COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Veniturile generate de CD-urile muzicale au scăzut cu aproape 50% în primul semestru al anului 2020 în Statele Unite şi sunt sensibil inferioare celor obţinute de viniluri, fapt care nu s-a mai petrecut din 1986, potrivit unor statistici publicate joi de asociaţia profesională RIAA (Recording Industry Association of America), informează AFP.

În primele şase luni din 2020, 8,8 milioane de discuri vinil au fost vândute în Statele Unite, generând o cifră de afaceri de 232,1 milioane de dolari, în creştere cu 3,6% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Prin comparaţie, vânzările de CD-uri au scăzut cu 47,6% şi au ajuns la o cifră de afaceri de 129,9 milioane de dolari, generată de vânzarea a 10,2 milioane de discuri-compacte, potrivit cifrelor publicate de Recording Industry Association of America.

Este pentru prima dată din 1986 când încasările generate de viniluri le depăşesc pe cele generate de CD-uri, potrivit bazelor de date furnizate de RIAA. În acel an, formatul dominant era caseta audio, care furniza 58% din totalul unităţilor vândute.

LP-urile şi EP-urile, principalele două formate ale discului vinil, au rezistat destul de bine închiderii celor mai multe puncte de vânzări fizice timp de mai multe săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus.

Dar, chiar şi în plină perioadă de renaştere a vinilului, stimulată de apariţia unei noi generaţii de colecţionari, acest format muzical nu deţine decât 4,1% din cifra de afaceri generată de ansamblul industriei muzicale din Statele Unite în primul semestru din 2020.

Fără nicio surpriză, sectorul este dominat de segmentul digital, care deţine 91% din vânzările muzicale, din care 84,8% sunt furnizate de platformele de streaming.

Într-un context dificil, marcat de pandemia de coronavirus, industria muzicală americană a înregistrat totuşi o creştere cu 5,6% a cifrei sale de afaceri în raport cu primul semestru din 2019 şi a ajuns la 5,65 miliarde de dolari.

Semn al avântului luat de segmentul difuzărilor online, numărul de abonamente la serviciile de streaming a crescut cu 23% şi a ajuns la 72,1 milioane. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Simona Tatu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.