

COD GALBEN: 11-06-2025 ora 16 Intre 16:40 si 18:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 20...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Prahova, Zona de munte a județului Prahova, respectiv zona de munte a localităților; COD GALBEN: 11-06-2025 ora 16 Intre 16:35 si 17:30 se va semnala intensificări ale vântului la rafală de 50…70 km/h, descărcări electrice, grindină, averse. in Județul Botoşani; COD GALBEN: 11-06-2025 ora 16 Intre 16:05 si 17:30 se va semnala intensificări ale vântului la rafală de 50…70 km/h, descărcări electrice, grindină, averse. in Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Neamţ, Județul Iaşi;
Aproape nouă tone de biscuiţi "Eugenia" au fost consumate în ultimii trei ani de vizitatorii Muzeului Naţional Brukenthal, singurul din ţară şi printre puţinele din lume care le oferă turiştilor "suveniruri" gratuite sub formă de desert, potrivit conducerii muzeului.
Indiferent de ţara din care vin, vizitatorii Muzeului Brukenthal se declară încântaţi să guste cunoscuţii biscuiţi, care amintesc românilor de gustul copilăriei, fiind vorba de un desert de tip sandwich, cu cremă de cacao şi savoare de rom.
Celebra "Eugenia" a fost unul din cele mai apreciate deserturi şi de oficialii care au fost prezenţi în 2019, la Sibiu, la Summitul UE.
"Sunt foarte apreciate, de la copii, la oameni mai în vârstă, la oficiali, inclusiv toţi oficialii care au trecut pe la noi în programul Preşedinţiei rotative a României, când am avut foarte multe vizite, tot felul de evenimente. Prima reacţie a fost de surprindere, pentru un muzeu în general, nu doar din România. Reacţia următoare a fost un zâmbet, puteai vedea pe figura oamenilor, că erau obosiţi, că erau tracasaţi", a declarat directorul general adjunct al Muzeului Naţional Brukenthal, Dana Hrib.
"Eugenia" a fost unul din cele mai apreciate deserturi şi de către miniştrii care au fost prezenţi în 2019, la Sibiu, la Summitul UE.
"Şefi de stat nu am văzut mâncând, dar miniştri da", spune Dana Hrib.
Potrivit sursei citate, majoritatea vizitatorilor muzeului, indiferent de vârstă, de ţara de unde vin, preferă să ia câte o "Eugenia", după ce vizitează Brukenthal-ul.
Foto: (c) ISABELA PAULESCU / AGERPRES
Din noiembrie 2017 până în prezent, s-au consumat aproape nouă tone de biscuiţi "Eugenia" de către cei care au venit să viziteze colecţiile baronului Brukenthal, estimează directorul de Marketing al muzeului, Alexandru Chituţă.
"Eugenia" este produsă la Sibiu şi este oferită turiştilor care vizitează muzeul aflat în Piaţa Mare, din centrul istoric al Sibiului, cu scopul de a promova atât produsele locale, româneşti, dar şi de a oferi "un nou gust culturii".
Cunoscuţii biscuiţi româneşti au făcut senzaţie la Brukenthal în Sibiu, mai ales în 2019, când judeţul a fost, în premieră pentru România, Regiune Gastronomică Europeană.
Orice vizitator intră pe poarta Palatului Brukenthal din Sibiu se poate servi, gratis, cu câte o "Eugenia", dintr-o ladă de lemn, pictată manual, aflată la intrarea în curtea muzeului. Există şi alte suveniruri dulci, inclusiv ciocolată cu marca Brukenthal la muzeu, dar "Eugenia" este singura care este oferită oaspeţilor în dar. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
< | july 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |