Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Camera Deputaţilor face mai multe achiziţii în vederea organizării Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, printre care şi un sistem de detecţie perimetrală, pentru detectarea oricăror aparate de zbor (drone) sau persoane care ar reprezenta ameninţări la adresa securităţii persoanelor şi bunurilor prezente în Palatul Parlamentului.

Potrivit www.e-licitatie.ro, instituţia cumpără un sistem detecţie perimetrală în valoare estimată de 2.000.000 lei cu TVA, respectiv 1.680.672,27 lei fără TVA.

"În perioada 26.09 - 14.10.2022, Camera Deputaţilor va găzdui Conferinţa Plenipotenţiarilor a Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. În acest context, Camera Deputaţilor achiziţionează un set "Sistem detecţie perimetrală" pentru o mai bună detecţie a perimetrului Palatului Parlamentului. Prin achiziţionarea "Sistemului Detecţie Perimetrală", se vor putea detecta orice intruziune a oricărui aparat de zbor (dronă) şi persoane care ar reprezenta ameninţări la adresa securităţii persoanelor şi bunurilor prezente în Palatul Parlamentului, precum şi o mai bună gestionare a sistemului integrat de securitate", se precizează în anunţul publicat.

Conform condiţiilor precizate, furnizorul va furniza sistemul, îl va instala, configura şi îl va pune în funcţiune până cel târziu în data de 23 septembrie, în caz contrar vor fi percepute penalităţi până în 25 septembrie, după care va fi reziliat contractul.

Atribuirea contractului de achiziţii publice se va face online, prin licitaţie deschisă, iar criteriul este cel mai bun raport calitate - preţ.

Camera Deputaţilor mai achiziţionează echipamente de afişare, respectiv un fundal podium modular şi un ecran signalistică în valoare totală estimată de 2.756.302,52 lei.

Termenul de livrare este de cel târziu data de 20 septembrie. Pentru depăşirea acestui termen, achizitorul va percepe penalităţi în conformitate cu prevederile contractuale până cel târziu la data de 23 septembrie, dată după care nu mai poate fi acceptată livrarea.

"Termenul de livrare este condiţionat ca urmare a faptului că produsele sunt necesare pentru buna desfăşurare a celei de a 21-a ediţii a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor", se mai precizează în anunţ.

De asemenea, forul Legislativ cumpără şi servicii de instalare instalaţii electrice de distribuţie şi alimentare cu energie electrică pentru spaţiile ITU în valoare totală estimată de 3.361.344,54 lei. Achiziţia se va face în vederea încheierii unui contract de servicii, valabil până la data de 30 noiembrie. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate - preţ.

Camera Deputaţilor achiziţionează şi 12 instalaţii de conferinţă, elemente de compartimentare de tip expoziţional, precum şi extinderea sistem unificat pentru comunicaţii telefonice IP, digitale şi analogice.

"Furnizarea instalaţiilor de conferinţă se va face până la data de 01.09.2022. Montajul şi recepţia calitativă a acestora se va realiza în cel mult 10 zile lucrătoare de la furnizare, dar nu mai târziu de 15.09.2022. Pentru depăşirea acestui termen, achizitorul va percepe penalităţi in conformitate cu prevederile contractuale până cel târziu la data de 20.09.2022, dată după care nu mai poate fi acceptată livrarea", se menţionează în anunţ.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.472.268,9 lei.

În cazul achiziţiei de elemente de compartimentare de tip expoziţional, valoarea totală estimată este de 3.000.000 lei, iar termenul de furnizare inclusiv montaj este de maxim 20 de zile calendaristice, dar nu mai târziu de 23.09.2022, de la data semnării contractului.

"Achiziţia constă în furnizarea unor elemente prefabricate pentru realizarea de incinte fonoizolante închise. Incintele fonoizolante rezultate vor fi autoportante şi vor avea pardoseală, pereţi (inclusiv pereţi parţial şi/sau total vitraţi), uşi, plafoane şi vor fi dotate cu instalaţie electrică, sistem de ventilaţie, instalaţie de iluminat. Pe plafoane se vor monta corpurile de iluminat şi sistemele de ventilaţie. Pentru realizarea incintelor fonoizolante închise din elemente de compartimentare de tip expoziţional, furnizorul va elabora proiecte de montaj, proiecte pentru instalaţia electrică - de iluminat şi de ventilaţie", se mai menţionează în anunţ.

Valoarea totală estimată a contractului pentru extinderea sistemului unificat pentru comunicaţii telefonice IP, digitale şi analogice este de 838.655,46 lei, iar termenul de livrare al echipamentelor nu va depăşi 90 de zile de la încheierea contractului.

Alte achiziţii ale Camerei sunt: 50 de agregate de climatizare, inclusiv cu montaj şi un sistem climatizare mobil, în valoare totală estimată de 790.756,3 lei.

Procedura de atribuire a contractului de achiziţii publice este prin licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Pe 21 aprilie, Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, alocarea sumei de 88 milioane de lei pentru a asigura finanţarea cheltuielilor aferente pregătirii, organizării şi desfăşurării Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Acordul dintre Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) privind găzduirea, organizarea şi finanţarea acestui eveniment a fost semnat la Geneva la 30 iunie 2021 şi ratificat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 88/2021.

La eveniment vor fi prezenţi peste 2.000 de delegaţi din cele 193 de state membre ale Uniunii.

"Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este cea mai mare organizaţie din lume din domeniu şi cea mai veche dintre agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite. ITU alocă resursele globale de spectru radio şi orbitele pentru sateliţi, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea reţelelor şi tehnologiilor şi acţionează în vederea creşterii nivelului de acces la servicii de telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei la nivel global", a precizat Guvernul. AGERPRES/(AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.