COD GALBEN: 08-05-2025 ora 10 Intre 8 mai, ora 14 – 9 mai, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Gazetarul Horia Alexandrescu a murit la 20 septembrie 2021, la vârsta de 74 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica lui, Anca Alexandrescu. "Tata a plecat...", a scris aceasta pe o reţea de socializare.

***
Jurnalistul Horia Alexandrescu s-a născut la 9 aprilie 1947, în Bucureşti, notează "Enciclopedia Educaţiei Fizice şi Sportului din România" - Volumul II (Ed. Aramis, Bucureşti, 2002).

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei "Ştefan Gheorghiu".

A debutat în presă în anul 1971, la ziarul "Sportul". Realizările sale gazetăreşti din lumea sportului au dovedit cunoştinţele sale din domeniile: atletismului, sporturilor nautice, gimnasticii, jocurilor sportive şi, în special, din handbal şi fotbal.

În 1977 s-a mutat la "Scânteia Tineretului", iar în 1989 la secţia sport a publicaţiei "Tineretul Liber", unde a devenit, ulterior, secretar general de redacţie şi redactor-şef adjunct. A fost prezent la numeroase acţiuni sportive desfăşurate atât în ţară, cât şi în străinătate.

În 1990 a înfiinţat ziarul "Sport Star". În acelaşi an, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti, a fondat cotidianul "Curierul Naţional", fiind, totodată, directorul general al publicaţiei, până în anul 1993. A pus bazele ziarului "Cronica Română", al cărui director general a fost timp de opt ani (1993-2001). La 26 martie 2001, a apărut pe piaţă cotidianul "Independent", înfiinţat şi condus de Horia Alexandrescu, pe care îl transformă, începând cu 11 noiembrie 2005, în săptămânalul de week-end "Independent".

Din octombrie 2006, a revenit la conducerea "Cronicii Române", până în mai 2007, după care a relansat săptămânalul "Independent", ocupând funcţia de director. La 14 aprilie 2010, Horia Alexandrescu a lansat revista "Glob Express", un supliment lunar al săptămânalului "Independent".

Din 2007, timp de trei ani, a moderat emisiunea "Cafeneaua politică" la postul de televiziune OTV. Ziaristul a mai realizat şi moderat această emisiune la TVR 1, pentru care a primit premiul "Pamfil Şeicaru" (2004). A moderat şi emisiunea "Poiana lui Iocan" difuzată la postul Etno TV. Este autorul volumelor: "Aur olimpic românesc" (1980), "Olimpiada 80 - Jurnal de reporter" (1982), "Olimpiada californiană" (1985), "Steaua, campioana Europei" (1986), "Gruia, mister handbal" (2009), "Athos: călător la Sfântul Munte" (2007), "Vlase - magnific 7" (2009).

A fost preşedintele Asociaţiei Române a Profesioniştilor Mass Media (ARPM), pe care a fondat-o împreună cu alţi jurnalişti. AGERPRES/(Documentare - Cristian Anghelache, editor: Ionela Gavril, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.