Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pentru ratificarea Tratatului EURATOM. Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 370 de parlamentari.

 

 

Premierul Florin Cîţu va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar îşi va exprima punctul de vedere.

 

 

* UPDATE ORA 16,47 Barna, după aprobarea ratificării EURATOM: În Parlament a avut loc un vot istoric

 

Votul Parlamentului privind aprobarea ratificării EURATOM este unul istoric, a declarat, miercuri, vicepremierul Dan Barna.

"Astăzi, în Parlamentul României, a fost un moment foarte important, aş spune un moment istoric. (...) Prin acest vot, şi mă bucur că în cele din urmă înţelepciunea a izbândit şi a fost un vot covârşitor în favoarea ratificării acestui tratat, România ar rămâne în continuare un beneficiar major important al acestei poziţii pe care o avem din 2007, de membru al UE, cu toate beneficiile care rezultă din această poziţie, una dintre ele exact acest PNRR", a afirmat Dan Barna la Parlament.

 


Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

El a adăugat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi făcut public de pe data de 2 iunie, imediat după ce va fi transmis la Comisie, iar premierul a prezentat în Parlament o sinteză a acestuia, liniile generale fiind cunoscute.

 

* UPDATE ORA 16,42 Orban: Nu există cereri din partea Comisiei Europene de luare a unor măsuri

 

Foto: (c) LIVIU ŞOVA / AGERPRES FOTO

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că s-a discutat despre majorarea vârstei de pensionare în următorii ani, subiect care nu este "nou pe piaţă", dar nu s-a luat o decizie, menţionând că în programul de guvernare există printre priorităţi reforma sistemului de pensii.

El a afirmat că nu există solicitări din partea Comisiei Europene privind luarea unor anumite măsuri, adăugând că a auzit mai multe "aberaţii" în acest sens din partea Opoziţiei.

 

* UPDATE ORA 16,13 Orban, după aprobarea ratificării EURATOM: Parlamentul şi formaţiunile politice prezente la vot au dat dovadă de responsabilitate

 

Parlamentul şi toate formaţiunile prezente la votul proiectului de lege privind ratificarea deciziei EURATOM, "în ciuda unor frecuşuri, a mai multor discuţii", au dat dovadă de responsabilitate, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

 


 

Foto: (c) LIVIU ŞOVA / AGERPRES FOTO

 

"Facilitatea de redresare şi rezilienţă decisă la nivel european, pentru a putea fi implementată, este indispensabilă ratificarea de către toate parlamentele ţărilor Uniunii Europene a acestei modificări a Tratatului. Fără ratificarea de către Parlament, inclusiv de către Parlamentul României, această enormă şansă de relansare economică care este reprezentată de facilitatea de redresare şi rezilienţă nu ar fi putut să intre în implementare. Mă bucur că, în ciuda unor frecuşuri, în ciuda unor tălpi, în ciuda foarte multor discuţii, Parlamentul României şi toate formaţiunile politice care au fost prezente la vot au dat dovadă de responsabilitate şi, prin acest vot, am arătat că noi suntem ţara Uniunii Europene şi că noi vrem să susţinem toate planurile de la nivel european care urmăresc relansarea economică şi rezilienţa", a afirmat Orban la Parlament.

 

* UPDATE ORA 16,10 PNRR/ Simion: AUR nu trebuie să gireze planul acestui Guvern; suntem de acord doar parţial

 

AUR nu trebuie să gireze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi este doar parţial de acord cu sumele prevăzute în acesta, respectiv cu fondurile nerambursabile, a declarat, miercuri, copreşedintele partidului George Simion.

 


Foto: (c) LIVIU ŞOVA / AGERPRES FOTO

 

"Nu suntem mulţumiţi de simulacrul de dezbatere care a avut loc în Parlament şi luăm atitudine. Nu suntem mulţumiţi de faptul că se va condiţiona, pe model FMI, acest împrumut de 15 miliarde de euro. Repet, noi suntem doar parţial de acord cu sumele prevăzute în PNRR. Suntem de acord cu fondurile nerambursabile, dar noi şi Italia suntem singurele ţări care se împrumută în grad maxim. (...) Atât timp cât nu ni s-a prezentat fişa de calcul, cât nu ni s-au prezentat investiţiile, punct cu punct, pentru care trebuie să ne împrumutăm cu 15 miliarde de euro, AUR consideră că nu trebuie să girăm planul acestui Guvern", a afirmat Simion, la Palatul Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 16,05 PNRR/ Orban: Experţii PSD au avut acces la documente; am auzit o grămadă de aberaţii de la Opoziţie

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că experţii PSD au avut acces la "principalele" documente ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 


Foto: (c) LIVIU ŞOVA / AGERPRES FOTO

 

"Aş vrea să pun la dispoziţia mass-media informaţia corectă că, la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, experţii care au fost delegaţi de PSD să vadă PNRR şi care au şi văzut principalele documente ale PNRR, practic, ei au avut acces la aceste documente. Solicitarea PSD, pe care o puteţi urmări şi din solicitările anterioare, a fost aceea de a dezbate PNRR în Parlament", a afirmat Orban, la Parlament.

 

* UPDATE ORA 15,56 VIDEO PNRR/ Victor Ilie (USR PLUS): Acest plan ne va ajuta să ne bucurăm în continuare de beneficiile apartenenţei la UE

 

Deputatul USR PLUS Victor Ilie a declarat, miercuri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) îi ajută pe români să se bucure, în continuare, de beneficiile apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

"Acest PNRR ne va ajuta să ne bucurăm în continuare de beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană. Ne-am bucurat în pandemie de accesul la vaccin. Ne vom bucura în continuare prin faptul că suntem net primitori de fonduri din partea UE. Ne bucurăm de libera circulaţie şi ne bucurăm de solidaritatea pe care acest plan o va acorda ţărilor mai sărace, cum este şi România, şi de dobânzile mai bune pe care le vom putea trage pentru finanţarea investiţiilor cu care dorim să aducem România mai aproape de ţările dezvoltate din UE", a afirmat Victor Ilie, în plenul Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 15,49 VIDEO PNRR/ Ovidiu Ganţ: Acest plan trebuie să urmărească îmbunătăţirea vieţii; este necesar un efort conjugat

 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie să urmărească îmbunătăţirea vieţii, iar pentru aceasta este necesar un efort conjugat, a declarat, miercuri, deputatul Ovidiu Ganţ, care a anunţat că parlamentarii grupului minorităţilor naţionale votează în favoarea proiectului de lege privind ratificarea deciziei EURATOM.

"Utilitatea aderării nu mai trebuie dovedită, ea ţine de domeniul evidenţei, România cunoscând după anul 2007 o dezvoltare fără precedent. Tratatul pe care îl ratificăm este expresia solidarităţii statelor membre în faţa pandemiei şi permite implementarea unor mecanisme de redresare a acestora din punct de vedere economico-social. Este cât se poate de clar că împreună vom trece mai uşor peste aceste greutăţi decât ar încerca fiecare în parte", a afirmat Ganţ, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, la dezbaterea proiectului de lege privind ratificarea deciziei EURATOM.

 

* UPDATE ORA 15,43 VIDEO PNRR/ Diana Şoşoacă i-a cerut premierului să prezinte Parlamentului tot ceea ce conţine acest plan

 

Senatorul Diana Şoşoacă i-a cerut premierului Florin Cîţu să prezinte Parlamentului "tot ceea ce conţine" Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Ne cereţi să votăm un acord pentru PNRR. Care e PNRR? (...) Noi nu l-am văzut în scris. Poate dânşii l-au văzut. Ce ne facem dacă UE ne spune: 'Nu e bun!'. Eu nu am văzut de la domnul Cîţu decât un discurs care mi-a amintit de Congresul al XIV-lea: Cîţu reales la al XV-lea Congres. Atât pot să spun despre PNRR. Cu tot respectul, domnule Cîţu, aveţi obligaţia să prezentaţi Parlamentului tot ceea ce conţine PNRR. Dumneavoastră ne cereţi nouă să ne exprimăm acordul pentru toate aceste lucruri în necunoştinţă de cauză. Sunteţi singurul probabil care a citit PNRR, pentru că noi nu l-am citit. Dar daţi-ni-l şi nouă, vă rog frumos, că eu nu am auzit decât vorbărie. O să facem, o să obţinem. Ce o să faceţi? (...) Cum am stat fără Schengen până acum, stăm şi de acum încolo. Nu trebuie să renunţăm la portul Constanţa pentru că aşa vi se cere", a afirmat Şoşoacă, în plenul Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 15,27 Parlamentul a ratificat Decizia EURATOM

 

 

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind ratificarea deciziei EURATOM.

S-au înregistrat 378 de voturi "pentru" două voturi împotrivă şi trei abţineri.

 

* UPDATE ORA 14,49 VIDEO PNRR/ Simonis: Avem un preşedinte absent din dezbaterea pe PNRR; sunt trei găşti cu propriile interese

 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este programul PNL, iar preşedintele României este absent din dezbaterea pe acest subiect, în timp ce "există trei găşti - una la PNL, una la Guvern, iar cealaltă la USR PLUS" care au "propriile interese politico-financiare", a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

"Aproape l-am crezut pe prim-ministru atunci când ne spunea că n-a fost invitat. (...), încercând să dea vina pe Ludovic Orban în sensul acesta. Însă mi-am amintit imediat declaraţiile domnului Cîţu potrivit cărora "PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, nu e nevoie de niciun vot, de nicio dezbatere" şi nici atunci nu m-aş fi prins că ne minte prim-ministrul dacă n-aş fi ascultat prezentarea dânsului, care a fost o declaraţie politică şi care n-a fost niciun fel de prezentare. Domnilor preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor (...), sunteţi mulţumiţi de modul cum vă tratează prim-ministrul pe dumneavoastră, Parlamentul, şi pe români cu privire la prezentarea acestui plan? Eu cred că nu", a afirmat Simonis în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, unde premierul Florin Cîţu a prezentat PNRR.

 

* UPDATE ORA 14,41 VIDEO PNRR/Târziu (AUR): Acest PNRR este un ajutor de înmormântare; nu sunt reforme, sunt acţiuni împotriva poporului român

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "un ajutor de înmormântare şi ultima privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc".

"Reformele despre care domnul premier vorbeşte sunt de genul celor pe care un alt guvern de aceeaşi extracţie le-a făcut în 2008, cu consecinţe nefaste asupra românilor. Nu sunt reforme, sunt acţiuni împotriva poporului român. Acest PNRR este un ajutor de înmormântare şi, totodată, este ultima mare privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc", a susţinut Târziu.

 

* UPDATE ORA 14,30 VIDEO PNRR/ Cîţu: În această guvernare vom trece Carpaţii cu autostradă; vom face spitale noi

 

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri, în plenul reunit al celor două Camere, cu ocazia prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că în timpul acestei guvernări va fi realizată autostrada peste Carpaţi şi vor fi construite spitale noi.

Premierul a precizat că prin PNRR vor fi reduse semnificativ decalajele dintre România şi ţările dezvoltate. Potrivit acestuia, cele 29,2 miliarde de euro vor fi folosiţi pentru rezolvarea unor probleme amânate de ani de zile, precum managementul apei - capitol căruia îi sunt alocaţi aproape 2 miliarde de euro; împăduriri - 1,3 miliarde de euro; managementul deşeurilor - 1,1 miliarde euro; transport - 7,6 miliarde euro.

 

* UPDATE ORA 14,29 VIDEO Parlament: Şedinţa plenului reunit - suspendată pentru o jumătate de oră la solicitarea PSD

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată, miercuri, pentru o jumătate de oră, la solicitarea liderului PSD Marcel Ciolacu.

Ciolacu a propus o pauză pentru consultări în cadrul grupurilor social-democrate, după ce premierul Florin Cîţu a prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

* UPDATE ORA 14,19 VIDEO PNRR/ George Simion: Noi astăzi o să spunem nu acestui plan

 

AUR se pronunţă împotriva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deoarece nu a fost prezentat, iar "împrumutul" de 15 miliarde de euro nu se justifică, din moment ce nu s-a reuşit accesarea acestei sume din fondurile europene, a declarat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, copreşedintele partidului George Simion.

 

Foto: (c) LIVIU ŞOVA / AGERPRES FOTO

 

"Astăzi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat şi o să spunem nu în numele românilor. 15 miliarde de euro este împrumutul pe care acest Guvern provizoriu, Guvernul Cîţu, şi-l asumă în numele românilor. Un împrumut până în 2030, care, după aceea, va fi lungit prin alte împrumuturi. În 2021, plătim 3 miliarde şi jumătate numai comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le avem deja. În 2020, datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro, de ce trebuie românii să mai ia un împrumut de 15 miliarde de euro, când noi nu am fost capabili să luăm 15 miliarde de euro din fondurile europene? De ce trebuie să luăm nişte bani condiţionat şi să fim verificaţi la vârsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit, la nişele economice pe care impozităm sau nu", a explicat liderul AUR.

 

* UPDATE ORA 14,10 VIDEO PNRR/ Cristian Ghinea: Vom crea un comitet de monitorizare

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri că, în urma întâlnirii cu reprezentanţii PSD, s-a convenit ca fondurile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să fie distribuite "echitabil" geografic şi să se creeze un comitet de monitorizare a implementării acestui plan.

"Am avut luni o întâlnire de câteva ore cu PSD. A fost un dialog bun. Au avut acces la toate componentele, au fost peste o mie pe pagini. În urma acestui dialog, (...) am convenit, de pildă, principiul unei echitabile distribuiri geografice a banilor din PNRR. Pe partea de autostrăzi, ca prioritate absolută este Moldova cu A7. Am convenit să punem un principiu că nu vor fi politizaţi aceşti bani şi am propus un comitet de monitorizare public al implementării PNRR. Vom crea un comitet de monitorizare în care vom invita reprezentaţii partidelor, societăţii civile, pe bază permanentă, cu rapoarte regulate pentru a vedea ce se întâmplă cu aceşti bani. Este parte a deschiderii consensuale pe care încerc să o am cu Opoziţia. Aş spera ca şi PSD, atunci când va fi la Putere, Doamne fereşte, să aibă această abordare consensuală", a afirmat Ghinea, la Palatul Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 14,04 VIDEO PNRR/ Cîţu: România are nevoie de toată suma pentru a arde etape întârziate în ultimii 30 de ani

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că în negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene a punctat faptul că România are nevoie de întreaga sumă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 29,2 miliarde de euro, "pentru a se dezvolta, pentru a arde etape", etape care "au fost întârziate în ultimii 30 de ani de zile".

"Referitor la suma totală, 29,2 miliarde, este un alt lucru pe care l-am spus ferm celor de la Comisia Europeană, la care am ţinut foarte mult. România are nevoie de toată suma pentru a se dezvolta, pentru a arde etape, etape care au fost întârziate în ultimii 30 de ani de zile. Avem nevoie de aceşti bani ca să putem să prindem din urmă alte ţări dezvoltate şi ăsta este rolul meu. Vă garantez tuturor că vom face acest lucru cu ajutorul acestui PNRR", a afirmat Cîţu în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a prezentat PNRR.

 

* UPDATE ORA 13,59 VIDEO PNRR/Ghinea: Pe 31 mai depunem PNRR în sistemul informatic al UE şi pe 2 iunie îl publicăm integral

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat miercuri că pe 31 mai România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în sistemul informatic al Uniunii Europene şi pe 2 iunie va fi publicat integral.

"Pe 31 mai vom depune PNRR în sistemul informatic al Uniunii Europene. Tehnic înseamnă că sunt 30 de documente separate (...) Pe 1 iunie le vom sintetiza, punem într-un singur document unic şi pe 2 iunie vă invit la o conferinţă de prezentare. Publicăm întreg PNRR al României", a spus Ghinea, miercuri, la Parlament.

 

* UPDATE ORA 13,57 VIDEO PNRR/Ciolacu: PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, actualul Guvern le va readuce în ţară

 

PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern PNL - USR PLUS le va readuce în ţară, a declarat miercuri preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, adăugând că guvernanţii se folosesc de PNRR pentru a justifica "austeritatea şi viitorul acord cu FMI".

"Domnule Cîţu, de data asta nu aţi mai avut pe unde să fugiţi. Afară vă aşteaptă fermierii să le spuneţi de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR.(...) Este o mare ruşine că premierul României trebuie forţat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influenţa România pentru următorii 5 ani.(...) Până în ultima clipă aţi vrut să ascundeţi românilor adevărul din spatele PNRR şi nici măcar astăzi nu aţi făcut public planul pentru toţi românii.(...) Ştiţi ce susţineţi în acest plan, domnilor parlamentari PNL? Domnule Orban, dumneavoastră aţi văzut acest plan? (...) Domnule Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele din PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost transparenţă, descentralizare şi sprijin concret pentru firmele româneşti. (...) PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI, iar actualul Guvern PNL - USR PLUS le va readuce în ţară. Vă folosiţi de PNRR pentru a vă justifica austeritatea şi viitorul acord cu FMI. Aici veţi ajunge", a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 13,55 VIDEO PNRR/ Cîţu: Planul garantează o guvernare pe principii liberale cel puţin 8 ani de acum încolo

 

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) garantează o guvernare pe principii liberale cel puţin opt ani de acum încolo, deoarece va aduce investiţii care vor genera o viaţă mai bună pentru români.

 

"Acest program, acest plan de redresare şi rezilienţă este un plan care garantează, din punctul meu de vedere şi al guvernului pe care îl conduc, că vom avea o guvernare pe principii liberale cel puţin opt ani de zile de acum încolo. Vor fi investiţii care se vor vedea în buzunarele tuturor românilor şi românii vor aprecia acest lucru", a precizat el în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care prezintă PNRR.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

* UPDATE ORA 13,49 VIDEO PNRR/ Cîţu: Este un program diferit; pe lângă investiţii, vine şi cu o parte de reforme

 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost elaborat la nivelul UE ca urmare a crizei economice provocate de pandemia de COVID, un plan diferit, întrucât, pe lângă componenta de investiţii, include şi reforme asumate de fiecare ţară în parte, a declarat, miercuri, în Parlament, premierul Florin Cîţu.

 

"Am văzut în spaţiul public foarte multe interpretări eronate, unele dintre aceste întreţinute artificial cu intenţie, dar toţi românii trebuie să ştie că este un program diferit de ce am avut noi până acum din banul public. Este un program care a apărut într-un moment dificil, toată economia globală trecea printr-o perioadă de criză, cea mai mare criză din ultima sută de ani, şi este un plan care a apărut ca răspuns la această criză. Liderii Europei s-au uitat şi au văzut cum a reacţionat economia UE, fiecare ţară în parte, la acest şoc care a fost pandemia, care pentru unele ţări din UE continuă, şi au venit cu acest plan de investiţii. Este un plan diferit pentru că, pe lângă investiţii, de care toate ţările UE au nevoie, investiţii targetate pentru redresare şi rezilienţă, acest plan vine şi cu o parte de reformă şi asta este partea diferită faţă de ceea ce am avut până acum", a afirmat Florin Cîţu în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde prezintă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

* UPDATE ORA 13,20 VIDEO Şedinţa Parlamentului pentru prezentarea PNRR şi ratificarea Tratatului EURATOM a început

 

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pentru ratificarea Tratatului EURATOM.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 370 de parlamentari.

 

* ORA 05,00 Parlament: Şedinţă comună pentru prezentarea PNRR şi ratificarea Tratatului EURATOM

 

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pentru ratificarea Tratatului EURATOM.


Premierul Florin Cîţu va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar îşi va exprima punctul de vedere.

 


Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului reunit se află şi proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

PSD a solicitat ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în Legislativ, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, afirmând, marţi, că, în caz contrar, partidul pe care îl conduce va intra în grevă parlamentară.

"Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa cum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine, în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară", a scris Ciolacu, pe Facebook, înainte ca Birourile permanente să decidă convocarea şedinţei de miercuri a Parlamentului.

Joia trecută, premierul Florin Cîţu şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, au avut o întâlnire pe tema PNRR la sediul Guvernului. AGERPRES

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei. 

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

Citeşte şi:

 

Mihai Fifor: PSD nu va susţine niciodată PNRR în forma actuală; e un plan sinistru de austeritate 

 

Paul Stănescu: Sper că astăzi, în Parlament, premierul nu va face doar figuraţie politică 

 

Sorin Cîmpeanu: România va avea 4 miliarde euro din PNRR pentru educaţie 

 

PNRR/ Ghinea: Vom prezenta în Parlament fiecare componentă de investiţii şi reforme 

 

PNRR/Bode, mulţumit că proiectele pe transporturi se regăsesc în PNRR; este nemulţumit de sumele MAI pentru situaţii de criză 

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.