Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Plenul reunit al Parlamentului a reluat, marţi, dezbaterile pe marginea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021.UPDATE ORA 20.32 VIDEO Buget2021 - Parlament/ Kelemen Hunor: Am reuşit să venim cu un buget foarte bine gândit, foarte bine făcut

 

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că Guvernul a reuşit să vină cu un buget, pe 2021, "foarte bine gândit şi foarte bine făcut", astfel încât să fie redus deficitul la 7,1 şi să se facă investiţii în toate domeniile importante.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


"Era nevoie de o pregătire a bugetului, a proiectului de buget şi nu degeaba am întârziat un pic, într-adevăr, faţă de calendarul iniţial, fiindcă era nevoie de o pregătire foarte exactă, de o dezbatere publică şi uite am reuşit să venim cu un buget foarte bine gândit, foarte bine făcut, în aşa fel încât în 2021 nu numai reducem deficitul la 7,1, dar reuşim să facem investiţii în toate domeniile importante. De la infrastructura mare până la sănătate, de la educaţie până la mediu şi dezvoltare locală vor fi investiţii care vor schimba România în anii care urmează", a spus Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, după votul la legea bugetului de stat.

 

UPDATE ORA 20.32 VIDEO Buget2021 - Parlament/Barna: Votul din Parlament confirmă că România are cel mai ambiţios buget de investiţii

 

Vicepremierul Dan Barna consideră că votul de marţi din Parlament confirmă că România are "cel mai ambiţios buget de investiţii" pe care l-a avut vreodată.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


"Cele două zile în care am ajuns să votăm bugetul a dovedit un lucru foarte clar. Există o majoritate parlamentară stabilă, există o coaliţie de guvernare care a ajuns să facă aceste reforme. În momentul de faţă România are un buget, din acest moment începe activitatea de execuţie, începe marea provocare, ca acele proiecte importante de care România are nevoie şi despre care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate în fiecare bucată de Românie, în fiecare judeţ, municipiu, oraş sau comună", a afirmat Barna după adoptarea proiectelor legii bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.

 

UPDATE ORA 20.16 VIDEO Buget2021 - Parlament/Cîţu: Este un buget bun, echilibrat, care forţează reforma 

  

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că bugetul pe anul 2021 este unul bun, echilibrat şi care "forţează" reforma şi a subliniat că adoptarea acestuia fără niciun amendament arată unitatea coaliţiei de guvernare.  

 

"Este un buget bun, un buget echilibrat, un buget cu care începem reconstrucţia României şi nu poţi să faci acest lucru decât prin reformă şi investiţii. De aceea am spus de la început care sunt cele două lucruri pe care am axat acest buget - investiţii record, jumătate din fonduri europene şi reformă, pe care mulţi politicieni au tot aruncat-o în spaţiul public, dar cam toţi au fugit de ea şi este momentul să o facem, iar acest buget forţează reforma. Eu am spus că doar dacă nu vrem să o facem singuri o vom face prin buget", a spus Cîţu la Parlament, după adoptarea proiectului legii bugetului de stat şi pe cel al bugetului asigurărilor de stat pe anul 2021. 

 

UPDATE ORA 20.15 Buget2021 - Parlament/Romaşcanu (PSD): Coaliţia de guvernare propune sloganul "Prin voi înşivă!"

 

Coaliţia de guvernare propune sloganul "Prin voi înşivă!", a susţinut marţi liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, după adoptarea proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

"Dragi votanţi ai partidelor de la guvernare, dragi copii, dragi părinţi, dragi antreprenori, PNL şi cei din coaliţie vă propun sloganul lor pe 2021 care este: "Prin voi înşivă!". Descurcaţi-vă, dragi români, pentru că asta este tot ceea ce poate să vă propună această coaliţie şi împreună şi dumneavoastră aţi luat, şi noi am luat, plasă cu acest guvern şi sperăm ca ceea ce se întâmplă acum în politica românească să fie ultima experienţă de acest gen. Asta este plasa pe care am luat-o!", a declarat Romaşcanu, în plenul Parlamentului.

 

UPDATE ORA 19.58 Buget2021 - Parlament/ Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 - aprobată de plenul reunit

 

Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului.

S-au înregistrat 254 de voturi "pentru" şi 128 - "împotrivă".

Proiectul a fost adoptat în forma venită de la Guvern.

 

UPDATE ORA 19.40 Buget2021 - Parlament/Ciolacu, despre Cîţu: Când nu ai argumente, atunci vii şi jigneşti

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că premierul Florin Cîţu a venit în Parlament pentru a prezenta proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 "cu aceeaşi placă", adăugând că aduce jigniri atunci când nu are argumente.

"Domnule prim ministru, aţi venit ca şi ieri cu aceaşi placă care, când nu ai argumente, atunci vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă - după ce că eşti prost, mai pui şi frână. Nu aţi vrea, domnule Cîţu, să vorbiţi cu preşedintele organizaţiei PNL de la Iaşi să ne facă şi nouă rost de nişte tablă şi de nişte cherestea, fost ministru în guvernul domnului Orban? Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu domnul Orban să vorbească cu preşedintele organizaţiei PNL de la Piatra-Neamţ care a inventat o nouă infracţiune la nivel mare, cea de a vinde posturi cu sute de mii de euro, în Guvernul Cîţu? Nu mai bine procedaţi ca domnul Barna, când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5-6 numiri în Guvern, să apelezi să împrumuţi de la PSD fără bani?", a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea pe proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 19.10 Buget2021 - Parlament/ Budăi (PSD): Bugetul asigurărilor sociale de stat - tot al austerităţii

 

Bugetul asigurărilor sociale de stat şi întreg bugetul este fundamentat pe o minciună, a afirmat marţi deputatul PSD Marius Budăi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"După un buget de stat al austerităţii şi al sărăcirii neamului românesc, avem parte şi de un buget al asigurărilor sociale de stat tot al austerităţii, tot al sărăcirii neamului, dar aici avem şi multă multă răutate, dar întreg bugetul este fundamentat pe o minciună. În anul 2020, bugetul asigurărilor sociale de stat a fost fundamentat pe un câştig salarial mediu brut de 5.426 de lei. Anul 2021 - 5.380. Domnule preşedinte Orban, domnule preşedinte Barna, domnule preşedinte Kelemen Hunor - de la domnul Cîţu nu mă aştept la empatie -, fac apel la dumneavoastră: una din prestaţiile care se plătesc raportate la câştigul salarial mediu brut este ajutorul de deces. Domnule preşedinte Orban i-aţi permis lui Cîţu să ia bani de la copii, de la elevi, de la studenţi, de la salariaţi, de la pensionari, măcar nu îi mai permiteţi să ia bani de pe morţi. De la ajutorul de deces aţi gândit să faceţi economie şi să fundamentaţi bugetul asigurărilor sociale de stat pe o minciună", a afirmat Budăi, la dezbaterile din plenul reunit pe marginea proiectului legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 18.59 Buget2021 - Parlament/ Romaşcanu (PSD): Bugetul pe 2021 - antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional

 

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că bugetul de stat pe anul 2021 este antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional.

"Antieconomic, antisocial, ilegal, ilegitim şi antinaţional. Ilegitim pentru că aveţi doar un vot peste jumătatea parlamentarilor. Nu reprezintă sub nicio formă voinţa celor care ne-au trimis pe noi în Parlament, iar lucrul cel mai grav, menţionat chiar şi de un deputat din arcul puterii, este că pentru prima oară în 30 de ani acest buget trece fără niciun amendament, nici măcar amendamentele dumneavoastră nu le-aţi votat", a spus Romaşcanu, în plenul reunit, după votul Legii bugetului de stat pe 2021.

 

UPDATE ORA 18.49 VIDEO Buget2021 - Parlament/ Florin Cîţu: Bugetul demontează minciunile socialiştilor de la PSD

 

Premierul Florin Cîţu a afirmat marţi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, că bugetul pe anul 2021 demontează minciunile "socialiştilor de la PSD".

 

"Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv - că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest - vor ţipa tot anul. În rest - minciuni, minciuni şi iar minciuni", a spus premierul în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 18.43 Buget2021 - Parlament/Tudor Benga (USR): An de an Parlamentul joacă această operetă; trebuie să schimbăm lucrul acesta

 

Deputatul Alianţei USR PLUS Tudor Benga a criticat, marţi, în plenul Camerelor reunite, adoptarea bugetului pe anul 2021 fără amendamente, într-un "an pandemic", apreciind că "Parlamentul joacă an de an aceeaşi operetă", ceea ce trebuie schimbat.

Tudor Benga a cerut, de la microfon, o intervenţie pe procedură în baza articolului 102 din Regulamentul comun coroborat cu articolul 152 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

"Legea bugetului de stat este probabil cea mai importantă lege pe care o votăm ca parlamentari, în decursul unui an de zile, şi eu n-am cine ştie ce vechime în Parlamentul ăsta, dar am fost aici în legislatura trecută, în care majoritatea PSD şi Dragnea şi Nicolicea şi Iordache au călcat în picioare Parlamentul şi parlamentarismul românesc. Şi la momentul ăla mi-am promis că unul dintre lucrurile pe care va trebui să le facem este să schimbăm fundamental tot ceea ce înseamnă...", a afirmat Benga, care a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, Ludovic Orban.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 18.37 Buget2021 - Parlament/ Legea bugetului de stat pe 2021 - aprobată de plenul reunit

 

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

S-au înregistrat 234 de voturi "pentru" şi 170 de voturi "împotrivă".

Proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern.

 

UPDATE ORA 17.45 Buget2021 - Parlament/ Dragu: Alocările pentru investiţii la nivel local, în corelare cu programul de guvernare

 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marţi, că fondurile din bugetul de stat pe acest an pentru investiţii la nivel local au fost alocate în corelare cu programul de guvernare.

 


Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


"Criteriile sunt în corelare cu programul de guvernare. Dar aş vrea să ne întoarcem la ceea ce se întâmplă acum. Suntem pe ultima sută de metri în a aproba bugetul de stat, am început de ieri aceste discuţii la ora 16,00, sunt programate circa 10-11 ore de dezbateri pe acest buget. (...) Vestea bună este că avem un buget care prevede sume record pentru investiţii şi vorbim aici de 62 de miliarde de lei. Este o sumă de peste două ori mai mare decât suma de investiţii de acum trei ani, de exemplu. Este exact abordarea prin care dorim să restartăm economia după o criză sanitară, urmată de o criză economică", a precizat Dragu, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă mai este posibil ca vreun un amendament depus PSD să treacă, preşedintele Senatului a spus că solicitările Opoziţiei însumau peste 60 de miliarde de lei, adică peste 6% din PIB, iar adoptarea lor ar fi o dovadă de "iresponsabilitate", pentru că ar conduce la creşterea deficitului bugetar.

 

UPDATE ORA17.37 Buget2021 - Parlament/Plenul a finalizat dezbaterile şi votul pe anexa 3 privind bugetele ordonatorilor principali de credite

 

Plenul Parlamentului a aprobat, marţi, anexa 3 din proiectul legii bugetului de stat pe 2021, care cuprinde bugetele ordonatorilor principali de credite - ministere, autorităţi, agenţii şi alte instituţii.

Parlamentarii mai au de dezbătut încă 11 anexe, iar apoi este programat votul final asupra proiectului legii bugetului de stat.

Niciun amendament nu a fost acceptat, fiind aprobată în varianta Guvernului.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 13.12 Buget 2021 - Parlament / Bugetul Ministerului Dezvoltãrii, adoptat

 

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) pe anul în curs, nefiind acceptat niciun amendament dintre cele respinse iniţial în Comisiile de buget-finanţe.

 

S-au înregistrat 236 de voturi "pentru" şi 144 "împotrivă".

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 10.24 Buget2021 - Parlament / A început şedinţa de plen în care se dezbate bugetul

 

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, pentru a continua dezbaterile la proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.
 

Parlamentarii au început dezbaterile la cele două proiecte luni, iar marţi urmează să dea şi votul final pe cele două bugete.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


ORA 6.00 Plenul reunit al Parlamentului reia, marţi, dezbaterile pe marginea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021.

Dezbaterile au fost întrerupte, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2,00, după ce timp de câteva ore au fost prezentate şi supuse votului amendamentele formulate la bugetul Ministerului Dezvoltării. De altfel, pentru acest buget au fost formulate cele mai multe amendamente - peste două mii -, foarte multe fiind susţinute în plen.

 

În cursul zilei de marţi, plenul Legislativului continuă dezbaterile pe anexele proiectului Legii bugetului de stat şi pe proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

La finalul dezbaterilor, cele două proiecte vor fi supuse votului final al Parlamentului.

Luni seara, senatorii şi deputaţii au votat pe articole proiectul Legii bugetului pe acest an. Nu a fost acceptat niciun amendament la cele 57 de articole ale proiectului de lege, acestea fiind aprobate în forma Guvernului. AGERPRES

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.


Citeşte şi:

 

LIVE UPDATE VIDEO Bugetul de stat pe 2021, dezbătut în Parlament

 

LIVE UPDATE VIDEO Comisiile parlamentare de buget-finanţe dezbat proiectul legii bugetului de stat pe 2021

 

LIVE UPDATE VIDEO Comisiile de buget-finanţe dezbat bugetul de stat pe acest an 

 

LIVE UPDATE Parlamentul dezbate bugetul de stat pe acest an  

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.