COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Olivier Nasti, care deţine restaurantul Chambard în Alsacia, recompensat cu două stele Michelin, a fost ales maestrul bucătar al anului 2022 de ghidul gastronomic Gault et Millau, al cărui palmares a fost publicat luni, informează AFP.

Totodată, Sebastian Vauxion, premiat pentru preparatele sale consacrate deserturilor din Courchevel, a fost desemnat cel mai bun patiser al anului 2022.

Oul preparat la 64 de grade Celsius, cu gălbenuşul fiert la această temperatură şi ascuns sub albuşul unui alt ou precum un ravioli, este preparatul de marcă al lui Olivier Nasti, pe care maestrul bucătar francez l-a gătit şi într-o versiune mai simplă, la pachet, în timpul crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19. Capacitatea lui de a se adapta la situaţii de criză i-a adus, de altfel, mai multe premii gastronomice.

Pasionat de vânătoare, Olivier Nasti a reinventat şi preparatele tradiţionale bazate pe vânat: tartar de cerb cu caviar, pastramă de căprioară cu merişoare, iepure de câmp în foitaj.

Originar din regiunea Belfort, Olivier Nasti şi-a făcut ucenicia lucrând în castelul Servin, în restaurantul premiat din acel oraş şi coordonat de maestrul bucătar Dominique Mathy.

După ce a fost şi elev al bucătarului Olivier Roellinger, Olivier Nasti s-a mutat în anul 2000 în oraşul turistic Kaysersberg.

Desemnat în 2007 cel mai bun angajat din Franţa, s-a consacrat foarte repede culturii alsaciene, pe care o onorează prin preparate precum anghilă de Rhin uşor afumată şi decorată cu glazură de citrice.

La rândul său, Sebastien Vauxion, şi el un bucătar cu două stele, conduce Sarkara, unul dintre rarele restaurante din lume în care întreaga masă este creată în jurul deserturilor.

Într-un interviu acordat în luna septembrie, Sebastien Vauxion spunea că şi-a construit restaurantul într-un fel de "no man's land" ("ţară a nimănui") şi că a asistat de atunci la apariţia mai multor preparate bazate pe acelaşi principiu ca şi al său: "gustări din universul desertului, dar nu al zahărului".

Pentru "antreul-desert", el propune o îngheţată cu ciuperci, nuci de cocos şi coji confiate de lămâie. Tipul său de "brânză-desert" este însoţit de biscuiţi din făină prăjită şi de un şerbet de plante proaspete.

Sebastien Vauxion, ca şi mentorul lui, Pierre Gagnaire, îşi bazează preparatele pe fructe şi legume.

Sfecla roşie, anghinarea, usturoiul şi tomata, toate se pretează unor preparate rafinate, asezonate cu citrice, fructe de sezon şi ierburi aromate. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa foto: Le Chambard / Facebook

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.