COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marţi, că fondurile din bugetul de stat pe acest an pentru investiţii la nivel local au fost alocate în corelare cu programul de guvernare.

"Criteriile sunt în corelare cu programul de guvernare. Dar aş vrea să ne întoarcem la ceea ce se întâmplă acum. Suntem pe ultima sută de metri în a aproba bugetul de stat, am început de ieri aceste discuţii la ora 16,00, sunt programate circa 10-11 ore de dezbateri pe acest buget. (...) Vestea bună este că avem un buget care prevede sume record pentru investiţii şi vorbim aici de 62 de miliarde de lei. Este o sumă de peste două ori mai mare decât suma de investiţii de acum trei ani, de exemplu. Este exact abordarea prin care dorim să restartăm economia după o criză sanitară, urmată de o criză economică", a precizat Dragu, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă mai este posibil ca vreun un amendament depus PSD să treacă, preşedintele Senatului a spus că solicitările Opoziţiei însumau peste 60 de miliarde de lei, adică peste 6% din PIB, iar adoptarea lor ar fi o dovadă de "iresponsabilitate", pentru că ar conduce la creşterea deficitului bugetar.

"Au fost depuse 3.640 de amendamente, toate făceau peste 6% din PIB. Deci peste 60 de miliarde. Avem deja un deficit de 7,16% din PIB, în termeni cash, este absolut exclus să creştem acest deficit, pentru că ar fi o dovadă de iresponsabilitate. Trebuie să mai spun că toate aceste amendamente sau marea lor majoritate dădeau ca sursă de finanţare, aşa cum prevede Constituţia, Fondul de rezervă. În Fondul de rezervă sunt 598,7 milioane de lei, deci nici măcar un miliard care să acopere acele peste 60 de miliarde. Mai era o sursă de finanţare şi anume contul de acţiuni generale de la Ministerul Finanţelor, unde, într-adevăr, sunt vreo 35 de miliarde, dar aceste 35 de miliarde au cam aşa destinaţie: vreo 16 miliarde pentru dobânzi, deci nu am mai putea plăti dobânzile şi, de asemenea, avem vreo 15 miliarde - contribuţia la UE şi mai avem, din aceasta, vreun miliard pentru scheme pentru ajutor de stat", a explicat Anca Dragu.

Plenul reunit al Parlamentului continuă marţi dezbaterile pe marginea proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, urmând ca, la finalul dezbaterilor, să fie supuse votului final. AGERPRES/(A - autor: Sorinel Peneş, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

LIVE UPDATE VIDEO Buget2021 - Parlament/ Continuă dezbaterile în plenul reunit; marţi - votul final la buget

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.