Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că relocarea Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", pe durata lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii, va face obiectul unui protocol, astfel încât elevii să aibă garanţia că actualul semestru se va încheia în această locaţie.
"Va face obiectul unui protocol semnat de şcoală, Inspectorat, Primărie şi minister, prin care toţi părinţii şi toţi elevii să aibă garanţia că acest semestru se încheie în această locaţie, în cele mai bune condiţii. Pentru viitor, domnul primar va prezenta 3-4-5-6 variante, (...) pe care, în dialog cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor le vor analiza pentru a se lua cea mai bună soluţie, (...) care să fie acceptată. De asemenea, apreciez şi mulţumesc colectivului de cadre didactice care, chiar dacă au păreri împărţite, cu toţii au fost de acord să reia cursurile normal, începând cu ziua de luni", a afirmat ministrul Cîmpeanu, la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", unde mai mulţi profesori au protestat vizavi de mutarea şcolii pentru lucrări de reabilitare.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
La rândul său, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a susţinut că, în cele din urmă, "toată lumea" a înţeles că este o problemă legată de siguranţa elevilor.
"Cea mai importantă parte a zilei de astăzi este că, în cele din urmă, toată lumea a înţeles că aici este o problemă legată de siguranţa copiilor, de siguranţa profesorilor. De aici celelalte soluţii legate de posibilităţile de relocare vin de la sine", a declarat Băluţă.
El a spus că din septembrie cursurile se vor desfăşura într-o altă locaţie.
Pe 2 octombrie anul trecut, Primăria Sectorului 4 a solicitat sprijinul "de îndată" al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Prefecturii Capitalei în vederea consolidării şi reabilitării clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional "Gheoghe Şincai".
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Administraţia locală explica atunci că imobilul, monument istoric, a fost expertizat şi încadrat în clasa de risc seismic 2, "ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor".
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat săptămâna aceasta că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află un dosar cu privire la evacuarea colegiului şi relocarea activităţii educaţionale în vederea demarării în regim de urgenţă a lucrărilor ce se impun la clădirea unităţii de învăţământ, primul termen de judecată fiind 15 martie. AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)
Citeşte şi:
Sorin Cîmpeanu: Colegiul ''Gheorghe Şincai'' din Capitală nu va fi relocat în acest an
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.