Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca sunt eficiente şi împotriva tulpinii din Marea Britanie.
"Da, la acest moment, datele sunt cât se poate de bune, şi anume eficacitatea acestor vaccinuri este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie şi care, din păcate, vedem că este emergentă şi în România. Ca atare, a fost un motiv pentru care noi ne-am dorit accelerarea campaniei de vaccinare şi creşterea numărului de persoane vaccinate zilnic, tocmai pentru a asigura protejarea unui număr cât mai mare de persoane într-un interval mai scurt de timp. A fost şi motivul pentru care am decis devansarea etapei a doua, începând cu data de 15 ianuarie. După cum ştiţi, ea era prevăzută la începutul lunii februarie", a arătat el în cadrul unei conferinţe de presă.
Întrebat dacă este posibil ca angajaţi din domenii esenţiale să îşi cedeze locul la vaccinare unor persoane în vârstă sau bolnavilor cronici, Valeriu Gheorghiţă a apreciat că un astfel de gest reprezintă o dovadă de solidaritate.
"Eu cred că este un gest lăudabil. Din punctul meu de vedere, dă dovadă de solidaritate într-un moment dificil pentru toată lumea, cu atât mai mult pentru România. Trebuie să dăm prioritate persoanelor vulnerabile, persoanelor vârstnice, persoanelor cu boli cronice, care practic au cea mai mare nevoie în acest moment de vaccinare", a spus el. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)
Citeşte şi:
* VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Sub 10.000 de persoane, vaccinate anti-COVID din sistemul de învăţământ
* VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Peste 784.000 de doze de vaccin, recepţionate; 1.294 de doze, irosite
* VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Până pe data de 14 aprilie s-au ocupat aproape toate locurile
* VIDEO Valeriu Gheorghiţă: În România sunt active 583 de centre de vaccinare anti-COVID
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.