COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 22-05-2025 ora 20 Intre 20:15 si 21:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Mureş; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 20 Intre 20:10 si 21:10 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Tulcea;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un grup ştiinţific din Japonia a confirmat dezvoltarea unui anticorp care poate "suprima" infectarea cu noul coronavirus, informează vineri mass-media locale citate de EFE.

Grupul lucrează la Universitatea Kitasato, din Tokyo, în colaborare cu compania Kao şi cu firma emergentă Epsilon Molecular Engineering.

"Avem speranţe că rezultatele acestei cercetări vor duce la dezvoltarea unor agenţi terapeutici şi la diagnosticarea infecţiilor cu noul coronavirus", se arată în introducerea studiului.

În cadrul cercetării a fost dezvoltat un anticorp sintetic (artificial), cunoscut sub numele de VHH, ce poate acţiona împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

"S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost suprimată când a fost adăugat acest anticorp", se arată în concluziile studiului.

"Anticorpul VHH, nu numai că s-a legat de noul coronavirus, ci a avut şi capacitatea de a suprima infecţiile", notează textul.

Universitatea din Kitasato este una dintre cele mai prestigioase în domeniul cercetării din Japonia şi numără oameni de ştiinţă de renume, precum Satoshi Omura, laureat cu premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2015.

La rândul său, compania Kao are în spate 130 de ani de cercetare în domeniul sănătăţii şi al cosmeticii. AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Dana Purgaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.