COD GALBEN: 24-05-2025 Intre 05:35 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;
Ce anume determină preferinţa noastră pentru ceai sau cafea? Gusturile sunt determinate parţial ''genetic'', potrivit unui studiu australian publicat în revista ştiinţifică Nature, relatează vineri AFP.
"Studiul a fost realizat pe un eşantion foarte mare", pentru a demonstra că "percepţia gustului amărui influenţează preferinţa pentru ceai sau cafea", a precizat pentru AFP Daniel Liang-Dar Hwang, de la Universitatea Brisbane, coautor al studiului.
Potrivit acestuia, persoanele care prezintă cea mai mare sensibilitate la gustul amar al cafelei sunt, în mod paradoxal, cei care o consumă cel mai mult.
Acest fapt ''sugerează că băutorii de cafea dezvoltă un gust sau o capacitate de a detecta cafeina'', a precizat profesorul de medicină preventivă Marilyn Cornelis, coautorul studiului.
"Genetica determină într-o mai mare măsură percepţia gustului amar decât percepţia dulcelui", explică Dianel Liang-Dar Hwang.
Percepţia gusturilor este, în aceeaşi măsură, influenţată de comportamentele noastre. "Chiar dacă, în mod natural, oamenilor nu le place gustul amar, putem învăţa să apreciem alimentele amărui", a explicat cercetătorul.
"Băutorii de cafea fiind, în general, mai sensibili la amărui decât băutorii de ceai au o probabilitate mai mare de a aprecia gustul amar al altor alimente, precum legumele verzi", spune cercetătorul.
Studiul, bazat pe datele genetice ale circa 438.000 de britanici, nu poate fi ''generalizat la alte ţări şi culturi'', potrivit autorilor.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |