei şi finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp în cazul incendiului de la Spitalul judeţean de la Piatra Neamţ va fi condus de secretarul de stat, chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu, a anunţat duminică, Ministerul Afacerilor Interne.

Decizia a fost luată în urma şedinţei convocate la ora 13.00, la sediul MAI, de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 14:30 Incendiu Neamţ/Preşedintele Israelului: Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor; ne rugăm pentru recuperarea răniţilor

 

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a transmis condoleanţe pentru victimele incendiului de la Spitalul din Piatra Neamţ şi recuperare rapidă pentru cei răniţi.

"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor tragicului incendiu de ieri, de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ şi ne rugăm pentru recuperarea rapidă a celor răniţi. Poporul israelian este alături de România şi trimitem sincere condoleanţe românilor şi preşedintelui Klaus Iohannis", a transmis Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, într-un mesaj publicat duminică pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 14:18 SJU Piatra-Neamţ: Secţiile ATI aveau avizul DSP; aparatura care a declanşat incendiul era nouă

 

Sursa foto: ISU Neamt


Secţiile de Anestezie Terapie Intensivă ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ aveau avizul DSP, a declarat, duminică, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, conducerea unităţii sanitare.

"Ca urmare a unor speculaţii făcute în spaţiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secţiei de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienţi pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secţii ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită faţă de cea în care s-a produs incendiul", se arată în comunicatul de presă al SJU Piatra-Neamţ.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 14:10 Incendiu Neamţ/Ambasadorul SUA transmite condoleanţe familiilor victimelor

 

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a transmis condoleanţe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ şi a solicitat arborarea drapelului american în bernă, în semn de doliu pentru victime.

"Poporul american deplânge astăzi alături de poporul român. Salutăm curajul angajaţilor şi al personalului de intervenţie care a acordat primul ajutor la faţa locului, care, fără să se gândească la propria siguranţă, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienţii şi celelalte persoane care se mai aflau în spital", se arată într-un comunicat al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 13:58 Primarul Chişinăului a depus la Ambasada României o coroană de flori în memoria victimelor incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ

 

Foto: (c) CRISTIAN LUPAȘCU / AGERPRES FOTO


Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a depus, duminică, o coroană de flori la sediul Ambasadei României din Republica Moldova în semn de omagiu faţă de victimele incendiului produs sâmbătă seară la Secţia de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Neamţ.

Însoţit de soţia sa, Ceban a aprins, de asemenea, mai multe candele pentru victimele din judeţul Neamţ, transmiţând în numele locuitorilor din Chişinău sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 13:32 Incendiu Piatra Neamţ/MAI: Marcel Vela a convocat o şedinţă operativă; cei vinovaţi să fie traşi la răspundere

 

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a convocat, duminică, la sediul MAI, o şedinţă operativă pentru evaluarea situaţiei existente în urma tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi stabilirea de noi măsuri operative.

La şedinţa, care a început la ora 13,00, participă secretarul de stat Bogdan Despescu, împreună cu Inspectorul general al Poliţiei Române şi conducerea Institutului Naţional de Criminalistică, precizează MAI.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 12:58 Managerul SJU Piatra-Neamţ: Am amenajat un salon cu 2 paturi de terapie intensivă la UPU

 

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a scris, duminică, pe Facebook, că a fost amenajat un salon cu două paturi de ATI la Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii sanitare.

"Am reuşit azi noapte, împreună cu ceilalţi colegi ai mei, să ne concentrăm pe lucrurile importante şi să transferăm cu bine pacienţii care au supravieţuit la Spitalul modular Leţcani. Ulterior, am căutat şi am găsit soluţii pentru amenajarea unui salon cu două paturi ATI în Unitatea de Primire Urgenţe, pentru că, în continuare, putem avea pacienţi care vor avea nevoie de ventilaţie şi trebuie să ne asigurăm că le putem oferi toate condiţiile pentru a se însănătoşi. Sper ca în cel mai scurt timp să putem amenaja un salon nou, la etajul trei al spitalului, cu toate echipamentele medicale necesare", a scris Lucian Micu.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 12:42 Incendiu Neamţ/Custodele Coroanei, Margareta: Familia mea şi cu mine ne rugăm pentru cei dispăruţi

 

Custodele Coroanei, Margareta, se declară profund îndurerată de tragedia care a avut loc la spitalul din Piatra Neamţ şi este alături cu tot sufletul de familiile îndurerate.

"Sunt profund îndurerată de tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Pacienţi, care luptau să trăiască, şi-au pierdut viaţa într-un incendiu dezastruos. Familia mea şi cu mine ne rugăm pentru cei dispăruţi şi suntem alături cu tot sufletul de familiile îndurerate! Afecţiunea şi gândurile noastre se îndreaptă către medicul de gardă, care şi-a riscat propria viaţă pentru a-şi salva pacienţii şi îi dorim însănătoşire! În aceste momente de adâncă durere, avem nevoie să ne amintim că fiecare viaţă în parte este nepreţuită", se menţionează într-un mesaj transmis duminică de Casa Regală.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 12:00 Incendiu Neamţ/Iohannis: O imensă tragedie; este important să se afle rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu

 

Accidentul "groaznic" de la Piatra Neamţ a arătat, încă o dată, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis.

"Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Tocmai vin din biserică, unde cu toţii ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun: condoleanţe familiilor îndurerate, iar celor care au supravieţuit, însănătoşire grabnică. Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne-a arătat încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România", a afirmat Iohannis, la Sibiu.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 11:12  Iaşi: Trei din pacienţii transferaţi de la Neamţ la ATI de la Spitalul din Leţcani, în stare foarte gravă

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat duminică dimineaţa că trei din cele şase persoane transferate de la Spitalul Judeţean Neamţ la Spitalul Mobil de la Leţcani sunt în stare foarte gravă.

"Cei şase pacienţi aduşi în cursul nopţii la spitalul de la Leţcani sunt în terapie intensivă, sunt pacienţi gravi. Trei dintre ei, înţeleg din spusele medicului care acum este şi face vizita, sunt mai gravi. Din fericire, aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical tratamentul infecţiei cu SARS-Cov-2. Vom căuta să găsim evoluţia cea mai bună", a declarat jurnaliştilor Carmen Dorobăţ.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 11:03 Incendiu Neamţ/Procurorii au început cercetarea la faţa locului

 

Foto: (c) GABRIEL APETRII / AGERPRES


 

O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişti şi specialişti în investigarea incendiilor au demarat, duminică dimineaţa, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

 


Foto: (c) GABRIEL APETRII / AGERPRES



Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 10:45 Parlamentare2020/Ciolacu: Am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală, din respect pentru tragedia de la Piatra Neamţ

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală din respect pentru tragedia de la Piatra Neamţ, menţionând că toţi decidenţii politici au obligaţia să se ocupe, în acest moment, exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri.

El a precizat că este în contact permanent cu autorităţile judeţene şi s-au găsit soluţii pentru ca activitatea din spitalul judeţean din Piatra Neamţ să continue.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 10:15 Eugen Iancu (Asociaţia Colectiv): Au trecut 5 ani şi povestea se repetă; nu aţi schimbat nimic

 

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, reproşează decidenţilor că în ultimii cinci ani nu s-au produs schimbările necesare în sistemul medical şi că, prin incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, "povestea se repetă".

"De 5 ani le spun politicienilor şi medicilor că trebuie să schimbe sistemul medical. Le spun că de Colectiv nu vor scăpa nici peste 20 de ani. Iar ei, fie miniştri sau secretari de stat, manageri de spital sau profesori şefi de secţie, se uită la mine ca la un om cu o traumă care va dispărea în uitare, undeva. Au trecut 5 ani şi povestea se repetă, Colectiv este din nou cu noi. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru că toţi cred că la Colectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu, domnilor, Colectiv a fost rezultatul nepăsării, corupţiei, lipsei de asumare, lipsei de exerciţiu, lipsei prevenţiei, hoţiei, ticăloşiei voastre. Nu aţi schimbat nimic şi iată, focul loveşte din nou, moartea îşi ia din nou tributul. Pe voi cine vă ia?", a scris Eugen Iancu, pe Facebook.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 08:26 Neamţ: Victimele care au decedat în incendiul de la SJU sunt 7 bărbaţi şi 3 femei cu vârste între 67 şi 86 ani

 

 

Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, AGERPRES, de conducerea unităţii sanitare.

"Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani. (...) Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI", se arată în comunicatul de presă.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 08:12 Incendiu Neamţ/ Preşedintele CJ, Ionel Arsene: O tragedie fără margini, care a îndoliat judeţul

 

Incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, soldat cu 10 morţi, este una dintre cele mai mari tragedii care a îndoliat judeţul, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene.

Arsene şi-a exprimat întreaga sa compasiune pentru familiile victimelor care au decedat în incendiu.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 07:56 Incendiu Neamţ/ O aeronavă a Forţelor Aeriene Române îl transportă pe medicul de gardă la un spital din Bruxelles

 

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES FOTO


Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat, duminică, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

 

UPDATE 15.11.2020 ORA 04:09 Arafat: În afara medicului rănit, nu există alţi pacienţi de la incendiu care să necesite transfer în Belgia

 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat afirmă că nu există alţi pacienţi răniţi în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia. 

 

* UPDATE 15.11.2020 ORA 03:55 Orban: Am fost şocat de tragedia din Piatra Neamţ, transmit condoleanţe familiilor îndoliate

 

"Am fost şocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamţ. Transmit condoleanţele mele familiilor îndoliate. Transmit respectul meu pentru medicul erou care a dat dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu deosebit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului", a afirmat Orban, duminică dimineaţă.

 

* UPDATE 15.11.2020 ORA 03:47 Şeful IGSU: Peste 150 de persoane cu 35 de mijloace au acţionat la incendiul din Neamţ; intervenţia a durat 20 de minute

 

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Paul Iamandi, a declarat, duminică dimineaţă, că lichidarea incendiului izbucnit la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a durat aproximativ 20 de minute şi au acţionat peste 150 de persoane cu 35 de mijloace de intervenţie.

 

* UPDATE 15.11.2020 ORA 03:23 Incendiu Neamţ/Orban: Medicul rănit a ajuns la Bucureşti; va fi pregătit la Spitalul Floreasca înainte de transferul în Belgia

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică dimineaţă, că medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a fost adus la Bucureşti, unde urmează să fie pregătit, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat la o unitate medicală din Belgia.

 

* UPDATE 15.11.2020 ORA 02:06 Incendiu Neamţ/Ministrul Sănătăţii: Opt paturi de la ATI au ars complet

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în timpul incendiului izbucnit sâmbătă seara la Spitalul Judeţean din Neamţ au ars complet opt paturi de la ATI, iar alte opt, aflate într-un salon alăturat celui în care s-a produs incendiul, pot fi folosite.

 

* UPDATE 15.11.2020 ORA 01:23 Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul din Leţcani unde vor fi aduşi pacienţi de la Piatra Neamţ

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o vizită la Spitalul Mobil de la Leţcani, pentru a vedea modul în care a fost pregătită unitatea medicală ca să primească pacienţii de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

 

"Am venit să evaluăm pregătirea pentru cei şase pacienţi care vin de la Piatra Neamţ. Sunt în acest moment operaţionabile 18 paturi de ATI din care avem 10 paturi libere. Este suplimentat personalul (...)", a declarat ministrul Sănătăţii.

 

*UPDATE 15.11.2020 ORA 01:17  Incendiu Neamţ/Tătaru: Suntem toţi vinovaţi că am acceptat 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, că vinovăţia aparţine tuturor deoarece "am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală".

 

Întrebat că măsuri va lua pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple, ministrul a menţionat reevaluarea managementului şi "tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare".

 

*UPDATE 15.11.2020 ORA 00:44 Tătaru: Medicul rănit la Spitalul din Piatra Neamţ va fi dus la un spital din Belgia

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara, la Leţcani, că medicul anestezist din Neamţ care a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii din incendiu va fi transferat în cursul dimineţii într-un spital din Belgia.

 

*UPDATE 15.11.2020 ORA 00:33 Ciolacu: Medicul erou care a luptat pentru pacienţi să aibă parte de cel mai bun tratament

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, transmite condoleanţe familiilor îndoliate de tragedia de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi subliniază că medicul rănit în incendiu care s-a luptat pentru a-şi salva pacienţii trebuie să aibă parte de "cel mai bun şi mai rapid tratament".

 

*UPDATE ORA 23:55  Bode: Am pregătit o aeronavă TAROM pentru un eventual transfer al medicului cu arsuri în afara ţării,dacă situaţia o va cere

 

O aeronavă TAROM este pregătită pentru un eventual transfer în străinătate al medicului care a suferit arsuri pe 40% din corp în urma incendiului care a izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, a anunţat, sâmbătă seara, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

 

*UPDATE 23:53  Incendiu Neamţ/Patriarhul Daniel: Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea celor răniţi

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis, sâmbătă seara, un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, punctând că se roagă pentru "odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea grabnică a celor răniţi".

 

* UPDATE ORA 23:39 Colegiul Medicilor: Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii


"Colegiul Medicilor din România exprimă regretul şi transmite condoleanţe pentru victimele incendiului din această seară care s-a produs în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Suntem de asemenea alături de colegul nostru medic aflat de serviciu şi care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând potrivit informaţiilor să salveze pacienţii. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii", se arată într-un comunicat transmis de CMR şi semnat de Coriu.

 

* UPDATE ORA 23:16 Klaus Iohannis, profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Spitalul din Piatra Neamţ

 

Preşedintele Klaus Iohannis se declară "profund îndurerat" de decesul pacienţilor de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ şi transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

 

* UPDATE ORA 23:15 Incendiu Neamţ/Nelu Tătaru: În acest moment se face transferul medicului ars către Iaşi

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă seara, că în prezent se efectuează transferul medicului ars, care este conştient, către Iaşi, de unde va fi transportat la Spitalul Floreasca cu un avion sanitar.

 

* UPDATE ORA  23:07 Nelu Tătaru: Urmează să fie evaluată o refacere a Secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă seara, că urmează să fie evaluată o refacere a secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 

 

* UPDATE ORA 22:32 Un avion militar va decola către Iaşi pentru o misiune de evacuare medicală în urma incendiului de la Piatra Neamţ

 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că o aeronavă de transport C-27J Spartan va decola, în noaptea de sâmbătă spre duminică, spre Iaşi pentru o misiune evacuare medicală, ca urmare a incendiului izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

 

* UPDATE ORA 22:10 Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamţ; se va deplasa şi la Iaşi în noaptea de sâmbătă spre duminică

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns la Piatra Neamţ, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică se va deplasa şi la Iaşi.

 

* UPDATE ORA 21:37 Parchetul General:Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ

 

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

 

* UPDATE ORA 21:31 Premierul-şedinţă de urgenţă la MAI cu Arafat şi responsabili ai IGSU pentru a superviza gestionarea efectelor incendiului de la Piatra Neamţ (surse)

 

Premierul Ludovic Orban participă, sâmbătă seara, la sediul MAI, la o şedinţă de urgenţă cu şeful DSU, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai IGSU, pentru a evalua situaţia incendiului de la Piatra Neamţ şi pentru a superviza gestionarea efectelor acestei tragedii, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

 

* UPDATE ORA 20:39 UPDATE Numărul persoanelor decedate în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a ajuns la 10

 

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

 

 

Foto: (c) Voluntarii SMURD/facebook

 


 

 

Foto: (c) Voluntarii SMURD/facebook

 


 

Foto: (c) Voluntarii SMURD/facebook

 

* UPDATE ORA 20:26  UPDATE Incendiu Neamţ/ Persoanele rănite urmează să fie transportate la Iaşi

 

Persoanele rănite în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ vor fi transportate la Iaşi, anunţă IGSU.

 

* UPDATE ORA 20:22  Neamţ: Medicul de gardă de la ATI a Spitalului Judeţean a suferit arsuri grave; 7 pacienţi au decedat

 

Medicul de gardă de la secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

 

Şapte pacienţi internaţi la secţia ATI au fost declaraţi decedaţi în urma incendiului.

 

"Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi", a precizat Popa.

 

Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

 

Incendiul a fost lichidat de către echipajele ISU Neamţ.

 

* UPDATE ORA 19:48 Şapte persoane au decedat în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

 

Şapte persoane au decedat, sâmbătă seara, în urma incendiului izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piata Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

 

 "Incendiul a fost localizat şi lichidat în cel mai scurt timp. Din păcate, în urma incendiului s-au înregistrat şi victime, mai exact şapte persoane au decedat", a declarat Popa, la Digi 24.

 

ORA 19:36 Neamţ: Incendiu la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean; a fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, anunţă IGSU.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secţie, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Pompierii acţionează cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare. AGERPRES/(AS - editor: Oana Popescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

Citiţi şi:

 

* Incendii produse în spitale şi unităţi farmaceutice (cronologie 2010-2020)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.