COD PORTOCALIU: 31-07-2021 ora 10 Intre 31 iulie se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat COD PORTOCALIU: 31-07-2021 ora 10 Intre 31 iulie, ora 13:00 – 31 iulie, ora 23:00 se va semnala vijelii puternice, grindină, averse torențiale COD PORTOCALIU: 31-07-2021 ora 10 Intre 1 august se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat COD PORTOCALIU: 31-07-2021 ora 13 Intre 13:30 si 14:30 se va semnala vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale ce vor acumula peste 35...40 l/mp. in Județul Vrancea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Dieta occidentală a fost asociată, de-a lungul timpului, cu numeroase afecţiuni, cărora li s-a adăugat recent şi durerea cronică, relatează DPA joi.

Grăsimile oferă beneficii importante pentru sănătate, însă prezenţa acestora în alimentaţie nu are întotdeauna un rezultat pozitiv. Majoritatea persoanelor consumă prea multe grăsimi omega-6 şi insuficiente grăsimi omega-3. Un studiu recent a analizat influenţa grăsimilor omega-6 asupra durerii neuropate în cazul persoanelor cu diabet şi alte afecţiuni.

O echipă de cercetători de la centrul ştiinţific în domeniul sănătăţii de la Universitatea din Texas, Statele Unite, a studiat efectele acizilor graşi omega-6 prin evaluarea rolului acestor lipide din alimentaţie în dureri cronice şi a constatat că aceste substanţe par să provoace chiar ele aceste neplăceri şi inflamaţii.

Abundenţa grăsimilor omega-6 polinesaturate, proeminente în dieta occidentală tipică, ''a constituit un factor de risc semnificativ pentru ambele (tipuri) de dureri, inflamatorii şi neuropate'', au precizat autorii studiului într-un comunicat emis de universitate.

Se cunoaşte faptul că diabetul, bolile autoimune şi afecţiunile cardiovasculare sunt influenţate de alegerile nutriţionale, au spus cercetătorii. Însă, consumul excesiv de grăsimi omega-6, care se găsesc în mare măsură în alimente procesate şi consumate frecvent, nu au fost studiate în ceea ce priveşte impactul acizilor graşi şi rolul lor specific în durere.

O echipă de la departamentele de ştiinţe biomedicale, de chimie şi neurologie din cadrul South Texas Veterans Health Care System (STVHCS), condusă de doctor Jacob Boyd, a studiat impactul acizilor graşi polinesaturaţi asupra şoarecilor şi oamenilor.

Atât grăsimile omega-6, cât şi cele omega-3 sunt esenţiale pentru sănătate însă, potrivit noului studiu, preponderenţa primului tip ar putea avea efecte dăunătoare.

Studiul, efectuat timp de cinci ani, a fost publicat în jurnalul Nature Metabolism.

Grăsimile omega-6 sunt prezente în principal în alimentele cu uleiuri vegetale şi sunt benefice, până la un punct. ''Dietele occidentale, însă, asociate cu obezitatea, se caracterizează prin niveluri mult mai ridicate ale acelor acizi în alimente, de la chipsuri de porumb la inele de ceapă, în comparaţie cu grăsimile omega-3 sănătoase, care sunt prezente în peşte şi surse precum seminţele de in şi nuci'', se arată în comunicatul cercetătorilor.

''În general, alimentele nesănătoase bogate în grăsimi omega-6 includ printre altele gustări procesate, alimente tip fast-food, prăjituri şi carne grasă şi conservată '', au precizat ei. Renunţarea la acele obiceiuri alimentare şi creşterea aportului de grăsimi omega-3 ''a redus considerabil aceste dureri cronice'', au constatat cercetătorii.

''De asemenea, autorii au demonstrat că nivelurile cutanate de lipide omega-6 la pacienţi cu durere neuropată determinată de diabetul tip 2 au fost asociate cu
dureri resimţite şi necesitatea de a lua medicamente analgezice'', se arată în comunicat.AGERPRES/(AS-autor: Dana Purgaru, editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.