COD GALBEN: 01-05-2025 ora 18 Intre 18:40 si 20:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindina și averse ce vor acumula 10...15 l/mp. in Județul Giurgiu; COD GALBEN: 01-05-2025 ora 18 Intre 18:10 si 19:10 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindina și averse ce vor acumula 10...15 l/mp. in Zona joasă a județului Argeş, respectiv zona localităților, Județul Argeş, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Călugării de la Abaţia Grimbergen din Belgia au început să producă din nou bere, pentru prima dată în mai bine de două secole, folosind o instalaţie care produce o ediţie specială a berii de masă care poartă numele abaţiei, informează joi Reuters.

Abaţia, a cărei emblemă este o pasăre phoenix cu motto-ul latin ''Ardet nec consumitur'' (''Ars, dar nu distrus''), a ars de două ori din temelii şi a fost jefuită de trupele franceze în 1798, punând capăt unei tradiţii de fabricare a berii care datează din secolul al XII-lea.

Preotul Karel Stautemas, care este pe cale de a finaliza studii despre prepararea berii, a spus că fabricarea berii a fost o a ''doua viaţă'' pentru abaţiile belgiene, iar comunitatea celor 15 canoane norbertine a fost entuziasmată de reluarea activităţii.

''Principala activitate era religia, însă prepararea berii era o necesitate întrucât în perioada aceea din timpul Evului Mediu apa nu era potabilă şi era şi o modalitate de plată'', a spus el.

Abaţia, fondată în 1128, a început să aibă legături cu producătorii comerciali de bere din 1958, când firma locală Maes i-a plătit pe călugări ca să folosească numele Grimbergen şi emblema phoenixului pentru ''berea de abaţie'' pe care o fabricau aici. Carlsberg din Germania deţine acum drepturile globale.

Noua staţie de producţie doreşte să combine o tradiţie de 900 de ani a fabricării berii, descrisă în cărţile din biblioteca abaţiei, cu noi tehnici şi inovaţii. Pentru a celebra deschiderea de joi, abaţia lansează trei noi sortimente de bere Grimbergen.

Marc-Antoine Sochon, un fabricant de bere din cadrul Carlsberg, care supervizează facilitatea, cu o producţie de 10.000 de hectolitri pe an, a spus că unul dintre noile sortimente s-a inspirat din tradiţia medievală de a folosi malţ afumat.

''Ideea este să faci teste, experimente şi să încerci lucruri noi în ceea ce priveşte materia primă, mici mostre'', a spus el.

Proiectul doreşte să folosească în principal recolte locale, iar în acest scop, abaţia a plantat hamei şi ierburi în grădinile sale, descoperind pe parcelă un vechi os de vacă folosit la limpezirea berii.

Călugării Grimbergen respectă regulile călugărilor trapişti fabricanţi de bere, chiar dacă ei nu aparţin ordinului trapist, potrivit cărora trebuie să producă în interiorul zidurilor abaţiei, să controleze operaţiunea şi să orienteze profiturile către cheltuielile de întreţinere ale abaţiei şi acţiuni caritabile. AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.