Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Circa 30.000 oameni au ieşit în stradă sâmbătă seara în mai multe oraşe din ţară, pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD, la Cluj-Napoca numărul manifestanţilor fiind de aproape 10.000, iar la Timişoara, de circa 5.000.

 

La Sibiu, au ieşit în stradă 4.000 de persoane, la Iaşi, circa 3.000, iar la Braşov, Galaţi şi Baia Mare, câte 1.000.

 

Manifestaţii de amploare mai mică au avut loc şi în alte oraşe ale ţării: Craiova, Constanţa, Arad, Bistriţa, Târgu Mureş, Reşiţa, Satu Mare, Brăila, Zalău şi Botoşani.

 

Printre scandările protestarilor s-au numărat "Hoţii", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "PSD, ciuma roşie", "Uniţi salvăm toată România", "Vrem Justiţie nu corupţie", "DNA să vină să vă ia". De asemenea, în majoritatea oraşelor, oamenii au plecat în marş pe străzi, fiind blocată sau restricţionată circulaţia pe mai multe artere.

 

Protestatarii au avut asupra lor pancarte, vuvuzele şi steaguri tricolore.

 

* CLUJ

 

Aproximativ 10.000 de persoane în momentele de apogeu, potrivit unor estimări ale forţelor de ordine, au protestat, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, împotriva modificărilor la legile justiţie şi împotriva PSD.

 

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor, în zona centrală a oraşului, începând cu ora 18,00, şi au purtat pancarte cu mesaje precum "Suntem cu ochii pe voi", "Uniţi salvăm toată România", "Dragnea, tot nu scapi de puşcărie", "Penalii n-au ce căuta la guvernare".

 

Foto: (c) Marius Avram / AGERPRES

 

De asemenea, ei au scandat "Hoţii", "Mincinoşii", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "PSD, ciuma roşie", "Uniţi salvăm toată România".

 

După ora 19,00, protestatarii au pornit din zona centrală într-un marş spre cartierul Mărăşti, blocând în drumul lor circulaţia autovehiculelor. Pe traseu, ei şi-au continuat scandările şi, de asemenea, au cântat Imnul României.

 

Protestatarii au revenit, în cea mai mare parte, în zona centrală a oraşului, după ora 21,00, iar începând cu ora 21,30, manifestanţii au început să se disperseze.

 

Protestul s-a derulat fără incidente.

 

Printre protestatari s-au numărat şi parlamentari ai USR, inclusiv preşedintele formaţiunii, Dan Barna.

 

* TIMIŞ

 

Protestul de sâmbătă, organizat de Societatea Civică din Timişoara, a adunat în Piaţa Victoriei din oraş peste 5.000 de participanţi, potrivit organizatorilor, care şi-au exprimat nemulţumirile faţă de modificările aduse legilor Justiţiei, Codului fiscal, precum şi faţă de guvernarea PSD+ALDE şi UDMR care "face legi pentru acoperirea penalilor".

 

Au participat foarte mulţi tineri studenţi sau angajaţi, dar şi părinţi care şi-au însoţit copiii studenţi la marş.

 

Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

 

Oameni de cultură ai Cetăţii au citit mesaje transmise de Diaspora română de pe mapamond, care cere alianţei PSD+ALDE respectarea valorilor democraţiei în România şi parcursul european al ţării.

 

"Societatea Timişoara s-a născut în stradă. Niciodată nu am fost mai uniţi decât acum, în cei 28 de ani de după Revoluţie. În memoria celor care au luptat în Piaţa Operei în 1989, vă spun că nu vom permite să se încalce Justiţia sau să se treacă în derizoriu lupta împotriva corupţiei şi să fie desfiinţat DNA. Mai bine să vină DNA să-i ia pe cei corupţi", a spus preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.

 

Un alt organizator al protestului, Adrian Marcu, le-a cerut celor prezenţi în Piaţa Victoriei să nu mai rateze dreptul la vot în ciclurile electorale şi să rămână vigilenţi la toate derapajele clasei politice.

 

În jurul orei 19,00, miile de protestatari au pornit în marş pe un traseu central care a trecut prin Piaţa Huniade - Primărie - Catedrală - bulevardul Regele Ferdinand - Piaţa Horaţiu - bulevardul Republicii - Piaţa Victoriei/Operei. Pe parcursul marşului a fost blocată circulaţia pe aceste trasee rutiere, dar şi pe străzile adiacente, fără ca şoferii să fie deranjaţi de timpii de aşteptare în trafic.

 

"CCR sluga PSD", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu", "Tudorel, să te ia statul paralel", "Vrem Justiţie nu corupţie", "DNA să vină să vă ia" au fost câteva dintre lozincile ce s-au putut auzi pe parcursul protestului care s-a încheiat în jurul orei 21,00.

 

* SIBIU

 

Aproape 4.000 de protestatari au mărşăluit timp de peste două ore, pe principalele bulevarde din Sibiu, într-un protest anti-PSD şi anti-Guvern.

 

Protestarii au scandat: "Guvern de hoţi şi de mafioţi!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!" şi "Bucureşti nu uita, Sibiu-i de partea ta!".

 

Protestatarii s-au strâns la finalul protestului în faţa sediului Primăriei Sibiu din Piaţa Mare. Nu s-au semnalat incidente.

 

* IAŞI

 

După un traseu de aproape patru kilometri, mai puţin de 150 dintre cei peste 3.000 de ieşeni care au ieşit la protest şi au mers în marş pe străzile din centru s-au întors în Piaţa Unirii.

 

Strânşi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, manifestanţii au cântat imnul naţional, au fluturat steaguri şi au scandat printre fluierături, huiduieli şi zgomot de vuvuzele, lozinci prin intermediul cărora şi-au manifestat nemulţumirile faţă de reprezentanţii Guvernului şi faţă de modificarea legilor justiţiei. Ultimii protestanţi au plecat spre case în jurul orei 21,30.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

 

La Iaşi, numărul persoanelor care au venit sâmbătă seara pentru a protesta în Piaţa Unirii a fost de peste 3.000 de persoane, înainte ca aceştia să plece într-un marş pe străzile din centrul oraşului. Pe traseu au scandat "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi", "PSD, ciuma roşie", "Ieşiţi din casa dacă vă pasă", "ALDE-PSD, aceeaşi mizerie", "ALDE-PSD, trădători de patrie".

 

În timpul protestului din Piaţa Unirii manifestanţii au mai scandat "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă", "Justiţie, nu corupţie", "PSD, ciuma roşie", "Parlament penal marş la Tribunal", "Demisia, demisia", "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

 

* BRAŞOV

 

Circa 1.000 de braşoveni au protestat sâmbătă seara împotriva modificării legilor justiţiei şi împotriva PSD. Oamenii au ieşit în stradă începând cu ora 18,00 şi s-au adunat în faţa Prefecturii. Numărul participanţilor a crescut treptat, de la câteva zeci la 1.000 de persoane, la o oră şi jumătate de la începerea protestului, potrivit forţelor de ordine.

 

"DNA să vină să vă ia", "Până dimineaţă radem o mustaţă", "Hoţii", "Demisia", "Mincinoşii", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Uniţi, salvăm toată România", "Justiţie, nu corupţie" au scandat manifestanţii printre fluierături, huiduieli şi zgomote din vuvuzele. În jurul orei 19,30 s-au deplasat pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului, unde au rămas o jumătate de oră, timp în care au reluat scandările.

 

După o jumătate de oră protestatarii au început să plece din Piaţa Sfatului, în jur de 200 revenind în faţa Prefecturii, unde au mai rămas câteva zeci de minute, după care protestul s-a încheiat fără incidente.

 

* GALAŢI

 

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi şi au mărşăluit pe principalele artere ale oraşului până la Palatul de Justiţie.

 

Oamenii au scandat împotriva PSD, dar şi-au arătat nemulţumirea şi faţă de decizia preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier.

 

"Îi apără pe hoţi. Ne-am săturat. Sperăm să ne facem auziţi, dar nu cred că avem vreo şansă. Până şi Iohannis s-a dat cu ei. Eu l-am ales şi am sperat că ne va reprezenta. Vor să facă legi doar pentru ei", a spus un protestatar.

 

"Am ieşit încă de la început, apoi am făcut o pauză, dar acum am decis să ieşim din nou în stradă pentru că fac doar ce vor ei. Sperăm să se schimbe ceva, dar au ieşit şi peste 600.000 de oameni în stradă şi nu i-a băgat nimeni în seamă", a declarat o femeie.

 

Foto: (c) Dan Paic / AGERPRES

 

Protestatarii au scandat "PSD, ciuma roşie", "DNA să vină să va ia", "Hoţii, hoţii".

 

După ce au protestat timp de o jumătate de oră în faţa Prefecturii Galaţi, oamenii au plecat în marş pe strada Domnească şi pe strada Brăilei. Poliţiştii au fost obligaţi să blocheze circulaţia pe cele două străzi pentru ca protestatarii să se poată deplasa pe carosabil.

 

Protestatarii au mers în marş până la Palatul de Justiţie, după care au revenit în faţa Prefecturii, de unde au plecat spre case.

 

Tot sâmbătă, un autocar cu aproximativ 50 de persoane şi o coloană de şase automobile au plecat din Galaţi la Bucureşti pentru a participa la protestul din Piaţa Universităţii.

 

* MARAMUREŞ

 

Aproape 1.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare, după care au pornit în marş prin oraş.

 

"Marşul nostru e semn de protest împotriva corupţiei generalizate din ţară, împotriva penalilor care au ajuns să conducă România şi a dorinţei noastre de a repune ţara pe calea democraţiei", a spus Viorel Vişovan, unul dintre participanţii prezenţi la protest.

 

Traseul protestarilor a trecut prin faţa sediile organizaţiilor judeţene PSD şi PNL.

 

Protestarii au scandat lozinci anticorupţie şi împotriva PSD pe toată durat manifestaţiei, care a durat peste două ore. Printre lozincile strigate s-au numărat "PSD, ciuma roşie" , " România, trezeşte-te" , "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" şi "DNA să vină să vă ia!".

 

Protestul a fost susţinut prin fluturarea drapelului tricolor de la balcoanele mai multor locuinţe din zona centrală a municipiului Baia Mare prin dreptul cărora au trecut în marş protestatarii.

 

Conform jandarmilor, protestul s-a desfăşurat fără incidente.

 

* DOLJ

 

Circa 700 de persoane au mărşăluit sâmbătă seara pe străzile A.I.Cuza şi Calea Bucureşti din centrul Craiovei, într-un protest împotriva modificării legilor justiţiei.

 

Traseul protestatarilor a fost Piaţa Mihai Viteazu - Universitate - Judecătoria Craiova - McDonald's - Calea Bucureşti - intersecţia cu str.Unirii - Piaţa Mihai Viteazu.

 

Oamenii au fluturat steaguri tricolore şi pancarte pe care scria "Justiţie, nu corupţie!", "Parlament fără penali!" şi au scandat "PSD, cium roşie", "DNA să vină să vă ia!".

 

* CONSTANŢA

 

La Constanţa, peste 400 de activişti civici s-au strâns pe platoul din faţa Prefecturii, în urma unui apel lansat pe pagina "Rezistenţa Constanţa" a unui site de socializare, pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei, iar la ora 19,00 au pornit într-un marş de solidarizare cu manifestanţii din Bucureşti, până la sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa.

 

Oamenii au mărşăluit pe principalele bulevarde ale oraşului Constanţa sub sloganul "Revoluţia generaţiei noastre!" afişat pe un banner mare şi au scandat "PSD ciuma roşie" şi "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie". Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de schimbările pe care coaliţia de guvernare intenţionează să le aducă legilor justiţiei. Alte câteva zeci de activişti civici au plecat în cursul zilei către Bucureşti, pentru a transmite mesajul constănţenilor la protestul din capitală.

 

* ARAD

 

Arădenii s-au alăturat, sâmbătă seară, protestatarilor din întreaga ţară, care au hotărât că trebuie să iasă în stradă în semn de protest faţă de modificarea Legilor Justiţiei.

 

Protestul a fost intitulat "Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre", principalii organizatori ai protestului desfăşurat pe platoul din faţa Palatului administrativ al municipiului reşedinţă de judeţ fiind reprezentanţii Asociaţiei "Aradul Civic".

 

Primii protestatari arădeni au început să se adune în faţa Palatului administrativ din Arad începând cu ora 18,00, după o oră numărul participanţilor la protest ajungând la circa 200.

 

În prima oră nu s-a scandat nimic, însă majoritatea protestatarilor aveau în mâini drapele tricolore şi pancarte, pe cele mai multe dintre acestea putându-se citi mesajul "Toţi pentru justiţie".

 

Puţin după ora 19,00, protestatarii au început să scandeze "PSD, ciuma roşie!", în vreme ce unii suflau în vuvuzele.

 

Numărul participanţilor la protest a continuat să crească, iar în jurul orelor 20,00, potrivit organizatorilor, a ajuns la circa 300.

 

Protestul s-a încheiat fără incidente.

 

* BISTRIŢA NĂSĂUD

 

Aproximativ 300 de persoane au protestat, sâmbătă seara, la Bistriţa, împotriva modificărilor legilor justiţiei şi împotriva actualei conduceri guvernamentale, o parte dintre ei fluturând steaguri tricolore şi folosindu-se de portavoci şi vuvuzele pentru a-şi face auzite mesajele.

 

Protestatarii s-au adunat începând cu ora 18,00 în faţa Palatului Administrativ, de unde au plecat în marş spre centrul oraşului. Prima oprire a fost în faţa sediului PSD, unde oamenii au huiduit şi au strigat "PSD, ciuma roşie", "Hoţii" şi "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta".

 

A urmat apoi o oprire la statuia poetului Andrei Mureşanu din faţa primăriei, unde s-a intonat Imnul României, după care protestatarii au luat la pas mai multe străzi principale, refăcând traseul protestelor din februarie 2017.

 

Printre sloganurile strigate de bistriţeni s-au mai numărat "Jos comunismul" şi "Demisia".

 

În mijlocul protestatarilor s-au aflat şi oameni politici, precum deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, şi preşedintele filialei municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan.

 

* MUREŞ

 

Peste 250 de persoane au protestat, sâmbătă seara, la Târgu Mureş, împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, împotriva PSD şi a liderului formaţiunii, Liviu Dragnea.

 

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva modului de adoptare a legilor justiţiei, precum şi lozinci antiguvernamentale, împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea, cum ar fi "PSD, ciuma roşie!", "Nu vrem hoţie, vrem democraţie!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!".

 

Protestul de la Târgu Mureş a durat mai bine de trei ore, timp în care manifestanţii au scandat lozinci în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, apoi au pornit din centrul municipiului într-un marş către Cartierul Tudor Vladimirescu şi Bulevardul Pandurilor.

 

* CARAŞ SEVERIN

 

Aproape 200 de persoane au protestat sâmbătă seara în centrul civic al municipiului Reşiţa, împotriva propunerilor de modificare a legilor justiţiei.

 

Reşiţenii s-au adunat, începând cu ora 19,30, în Piaţa 1 Decembrie 1918, unde au scandat lozinci, precum "PSD, ciuma roşie", 'DNA să vină să vă ia', 'Vrem justiţie, nu corupţie!'.

 

Protestul s-a încheiat după mai bine de o oră, fără a fi înregistrate incidente.

 

* SATU MARE

 

La Satu Mare, circa 150 de persoane au protestat în centrul municipiului faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei, protestatarii pichetând sediile PSD şi ALDE.

 

Aceştia s-au adunat în pasajul pietonal Corneliu Coposu de unde au pornit în marş spre sediile PSD şi ALDE, scandând lozinci precum: "ALDE şi PSD, acceaşi mizerie", "Hoţii!", "PSD, ciuma roşie", "Vrem justiţie, nu corupţie!", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!", "Teleormanul pentru noi, este Scorniceştiul doi".

 

Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ o oră şi jumătate.

 

* BRĂILA

 

Aproximativ 100 de persoane au ieşit în Piaţa Independenţei din Brăila în semn de protest faţă de modificările pe care coaliţia PSD-ALDE, aflată la guvernare, vrea să le aducă legilor justiţiei.

 

Protestatarii au venit cu pancarte, vuvuzele, steaguri şi au scandat lozinci de susţinere a justiţiei - "Justiţie, nu corupţie" şi împotriva PSD - "PSD, ciuma roşie".

 

Aceştia au pornit în marş pe străzile Brăilei. Protestul s-a încheiat fără incidente.

 

* SĂLAJ

 

Circa 100 de persoane au protestat, sâmbătă seara, timp de câteva ore, în centrul Zalăului, împotriva propunerilor de modificare a legilor justiţiei.

 

Mobilizarea pentru protest s-a făcut pe Facebook, unde a fost creat evenimentul "Ţara se ridică. Noi suntem prezenţi. Implică-te!", prin care locuitorii Zalăului au fost invitaţi la protest, începând cu ora 18,00.

 

Un număr de circa 100 de persoane au răspuns apelului de pe reţeaua de socializare, venind pe platoul din centrul oraşului, unii dintre ei cu drapele tricolore sau cu vuvuzele.

 

Protestul, care a durat circa două ore, a fost unul paşnic, "tulburat" doar sporadic de lozinci precum "PSD, ciuma roşie" sau "Justiţie, nu corupţie".

 

* BOTOŞANI

 

La Botoşani, aproximativ 40 de persoane au participat, sâmbătă, la un protest împotriva modificărilor la legile justiţiei.

 

Protestul a avut loc în Piaţa Revoluţiei, manifestanţii fluturând steaguri şi afişând bannere cu mesaje împotriva partidului aflat la guvernare.

 

Potrivit jandarmilor, nu au fost înregistrate incidente, iar acţiunea de protest este autorizată.

 

UPDATE ORA 20.19 Numărul protestatarilor a ajuns la câteva mii în Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi şi Tmişoara

 

Numărul persoanelor care protestează sâmbătă seara împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD a ajuns la câteva mii în oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, şi Iaşi, alte câteva sute participând la manifestaţii în alte localităţi ale ţării.

 

La Iaşi, numărul persoanelor care au plecat în marş pe străzile din zona centrală a ajuns la peste 3.000.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

 

În jurul orei 19,30, manifestanţii s-au adunat în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ca şi la protestele anterioare, aceştia au scandat, printre fluierături, huiduieli şi zgomot de vuvuzele, lozinci prin intermediul cărora îşi manifestă nemulţumirile faţă de reprezentanţii guvernului: "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă", "Justiţie, nu corupţie", "PSD, ciuma roşie", "Parlament penal, marş la Tribunal", "Demisia, demisia", "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

 

La Sibiu, peste 3.000 de oameni mărşăluiesc sâmbătă seara, pe pietonala din centrul municipiului, care practic este plină de la un capăt la altul de protestatari cu vuvuzele, steaguri şi fluiere.

 

Coloana de manifestanţi se îndreaptă spre alte artere rutiere importante din oraş.

 

Protestarii scandează "Guvern de hoţi şi de mafioţi!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!" şi "Bucureşti nu uita, Sibiul-i de partea ta!".

 

La Timişoara, circa 5.000 de oameni au plecat în marş, din Piaţa Operei spre primărie, prin Piaţa Huniade, bulevardul Republicii fiind blocat.

 

Foto: (c) Otilia Halunga / AGERPRES

 

De asemenea, în Cluj Napoca, peste 5.000 de persoane protestează, sâmbătă seară, manifestaţia fiind în desfăşurare.

 

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 18,00 şi au purtat pancarte cu mesaje precum "Suntem cu ochii pe voi", "Uniţi salvăm toată România", "Dragnea tot nu scapi de puşcărie", "Penalii n-au ce căuta la guvernare".

 

Foto: (c) Marius Avram / AGERPRES

 

De asemenea, ei au scandat "Hoţii", "Mincinoşii", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "PSD Ciuma roşie", "Uniţi salvăm toată România".

 

După ora 19,00, cei peste 5.000 de protestatarii au pornit din zona centrală într-un marş prin cartierul Mărăşti, blocând în drumul lor circulaţia autovehiculelor.

 

La Constanţa, peste 400 de activişti civici s-au strâns pe platoul din faţa Prefecturii, în urma unui apel lansat pe pagina "Rezistenţa Constanţa" a unui site de socializare, pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei, iar la ora 19,00 au pornit într-un marş de solidarizare cu manifestanţii din Bucureşti, până la sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa.

 

Oamenii mărşăluiesc pe principalele bulevarde ale oraşului Constanţa sub sloganul "Revoluţia generaţiei noastre!" afişat pe un banner mare şi scandează: "PSD ciuma roşie" şi "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie" şi îşi manifestă nemulţumirea faţă de schimbările pe care coaliţia de guvernare intenţionează să le facă legilor justiţiei. Alte câteva zeci de activişti civici au plecat în cursul zilei către Bucureşti, pentru a transmite mesajul constănţenilor la protestul din capitală.

 

La Târgu-Mureş, aproximativ 200 de persoane au plecat în marş prin oraş, proteste având loc şi la Braşov, Galaţi, unde 1.000 de oameni au plecat în marş, Bistriţa Năsăud, Baia Mare. Şi la Craiova, 400 de oameni mărşăluiesc pe străzile oraşului.

 

La Satu Mare, circa 150 de persoane au protestat în centrul municipiului faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei, protestatarii pichetând sediile PSD şi ALDE.

 

Aceştia s-au adunat în pasajul pietonal Corneliu Coposu de unde au pornit în marş spre sediile PSD şi ALDE, scandând lozinci precum: "ALDE şi PSD, acceaşi mizerie", "Hoţii!", "PSD, ciuma roşie", "Vrem justiţie, nu corupţie!", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!", "Teleormanul pentru noi, este Scorniceştiul doi".

 

Protestul s-a încheiat fără incidente, după aproximativ o oră şi jumătate.

 

ORA 18.57 Proteste în ţară împotriva modificării legilor justiţiei şi împotriva PSD

 

Mii de oameni au ieşit în stradă sâmbătă seara în marile oraşe din ţară, pentru a protesta modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD.

Peste 2.000 de persoane protestau, la Cluj-Napoca, sâmbătă seară, în jurul orei 19,00, împotriva modificărilor la legile justiţiei şi împotriva PSD.

Protestul este în desfăşurare.

 

Foto: (c) Marius Avram / AGERPRESProtestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 18,00 şi au purtat pancarte cu mesaje precum: "Suntem cu ochii pe voi", "Uniţi slavăm toată România", "Dragnea tot nu scapi de puşcărie", "Penalii n-au ce căuta la guvernare".

De asemenea, ei au scandat "Hoţii", "Mincinoşii", "Jos PSD", "Jos Guvernul", "PSD Ciuma roşie", "Uniţi salvăm toată România".

La Timişoara, circa 3.000 de persoane protestează, sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei/Operei din Timişoara împotriva ''caracatiţei Dragnea'', participanţii montând o caracatiţă-butaforie în centrul căreia este Liviu Dragnea, iar ''braţele'' îi sunt susţinute de figurile cele mai cunoscute din arcul guvernamental şi parlamentar PSD-ALDE şi UDMR, Valer Dorneanu, Victor Ciorbea, ''care-l sprijină'' pe liderul social-democraţilor.

 

Foto: (c) Otilia Halunga / AGERPRES


După intonarea imnului de stat al României, vorbitorii au spus că actualii guvernanţi şi parlamentarii Puterii majoritare din Parlament ''au reuşit să legifereze hoţia pentru a-i salva pe ceilalţi hoţi''.

''Strigaţi mai tare, democraţia nu e de vânzare'', ''Bucureşti, luptă Bucureşti'', ''Rezistăm, nu cedăm'', ''Vrem Justiţie nu corupţie'', ''Ieşiţi din casă dacă vă pasă'', ''Unitate'', ''uniţi salvăm toată România'', sunt cele mai auzite sloganuri din mulţimea adunată în piaţa centrală.

Au fost postate bannere cu parlamentarii PSD de Timiş Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Bianca Gavriliţă, Alfres Simonis, Adrian Pau, Matei Suciu şi deputatul ALDE Marian Cucşa, ''cu ajutorul cărora au trecut actualele legi ale Justiţiei care legiferează hoţia''.

 

Foto: (c) Otilia Halunga / AGERPRES


Sunt citite mesaje şi îndemnuri scrise transmise de oameni de cultură şi ai mediului academic timişorean participanţilor la protest, care cer în numele democraţiei şi a valorilor europene civilizate ''să fie opriţi hoţii, cei care fac România de râs, acum, la Centenar, nu-i lăsaţi să ne terfelească istoria (...). Strigaţi-le că fură, că fug de judecată''.

La Sibiu, peste 200 de protestatari s-au strâns sâmbătă seara, în Piaţa Mare, în centrul istoric al oraşului, unde sunt aşteptate şi alte persoane, conform unora dintre cei prezenţi.

Protestul de la Sibiu este împotriva celor de la PSD şi a Guvernului.

La Botoşani, aproximativ 40 de persoane participă, sâmbătă, la un protest împotriva modificărilor la legile justiţiei. Protestul are loc în Piaţa Revoluţiei, manifestanţii fluturând steaguri şi afişând bannere cu mesaje împotriva partidului aflat la guvernare.

Potrivit jandarmilor, nu au fost înregistrate incidente, iar acţiunea de protest este autorizată.

La Iaşi, peste 400 de persoane au venit duminică seara în Piaţa Unirii pentru a protesta faţă de actuala guvernare, nemulţumiţi fiind de modificările legilor justiţiei.

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


Ca şi la protestele anterioare, manifestanţii s-au adunat în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi scandează, printre fluierături, huiduieli şi zgomot de vuvuzele, lozinci prin intermediul cărora îşi manifestă nemulţumirile faţă de reprezentanţii guvernului: "Justiţie, nu corupţie", "PSD, ciuma roşie", "Parlament penal marş la Tribunal", "Demisia, demisia", "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi".

La Galaţi, aproximativ 500 de persoane s-au adunat sâmbătă seara, în ciuda frigului şi a ninsorii, în faţa sediului Prefecturii, după care au plecat în marş spre Palatul Justiţie.

 

Foto: (c) Dan Paic / AGERPRES


Manifestanţii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codului Penal şi scandează: "Hoţii", "Jos labele de pe justiţie", "PSD, ciuma roşie", "Justiţie, nu corupţie" sau "Uniţi, salvăm toată România". Protestatarii au steaguri tricolore şi drapele ale Uniunii Europene.

"Am ieşit în stradă ca să protestăm împotriva guvernanţilor, am venit ca să nu ne fie ruşine peste ani, nu ştiu dacă îi vom opri pentru că nu dau semne. Cred că vor da ordonanţa de urgenţă, vor prelua metoda Grindeanu, vor mai face mişcări, cu siguranţă, dar vreau să am conştiinţa împăcată şi din acest motiv protestez", a spus un protestatar.

Un alt manifestant este decis să iasă în stradă până când se va renunţa la modificarea legilor justiţiei şi a Codului Penal.

"Nu contează că ninge, războiul se duce în orice situaţie, şi vară, iarnă. Dacă vrei să câştigi trebuie să lupţi, iar lupta trebuie să fie continuă până la victorie. Din păcate, am avut speranţe în acest guvern care acum îşi bate joc de justiţie, de codul penal, vor să modifice absolut tot", a spus bărbatul.

La Braşov, circa 200 de persoane s-au adunat în fata Prefecturii. La Bistriţa, protestul a început la ora 18.00, fiind circa 150 de persoane.

Sunt 100 de persoane în stradă şi la Satu Mare, iar la Baia Mare circa 200. La Zalău sunt 70 de persoane pe platoul din centrul oraşului.

La Târgu Mureş sunt 100 de oameni în stradă, iar la Arad protestează 200 de persoane. AGERPRES/(AS - autori: Marius Avram, Otilia Halunga, Isabela Paulescu, Daniela Malache, Jana Pintili, Dan Paic, Leontin Cupar, Maria Mitrică, Dan Mihăescu, Ioan Weisl, Tina Ţucui, Dorina Matiş, Paula Neamţu, Gheorghe Pietrar, Ecaterina Ignat, Sebastian Olaru, Cristi Lupaşcu, editori: Karina Olteanu, Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

LIVE UPDATE Circulaţia blocată în Piaţa Universităţii; protestatarii au pătruns pe carosabil (GALERIE FOTO)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.