Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Protestul din Piaţa Constituţiei s-a încheiat, iar traficul a fost reluat în faţa Palatului Parlamentului. În zonă au mai rămas aproximativ două sute de persoane, dar numărul scade continuu.

 

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO.

 

 

UPDATE ORA 22.36 UPDATE Manifestaţii de amploare în ţară; 10.000 de persoane la Cluj Napoca, 5.000 la Timişoara şi 4.000 la Sibiu (grupaj)

 

UPDATE ORA 22.26 Protestul din Bucureşti s-a încheiat; circulaţia a fost reluată

 

Protestul din Piaţa Constituţiei s-a încheiat, iar traficul a fost reluat în faţa Palatului Parlamentului.

 

În zonă au mai rămas aproximativ două sute de persoane, dar numărul scade continuu.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Manifestaţia a început, în jurul orei 18,00, în Piaţa Universităţii. Ulterior, protestatarii s-au deplasat în marş către Palatul Parlamentului, unde s-a consumat şi punctul culminant al protestului, când zeci de mii de oameni şi-au aprins luminile de la telefoane, creând o atmosferă impresionantă.

 

S-au scandat mesaje anticorupţie, împotriva coaliţiei de guvernare, a liderilor acesteia şi s-au solicitat alegeri anticipate.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


De asemenea, manifestanţii au cântat imnul naţional, dar şi melodii patriotice.

 

Din recuzita acestora au făcut parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar şi elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Mulţi dintre protestatari au venit cu lumini laser, iar pe o clădire din piaţă au fost proiectate mesaje anti-PSD şi anticorupţie. 

 

UPDAYE ORA 21.50 Manifestanţii au început să plece din Piaţa Constituţiei

 

Manifestanţii din Piaţa Constituţiei au început să plece în jurul orei 21,15, după un protest început în Piaţa Universităţii şi continuat cu un marş până în faţa Palatului Parlamentului.

 

Participanţii au afişat mesaje precum "Răscoala românilor din 2018", "Corupţie = sărăcie", "Demisia!", au scandat lozinci împotriva coaliţiei de guvernare, a liderilor acesteia şi au solicitat alegeri anticipate.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Punctul culminant al protestului a fost înregistrat atunci când zeci de mii de oameni şi-au aprins luminile de la telefoane creând o imagine impresionantă.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


De asemenea, manifestanţii au cântat imnul naţional, dar şi melodii patriotice.

 

Din recuzita lor fac parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar şi elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Mulţi dintre protestatari au venit cu lumini laser, iar pe o clădire din piaţă au fost proiectate mesaje anti-PSD şi anticorupţie. 

 

UPDATE ORA 21.16 Zeci de mii de lumini aprinse în Piaţa Constituţiei

 

Protestatarii au aprins, sâmbătă seara, în jurul orei 21,00, luminile de la telefoane în Piaţa Constituţiei şi scandează "Hoţii" şi "PSD, ciuma roşie".

 

De asemenea, manifestanţii au cântat şi imnul naţional, iar anterior acestui moment au fost cântate şi melodii patriotice.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Piaţa este aproape plină de manifestanţi care scandează mesaje în special împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, protestatarii cer alegeri anticipate.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Din recuzita lor fac parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar şi elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Mulţi dintre protestatari au lumini laser, iar pe o clădire din piaţă au fost proiectate mesaje anti-PSD şi anticorupţie.

 

De precizat că traficul s-a reluat în condiţii normale între Piaţa Romană şi Piaţa Unirii, după ce coloana de manifestanţi a depăşit acest traseu. 

 

UPDATE ORA 20.19 UPDATE Numărul protestatarilor a ajuns la câteva mii în Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi şi Tmişoara

 

UPDATE ORA 20.15 O parte dintre manifestanţi au ajuns în Piaţa Constituţiei

 

O parte dintre manifestanţi au ajuns, în jurul orei 20,00 în Piaţa Constituţiei.

 

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


În număr de câteva zeci de mii de persoane, coloana de protestatari se întinde pe tot bulevardul Unirii, dar şi pe bulevardul Ion C. Brătianu. 

 

UPDATE ORA 20.00 Jandarmeria: Scopul filtrelor de la Universitate - de a descuraja eventuale acte de tulburare a ordinii publice

 

UPDATE ORA 19.35 Protestatarii au plecat în marş spre Palatul Parlamentului

 

Protestatarii au plecat, în jurul orei, 19,25, în marş, spre Palatul Parlamentului.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Potrivit unor surse, la manifestaţie participă peste 15.000 de persoane.

 

Coloana de manifestanţi se întinde de la Hotelul Intercontinental până la magazinul "Cocor".

 

UPDATE ORA 19.31  Filtre ale Jandarmeriei, la intrarea în Piaţa Universităţii

 

Jandarmeria a instalat filtre la intrarea în Piaţa Universităţii, fiind identificat un bărbat care avea asupra lui o bâtă şi un lanţ.

 

Foto: (C) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Potrivit Jandarmeriei Române, se fac verificări în pasajul de la Universitate pentru a nu permite accesul persoanelor cu obiecte periculoase.

 

Sursa foto: Jandarmeria Capitalei


Asupra unui alt bărbat a fost găsit un pistol care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie.

 

UPDATE ORA 18.57 Proteste în ţară împotriva modificării legilor justiţiei şi împotriva PSD

 

UPDATE ORA 18.36 Circulaţia blocată în Piaţa Universităţii; protestatarii au pătruns pe carosabil

 

Protestatarii din Piaţa Universităţii au pătruns, în jurul orei 18,30, pe carosabil, blocând circulaţia în zonă după ce au forţat gardurile de protecţie ale Jandarmeriei.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


În Pasajul Universităţii au avut loc îmbrânceli între protestatarii care încercau să iasă din pasaj şi jandarmi.

 

UPDATE ORA 18.25 Mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei

 

Câteva mii de oameni protestează sâmbătă seara în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei.

 

Protestatarii s-au adunat atât de o parte cât şi de cealaltă a Pieţei Universităţii, la fântână, dar şi în faţa Teatrului Naţional. Zona protestului este delimitată cu garduri de protecţie, iar circulaţia rutieră nu a fost afectată de manifestare.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Protestatarii strigă, printre altele, "Justiţie, nu corupţie" şi "Hoţii".

 

De asemenea, unii dintre ei fluieră, suflă în vuvuzele şi bat în tobe ori flutură steagul tricolor.

 

Manifestanţii au pancarte cu mesaje, printre care următoarele: "Toţi pentru justiţie", "Din dragoste pentru România", "#Rezist", "Hoţia şi prostia conduc România" şi "Braşov via Madagascar".

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Staţia de metrou şi pasajul de la Universitate sunt aglomerate, iar oamenii strigă "PSD, ciuma roşie".

 

Jandarmeria Capitalei a informat că Jandarmeria călare este prezentă şi la nevoie va sprijini dispozitivele pedestre.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


De asemenea, pentru a putea gestiona în condiţii bune siguranţa celor care participă la protest, Jandarmeria Bucureşti are posibilitatea de a suplimenta dispozitivele de jandarmi cu efective din alte judeţe în cazul în care va fi nevoie. Atât grupările mobile, cât şi jandarmii călare sunt resurse care pot şi vor fi folosite la nevoie în funcţie de evoluţia situaţiei, a precizat Jandarmeria Capitalei.

 

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 16.01 Dan Barna: USR susţine protestele din Bucureşti şi din ţară

 

ORA 15.30 Mai mulţi protestatari au ajuns în Piaţa Univesităţii

 

Mai mulţi protestatari au ajuns, sâmbătă, în Piaţa Univesităţii, pentru a participa la protestul "România spune nu corupţiei. Toţi pentru justiţie", aceştia adunându-se la fântână.

 

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


Printre aceştia se află şi grupuri care au sosit din ţară.

În Capitală au ajuns şi clujenii care au pornit pe jos, în 10 ianuarie, într-un "Marş al speranţei". Protestatarii, care au plecat în urmă cu zece zile din centrul oraşului Cluj-Napoca, au venit pe jos până la Bucureşti. Lor li s-au alăturat pe traseu mai multe persoane.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Aceştia s-au oprit pentru câteva minute în faţa sediilor ALDE şi PSD, de pe bulevardul Kiseleff, şi în Piaţa Victoriei, purtând pancarte cu mesajele: "#Rezist", "#Corupţia ucide", "#Vă vedem", "#Next level", "PSD = ciuma roşie".

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Alte grupuri de protestatari din ţară au sosit cu trenul, aceştia reunindu-se în Gara de Nord, unde au afişat de asemenea bannere şi pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi a coaliţiei de guvernare.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Programul marşului de protest de sâmbătă anunţat pe Facebook cuprinde adunarea în Piaţa Universităţii, la ora 18,00, plecarea către Parlament, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, CCR şi CNA, iar la ora 21,00 sosirea protestatarilor în faţa Palatului Parlamentului.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


AGERPRES/(AS - autori: Alina Novăceanu, Iulia Carciog, Mihaela Tudorache, Cătălin Alexandru, Eusebi Manolache, editori: Karina Olteanu, Oana Popescu, imagine: Alfred Schupler, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Liliana Iordan, editori online: Anda Badea, Adrian Dădârlat)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.