Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua orezului prăjit

Cea mai populară sărbătoare a datei de 20 septembrie, dedicată practic mai multor preparate culinare, este cea a orezului prăjit, un fel de mâncare apreciat de oameni din întreaga lume.

Orezul prăjit este un fel de mâncare versatil, care poate fi făcut în multe moduri diferite, folosind diferite ingrediente. Orezul prăjit se prepară de obicei cu orez fiert, legume şi carne sau fructe de mare. Poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură.

În anii 1850, restaurantele chinezeşti au devenit populare în Statele Unite, începând cu San Francisco, California. San Francisco continuă să aibă o populaţie impresionantă de chinezi în vastul său Chinatown. În anii 1880, au început să se deschidă localuri chinezeşti în Regatul Unit, în special în Londra şi Liverpool, unde veneau mulţi marinari şi studenţi chinezi.

#FriedRiceDay a fost înfiinţată în 2018 de restaurantele japoneze Benihana şi are legătură cu stabilirea de către acest lanţ a unui nou record mondial Guinness pentru cel mai lung maraton de gătit.

Prin urmare este o zi pentru a experimenta diferite reţete şi pentru a găsi modul preferat de a prepara orez prăjit. Începută ca un fel de reţetă de bază şi adesea preparată cu resturi de la alte feluri de mâncare, aromele orezului prăjit pot varia semnificativ. De obicei, se prepară cu orez vechi de o zi sau două şi rece, ceea ce permite schimbarea texturii. Orezul prăjit se face, de asemenea, cu adaosuri precum ouă, legume, proteine şi sosuri.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: daysoftheyear.com

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.