

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu, Petra Ochişor, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că plăcinta cu căpriţă, tradiţională în localitatea Herăşti, este primul produs din judeţ care a fost atestat la nivel naţional ca produs tradiţional local.
"Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale susţine producătorii autohtoni şi îi încurajează să îşi înregistreze produsele tradiţionale cu scopul de a promova produsele locale şi pentru diversificarea producţiei şi menţinerii patrimoniului naţional al preparatelor autentice. Astfel, plăcinta cu căpriţă de la Herăşti este un produs tradiţional local fabricat după o reţetă străveche din materii prime locale. Practic, căpriţa, sau piciorul capei este spanacul sălbatic care creşte din abundenţă în această localitate, dar şi în alte localităţi din sudul ţării, în curţi, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor", a declarat Petra Ochişor.
Localnicii au dezvăluit şi reţeta fabricării acestei plăcinte, dar nu au inclus toate secretele. Practic, frunzele de spanac sălbatic sunt tocate, călite şi se folosesc ca umplutură în foile de plăcintă.
În perioada de post aluatul fraged al foilor de plăcintă se frământă fără a folosi ouă sau lapte, iar în perioadele de sărbătoare plăcinta este mai suculentă şi foile chiar sunt unse cu untură pentru a deveni mai fragede.
Reprezentatul unei societăţi din localitatea Herăşti, Lucian Lazăr, care s-a ocupat de promovarea şi lansarea produsului a declarat miercuri, cu prilejul primirii atestatului, că intenţionează să promoveze produsul în lanţurile de magazine şi supermarketuri la nivel naţional, dar şi în restaurantele hotelurilor din ţară şi din străinătate. AGERPRES / (AS - autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
< | july 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |