Celebrele pisici de la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, responsabile cu alungarea rozătoarelor din spaţiile instituţiei, au fost incluse în testamentul unui mecena francez, care a lăsat moştenire o sumă importantă pentru întreţinerea lor, au informat surse ale muzeului rus, citate de EFE.
"A fost un gest plin de consideraţie", a declarat pentru presa rusă directorul muzeului, Mihail Piotrovski.
Piotrovski a subliniat că reprezentanţi ai muzeului colaborează cu jurişti pentru a pune la punct demersurile necesare pentru a intra în posesia moştenirii.
La rândul său, consiliera directorului instituţiei, Maria Haltunen, a precizat că protectorul decedat şi-a împărţit moştenirea în trei părţi, o parte pentru familie, o altă parte pentru o organizaţie ecologistă din Franţa, iar a treia parte pentru populaţia de feline de la Muzeul Ermitaj.
"Am aflat în momentul în care reprezentanţii legali ai testamentului au luat legătura cu noi", a explicat ea.
Muzeul rus nu a dorit să dezvăluie suma la care se ridică partea sa de moştenire lăsată de cetăţeanul francez şi destinată "patrulei de feline" care apără celebra instituţie din Sankt Petersburg.
Muzeul Ermitaj a precizat că nu dispune de o opţiune specială pe site-ul său pentru a putea fi donate sume în beneficiul pisicilor. Pe acest site se pot trimite însă fonduri pentru a ajuta muzeul, iar în cazul unui interes special, persoanele iubitoare de pisici primesc îndrumări de la angajaţi.
În prezent, Muzeul Ermitaj dispune de "o gardă de 70 de feline" care vânează şi ţin la distanţă rozătoarele, ajutând astfel la păstrarea în siguranţă a capodoperelor. AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Dana Purgaru, editor online: Gabriela Badea)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.