

COD GALBEN: 16-05-2025 ora 10 Intre 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate se va semnala 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate
Crescători de reni din Rusia au descoperit, într-un arhipelag arctic, un urs de peşteră perfect conservat datând din Epoca de Gheaţă, prima descoperire de acest fel, care oferă o perspectivă unică asupra speciilor extincte, informează DPA.
Ursul, un exemplar adult, despre care se crede că ar fi trăit într-o perioadă cuprinsă între 22.000 şi 39.500 de ani în urmă, a fost descoperit pe Insulele Liahovski, între Marea Laptev şi Marea Siberiană Orientală, a precizat Universitatea Federală de Nord-Est din Iakuţk într-un comunicat.
''Este complet conservat, cu toate organele la locul lor, chiar şi nasul. Până acum, au mai fost găsite doar cranii sau oase'', a precizat cercetătoarea Lena Grigorieva.
Ursul de peşteră (Ursus spelaeus) este o specie sau o subspecie preistorică de pe teritoriul Eurasiei, care a dispărut în urmă cu 15.000 de ani, se mai precizează în comunicat.
Schimbările climatice au dus la o topire accentuată a permafrostului în ultimii ani, scoţând la iveală o serie de descoperiri preistorice.
''Ultimii ani au adus descoperiri importante - mamuţi, rinoceri lânoşi, un mânz din Epoca de Gheaţă, mai mulţi pui de câine şi pui ai unor lei de peşteră - odată cu topirea permafrostului în Siberia'', a mai precizat universitatea. AGERPRES/(AS - autor: Simona Tatu, editor: Florin Ştefan, editor online: Adrian Dãdârlat)
Sursa foto: s-vfu.ru
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.