COD GALBEN: 21-05-2025 Intre 07:55 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Covasna, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților, Județul Harghita; COD GALBEN: 21-05-2025 Intre 05:45 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Vizitatorii unui târg de apicultură desfăşurat la Arad sâmbătă şi duminică au ocazia să experimenteze tratamente naturiste, pe bază de venin de albine, cu lipitori sau cu lumânări bioenergetice din ceară de albine, în timp ce pentru 1 Martie au fost puse la vânzare mărţişoare dulci, din miere sau derivate.

Sute de persoane erau prezente, sâmbătă, la târgul "ARpicultura", desfăşurat la Expo Arad şi organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului, în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Albine şi Asociaţia Fermelor Apicole de Producţie şi Reproducţie din România.

Târgul se află la a V-a ediţie şi este cu vânzare atât pentru apicultori, cât şi pentru public.

Peste 50 de producători şi comercianţi propun o gamă variată de produse terapeutice şi cosmetice pe bază de miere, polen, propolis, ceară, dulciuri şi sucuri din plante medicinale, uleiuri, produse ecologice şi tradiţionale, dar şi utilaje apicole, stupi, faguri artificiali sau hrană pentru albine.

Printre cele mai inedite oferte se află terapiile cu lipitori sau tratamentele cu venin de albine. Vizitatorii au ocazia să experimenteze astfel de terapii, care sunt foarte căutate în centre de medicină alternativă din alte ţări.

Medicul primar de medicină de urgenţă Mihaela Orodan, care practică şi apifitoterapia sau acupunctura, a declarat pentru AGERPRES că tratamentul cu venin de albine se aplică mai ales la problemele de articulaţii, având un puternic efect antiinflamator.

"De asemenea, terapia cu lipitori este binecunoscută de mii de ani, dar este mai puţin de actualitate. Ne-am propus de câţiva ani să reîncepem această terapie, datorită efectelor benefice pe care le are hirudina pe care lipitorile o introduc în circulaţia sanguină. Aceasta are efect antiinflamator sau anticoagulant", a adăugat medicul.

O altă ofertă terapeutică prezentată a fost cu lumânări bioenergetice din ceară de albine.

"Lumânările terapeutice se pun în punctele dureroase de pe corp. Ele sunt compuse dintr-o pânză specială de in, îmbibată în ceară de albină, uleiuri aromatice şi extract de curcumă, un antiinflamator foarte eficient. Sunt realizate prin procedee manuale şi înglobează o mare cantitate de bioenergie", a declarat Letiţia Cuibaş, producător, care a făcut demonstraţii în cadrul târgului.

"Am încercat pentru o durere în zona cefei şi chiar mi-a trecut după şedinţa de 10 minute. Am cumpărat câteva lumănări pentru a le folosi acasă", a spus o vizitatoare.

Lumânările sunt comercializate mai mult în Ungaria, Cehia, Olanda şi Grecia, unde terapeuţii lucrează cu ele în cabinete specializate.

În cadrul târgului s-au putut găsi inclusiv mărţişoare dulci, special confecţionate pentru începutul primăverii. De exemplu, o tânără din Arad, a cărei familie se ocupă de apicultură de mulţi ani, oferă, cu preţuri cuprinse între 3 şi 10 lei, mici borcane cu miere, ornate cu plante mirositoare, cum ar fi lavandă, şi legate cu tradiţionalul şnur alb-roşu.

Organizatorii au mai pregătit, pe parcursul celor două zile, o serie de conferinţe şi seminarii pe teme de interes pentru producătorii din domeniu, precum subvenţiile, finanţările europene sau patologia în apicultură. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.