COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Comercianţi de legume şi fructe din Bucureşti şi din ţară au fost sancţionaţi de inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) cu 137.500 de lei şi 142 de avertismente, pentru abateri legate de etichetare, informează ministerul de resort.

"MADR continuă verificările în toate pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară, în depozitele en-gros, precum şi în hipermarket-uri, punând accent pe etichetare: indicarea corectă a localităţii de producţie, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospeţimii acestora şi a ţării de origine şi categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerţ intracomunitar. Până la această dată, în municipiul Bucureşti şi toate judeţele din ţară, în urma acţiunilor de verificare a pieţelor agroalimentare, a hypermarket-urilor şi a depozitelor en-gros de legume şi fructe, pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 137.000 lei şi 142 avertismente cu planuri de remediere", se arată în comunicatul transmis marţi AGERPRES.

Având în vedere cererea crescută din această perioadă din partea consumatorilor de a se aproviziona cu legume şi fructe, inspectorii din cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene şi a municipiului Bucureşti au intensificat acţiunile de monitorizare şi verificare a comerţului cu legume şi fructe pe toată filiera, de la producere până la comercializare, astfel încât consumatorii să poată beneficia de produse de calitate şi etichetate cu toate elementele obligatorii.

În cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional un număr de 2.116 probe, din care au fost analizate 2.082, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide, în lucru aflându-se un număr de 34 probe.

"Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori", spun reprezentanţii ministerului.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.