COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 06:00 si 09:00 se va semnala Local și temporar ceață, care determină vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona continentală a județului Constanta , respectiv zona localităților, Zona continentală a județului Tulcea , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 05:45 si 09:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Ialomiţa , Județul Ilfov;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Neozeelandezul Scott Donaldson a devenit prima persoană care a reuşit performanţa de a traversa singur, într-un caiac, cei 2.200 de kilometri care separă Australia de Noua Zeelandă, informează marţi DPA.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a sosit luni seara ''complet epuizat'' în New Plymouth din North Island după două luni petrecute pe Marea Tasmaniei în confruntare directă cu apele agitate, vânturile puternice sau chiar rechini.

''Au fost zile în care vâsleam până la epuizare, după care mă trezeam a doua zi şi o luam de la capăt'', a declarat acesta pentru presa locală.

Donaldson a plecat din Coffs Harbour de pe coasta nordică a statului New South Wales în urmă cu 62 de zile şi a vâslit aproape 16 ore pe zi.

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern, aflată în prezent în concediu de maternitate, s-a numărat printre cei care l-au felicitat pe Donaldson.

''Unele realizări sunt dificil de contabilizat, cum ar fi să traversezi Marea Tasmaniei singur într-un caiac'', a scris premierul pe Twitter. ''Sunt sigură că Scott Donaldson ne-a uimit pe toţi. Este cu adevărat extraordinar'', a adăugat aceasta.

Donaldson se află la a doua încercare de a traversa Marea Tasmaniei, după ce în 2014 a fost foarte aproape de a finaliza călătoria după 84 de zile petrecute pe mare.

Sportivul a trebuit să abandoneze după ce o furtună deosebit de puternică i-a avariat ambarcaţiunea când se afla la doar 80 de kilometri de coasta Noii Zeelande.

Donaldson, diagnosticat cu astm, a plecat în călătorie pentru a colecta fonduri destinate cercetării medicale din domeniul acestei afecţiuni.

''Am suferit de astm din copilărie, iar acum şi fiul meu are aceeaşi afecţiune'', a spus acesta. ''Sunt dovada vie a lucrurilor pe care le poţi realiza''.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.