COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Ialomiţa, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala îndeosebi în zona preorășenească va fi ceață cu vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Mun. Bucureşti; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 07:40 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj, Județul Sălaj, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 07:30 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Alba, Județul Covasna; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 06:00 si 10:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 06:00 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 05:15 si 10:00 se va semnala local - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Agenţia naţională responsabilă de cercetarea ştiinţifică în Australia a încheiat un parteneriat cu o franciză de restaurante fast-food pentru dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la burgeri din carne de vită, relatează miercuri Xinhua.

Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică şi Industrială a Commonwealth (CSIRO) şi Hungry Jack's, o franciză a lanţului american Burger King, şi-au unit forţele în vederea producerii şi comercializării unui burger preparat din plante, în cadrul unui joint venture numit v2food.

Iniţiativa îşi propune să creeze un burger care să imite gustul şi textura cărnii de vită, oferind în plus beneficiile fibrelor alimentare şi a nutrienţilor din plante, fiind de asemenea mai prietenos cu mediul.

Potrivit unui studiu al George Institute for Global Health, vânzările burgerilor fără carne în Australia au crescut cu 289% între anii 2010 şi 2019.

CSIRO estimează că industria proteinelor pe bază de plante din Australia va depăşi valoarea de 6 miliarde de dolari australieni (4 miliarde de dolari americani) până în anul 2030.

Proprietarul Hungry Jack's, Jack Cowin, a declarat că această industrie nu ar trebui văzută ca o ameninţare la adresa industriei cărnii de vită. ''Vindem 30.000 de tone de carne şi sperăm să putem continua să comercializăm aceeaşi cantitate de carne de vită ca întotdeauna'', a declarat el recent, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC).

''Vom atrage un public diferit, care nu cumpără în prezent produse din motive de sustenabilitate'', a adăugat el.

Nick Hazell, director executiv al v2food, a declarat că acest joint venture a apărut din necesitate, datorită creşterii consumului de carne la nivel mondial. ''Populaţia este în creştere şi se îndreaptă către 10 miliarde, iar consumul de carne este de asemenea în creştere pe cap de locuitor. La un calcul matematic, este practic imposibil să hrănim planeta'', a spus el.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Simona Tatu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa foto: csiro.au

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.