COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Scenariul unui 'brexit' lipsit de acord ar putea provoca moartea a 12.400 de persoane în Marea Britanie, în următorul deceniu, ca urmare a unor cardiopatii şi boli cerebro-vasculare, potrivit unui studiu publicat marţi de revista BMJ Open, versiunea online a publicaţiei British Medical Journal, şi citat de EFE.

Studiul realizat de experţi ai Universităţii Imperial College din Londra justifică creşterea numărului de decese provocate de acest tip de patologii în urma scăderii consumului de fructe şi legume din alimentaţia britanicilor, determinată de o escaladare a preţurilor după ieşirea din Uniunea Europeană.

Aproximativ 84 % dintre fructele consumate în Marea Britanie în 2017 a fost din import şi 48 % dintre legume, iar costul acestor tranzacţii va creşte considerabil după ieşirea Marii Britanii din UE, notează autorii studiului.

Cercetătorii au analizat patru posibile scenarii de 'brexit' şi au concluzionat că cea mai dăunătore ar fi o ieşire fără un acord, fapt ce ar provoca peste 12.000 de decese de boli cardiovasculare în următorul deceniu.

Calculele au demonstrat că o ieşire abruptă din blocul comunitar ar provoca o escaladare a preţurilor la produsele de import: un kilogram de banane ar creşte cu 17 % , de citrice cu 14 %, iar de roşii cu aproape 15 %.

Consumul de fructe şi legume în rândul britanicilor se află deja sub media recomandată, iar după divorţul de UE procentul s-ar putea reduce şi mai mult, au avertizat experţii.

Britanicii consumă cu 11,4 % mai puţine fructe şi cu 9 % mai puţine legume, ceea ce ar duce la o creştere cu 12.400 a numărului de decese, între 2021 şi 2030, reprezentând o creştere de aproximativ 2 %.

"Guvernul britanic ar trebui să ia serios în considerare consecinţele asupra sănătăţii populaţiei, la viitoarele negocieri privind 'brexit-ul', în special consecinţele determinate de schimbările alimentare", au avertizat autorii studiului.AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.