COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Ialomiţa, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 09:00 si 11:00 se va semnala îndeosebi în zona preorășenească va fi ceață cu vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Mun. Bucureşti; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 07:40 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj, Județul Sălaj, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 07:30 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Alba, Județul Covasna; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 06:00 si 10:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 06:00 si 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 16-10-2019 Intre 05:15 si 10:00 se va semnala local - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Balenele din Atlanticul de Nord adoptă o strategie deosebită pentru a-şi apăra urmaşii de potenţiali prădători, precum orcile şi rechinii, comunicând "mai discret" cu puii lor în primele luni de viaţă ale acestora, conform unui studiu publicat miercuri, citat de AFP.

Potrivit cercetării publicate în Biology Letters, revistă editată de Royal Society din Londra, atunci când au pui, mamele din această specie pe cale de dispariţie emit semnale sonore cu o intensitate mai scăzută în comparaţie cu cele emise de femelele gestante sau de exemplarele tinere.

''Acest lucru sugerează că balenele utilizează disimularea acustică atunci când puii lor sunt vulnerabili la prădători'', adică în primele trei luni de viaţă, potrivit autorilor studiului.

Observaţiile autorilor sunt în concordanţă cu studiile efectuate asupra balenelor cu cocoaşă şi a balenelor sudice.

''Semnalele de amplitudine mai mică ar putea minimiza riscul de detectare (de către prădători), permiţând în acelaşi timp comunicarea între mamă şi pui'', au explicat oamenii de ştiinţă.

Semnalele mai slabe pot fi detectate pe o rază de aproximativ 100 de metri faţă de 1 kilometru în cazul semnalelor mai puternice, emise în mod normal.

Cu o populaţie totală de circa 500 de exemplare, balenele nordice sunt vieţuitoare aflate pe cale de dispariţie.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Florin Bădescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.