Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cluj-Napoca, 21 apr /Agerpres/ - Antrenorul coordonator al lotului feminin al României, Nicolae Forminte, a declarat, vineri, după ce Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian s-au clasat pe locurile 18 şi 23 la individual compus, că ediţia Campionatelor Europene de gimnastică artistică găzduită de Cluj-Napoca a fost un concurs pentru experienţă şi, în concluzie, trebuie să muncească în continuare.

''A fost încă un concurs pentru experienţă. Bârna rămâne măsura capacităţii şi maturităţii lor sportive. S-a dovedit că ele nu au ajuns încă la nivelul în care să controleze acest aparat. Păcat pentru munca lor, pentru că puteau cu siguranţă să prezinte mai mult decât ceea ce au reuşit. Concluzia este că trebuie să muncim în continuare. Obiectivul lor era să facă o finală şi l-au îndeplinit. Dar ăsta nu e obiectiv, a fost aşa, de tatonare. Eu nu pot să pun astfel de obiective. Dar trebuie să accept realitatea, să lucrez cu ce am şi să fac tot ce îmi stă putinţă ca aceste gimnaste să crească an de an şi să închegăm acea echipă care să ne ducă din nou la Jocurile Olimpice'', a spus el.

Forminte a adăugat că durerea la cot pe care a acuzat-o Olivia Cîmpian i-a influenţat acesteia evoluţia: ''Ioana dacă îşi făcea bârna ar fi obţinut o poziţie încurajatoare pentru următoarele competiţii. Îmi pare rău că Olivia mi-a ascuns o durere la cot ... o tot vedeam la antrenamente că îşi scutura braţul drept, iar când o întrebam îmi spunea că nu are nimic. Aici s-a acutizat acea durere, care iată că i-a făcut ceva probleme azi. A intrat cu această teamă şi nu a reuşit să îşi continue exerciţiul''.

''Eu am obligaţia să fiu optimist şi să lucrez în continuare. Normal ar fi ca toţi românii să le încurajeze şi să fie optimişti, pentru că aceasta este producţia pe care o scoate acum gimnastica românească. Pe ele trebuie să ne bazăm şi cu ele trebuie să mergem înainte. E adevărat, cresc greu. Şi pentru mine e destul de dureros şi stresant să văd că e ca atunci când faci prăjitura, nu-ţi iese şi o iei de la capăt, şi iar o faci, şi iar nu iese... Dar nu renunţ'', a adăugat Nicolae Forminte.

Gimnastele Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian, aflate la prima competiţie rezervată senioarelor, s-au clasat la Cluj-Napoca pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus, cu un total de 51,032 puncte, respectiv, 50,106 puncte.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediţie găzduită de România, la startul competiţiei aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin şi 106 la feminin) din 37 de ţări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache.

Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor reprezenta România, duminică, în finala la bârnă. În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu, acesta asigurându-şi participarea în finalele la sol (sâmbătă) şi sărituri (duminică).

În continuare, programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: sâmbătă - finale masculin la sol, cal cu mânere, inele şi finale feminin la sărituri şi paralele (13,30-16,40), duminică - finale masculin la sărituri, paralele, bară şi finale feminin la bârnă şi sol (13,30-16,40).

La ediţia de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă). AGERPRES (autor: Marius Ţone; editor: Mihai Ţenea)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.