COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

O universitate australiană a dezvoltat o tehnologie de realitate virtuală, care va permite oamenilor de ştiinţă să exploreze tridimensional celulele umane în mod simultan, au informat surse academice citate de EFE.

Metoda va ajuta la analizarea în mod eficient a medicamentelor împotriva cancerului, potrivit comunicatului publicat marţi de University of New South Wales (UNSW).

Noua tehnologie face parte din proiectul "Călătorie în Centrul Celulei", o iniţiativă care combină date ştiinţifice, imagini microscopice şi animaţie pentru a crea o lume virtuală de celule şi vase sanguine care se văd prin intermediul unui dispozitiv care se plasează pe cap.

"Putem avea date ştiinţifice conectate în acelaşi timp, ce permit utilizatorilor să vizualizeze aceleaşi date simultan", a declarat John MacGhee, de la facultatea de Artă şi Design care a dezvoltat proiectul împreună cu Maria Kavallaris, de la facultatea de Medicină şi Institutul de Cancer Infantil.

"Metoda îi va putea ajuta pe cercetători să-şi pună întrebări pe care înainte nu le preconizaseră", a subliniat MacGhee.

Kavallaris a precizat la rândul său că proiectul este menit să-i ajute pe cercetători să analizeze funcţionarea celulelor şi modul în care medicamentele interacţionează cu celulele cancerigene.

"Scopul nostru este de a vedea modul în care o substanţă penetrează o tumoare, pentru a putea urmări obiectivul chimioterapiei şi al radioterapiei şi a prescrie medicaţia în mod mai precis", a precizat Kavallaris.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: UNSW News / Twitter

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.