COD GALBEN: 17-10-2021 Intre 07:20 si 11:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Maramureş, Județul Maramureş;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 17 ian /Agerpres/ - Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că ''nu a furat'' echipa de fotbal în 2003, aşa cum susţine conducerea Clubului Sportiv al Armatei, şi a precizat că a înregistrat deja societatea "Fotbal Club Sportiv Bucureşti" la Registrul Comerţului pentru situaţia în care va pierde procesul şi va fi obligat să schimbe numele formaţiei din Liga I.

La 22 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a decis că gruparea deţinută de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua Bucureşti, nu mai are voie să folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" fără consimţământul clubului Armatei, CSA Steaua. Gigi Becali a explicat în conferinţa de presă că hotărârea este executorie, dar numai după ce instanţa va formula motivarea şi îi va oferi posibilitatea de a solicita suspendarea acesteia.

"Eu numele echipei nu îl schimb până nu vine motivarea. Voi face conform legii. Trebuie să apară motivarea ca să îmi dea posibilitatea să cer suspendarea executării hotărârii de schimbare a numelui. În zece zile se judecă cererea de suspendare. Iar apoi, în 30 de zile de la motivare, eu trebuie să o pun în aplicare. Deci, dacă îmi dă suspendarea executării rămân cu numele până la finalul procesului la Înalta Curte, dacă nu îmi dă suspendarea, schimb numele echipei. Dar îl schimb atunci, după ce apare motivarea, după vreo două luni, deci schimb între sezoane (n.r. - în pauza competiţională din vară). Deci nu are nicio legătură că schimb numele. Uite, o să schimb numele echipei în fiecare an, în 2018 un nume, în 2019 altul şi în 2020 altul, ca să vadă Talpan că tot aia e, tot Steaua. O să o las FCSB, Fotbal Club Sportiv Bucureşti, că am înscris-o deja şi la Registrul Comerţului şi la... Şi e FCSB, toată lumea vine la Steaua. Ce, lumea nu ştie care e Steaua?", a spus Becali.

El a explicat că nu a "furat" Steaua în 2003, la constituirea Societăţii Comerciale Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, menţionând că a primit acţiuni în schimbul a 10 milioane de dolari pe care i-a investit în club în perioada 2000-2002.

"Eu în 2000 am dat bani conform unui contract, în care se scrie că voi primi în schimbul lor acţiuni la o societate comercială pe acţiuni. Deci ei se obligau să îmi dea acţiuni în schimbul banilor. Eu am acte de dare în plată, uite, pentru Mirel Rădoi, Adrian Neaga, Daniel Bălan, Aliuţă, Ghionea şi aşa mai departe. Trei ani şi ceva am dat bani, dar nu eram prost, dădeam dare în plată. Dacă între 2000 şi 2003 am dat 10 milioane la Steaua, asta înseamnă că am furat eu? Eu am luat echipa asta de la asociaţia lui Viorel Păunescu. Eu nu am nicio treabă cu Armata. Păi, băi, tâlharilor, vreţi să distrugeţi echipa asta? Că voi nu aveţi cum să o ţineţi, ca să o ţii trebuie să ai cel puţin 100 de milioane de euro. Ei sunt nişte oameni de nimic care după ce îţi dau casa şi o mobilezi, atunci îţi cer casa înapoi. Nişte tâlhari. Asta se numeşte tâlhărie în convenţie şi abuz de încredere. Pentru că eu am avut încredere în organele statului, în Registrul Comerţului, în OSIM şi aşa mai departe. Eu nu am furat Steaua, nu am furat nimic. Am dat 10 milioane şi mi-am luat drepturile mele conform legii. Ei, comandanţii CSA Laurenţiu Roşu şi George Boroi, la fel ca şi Victor Piţurcă şi alţii, au votat, au semnat, iar judecătorii au pus parafa şi cu asta basta. Eu nu le dau niciun ban. Şi dacă nu îmi dau voie să mai folosesc numele, îl schimb şi cu asta basta. Nu am furat nimic, am luat totul pe drept. Eu în trei ani am dat zece milioane la echipă. Ce vroiau, să le dau banii cadou?", a adăugat oficialul stelist.

Becali susţine că şi dacă ar ceda locul din Liga I către CSA Steaua, acesta nu ar putea să îl folosească pentru că un club departamental nu poate fi înscris la Liga Profesionistă de Fotbal deoarece este finanţat din bani publici. "Steaua nu o să mai existe dacă îi schimb eu numele. Pentru că Armata nu poate avea echipă în Liga a II-a, ar trebui să o dea, dacă are echipă în Liga I, iar trebuie s-o dea. Şi nu are cum să facă Steaua în România. Deci brandul Steaua nu va mai fi în Europa. Asta se vrea? Eu să zicem că le dau locul din Liga I, dar Armata nu îl poate lua, pentru că nu îi înscrie Liga Profesionistă de Fotbal. Eu o să cer daune, eu şi pe treaba asta cu schimbarea numelui o să cer daune. Mă duc la Luxemburg, că litigiul e comercial. Şi să vedem cum m-au pus ei pe mine să schimb numele societăţii la Registrul Comerţului. Să plătească judecătorul ăla daune după aia", a menţionat Gigi Becali.

Acesta este de părere că nu poate pierde procesul privind prejudiciul de 37 de milioane de euro solicitat de CSA Steaua pentru folosirea, timp de 10 ani, a mărcii: "Armata nu mai poate câştiga procesul ăsta. Chiar dacă judecătorul le dă dreptate, poate să zică de prejudiciu doar pe trei ani. Şi de fapt, pe 1 an şi jumătate, că 1 an şi jumătate am schimbat sigla. Legea spune că prejudiciul se poate da numai cu trei ani în urmă. Ei nu ştiau nici legea, au cerut prejudiciu pe 10 ani. Aşa că pot să ceară pe un an şi jumătate, deci 3,7 milioane... Dar şi aşa, trebuie să facă o expertiză, eu o să mă judec cu ei".

În plus, Becali a dezvăluit faptul că juristul CSA Steaua, colonelul Florin Talpan, i-a cerut prin avocatul său să propună o sumă pentru a ajunge la o înţelegere privind prejudiciul. "Talpan i-a spus avocatului meu să vin eu să fac o propunere. Păi eu nu vin cu propunere la hoţie. Eu chiar dacă o să cad în genunchi, eu la război sunt, pe dreptate şi adevăr. Eu am dare în plată la fiecare jucător, toate actele sunt aici. Şi aici în acte scrie aşa: 'Creditorul va primi acţiuni nominative la valoare nominală la înfiinţarea societăţii pe acţiuni Fotbal Club Steaua SA'. Dacă am dat bani, 10 milioane de dolari, pe acte de dare în plată şi spune că mi se dă acţiuni, păi să-mi dea acţiuni. Ce sunt, tâlhari sau escroci? Şi am luat. Ce, am luat gratis cum a luat Rapidul Copos sau cum s-a luat Dinamo sau Petrolul? Toate cluburile s-au luat gratis, eu am dat bani, 10 milioane de dolari", a spus Becali.

Întrebat dacă de-a lungul timpului vreun general din Armată i-a solicitat bani, Becali a răspuns: "Nu, niciodată nu mi-au cerut bani sau altceva. Doamne-fereşte! Numai că în 2000, când plecam cu echipa prin străinătate îi mai dădea Viorel Păunescu lui Zisu aşa, câte 500 de dolari ca să aibă de cheltuială, că era în Consiliul de Administraţie. Era de diurnă, aşa, asta am văzut eu. Atunci Zisu era tablagiu, acum e general, dar lua câte 500 de dolari".

Finanţatorul susţine că suporterii sunt de partea lui în conflictul cu CSA Steaua şi anunţă că în primăvară va organiza un miting cu 500.000 de persoane. "O să vedeţi 500.000 de oameni în stradă la primăvară, din toată ţara. O să le plătesc eu autocarele, 200.000 de euro, cât este. O să vedeţi autocare de aici până la Ploieşti. Manifestaţie de 500.000 de oameni, ca să vadă şi ei. Poate de asta le e frică, de popularitatea mea", a mai spus el.

Gigi Becali a ţinut să menţioneze că nu se află în conflict cu Victor Piţurcă, deşi acesta a spus că în 2003 a furat clubul Steaua. "Eu îi demonstrez cu acte lui Piţurcă faptul că nu am furat. Dar nu am nimic cu el, ce să am? Păi în 2000 atunci, noi trebuia să luăm Steaua în trei, eu, Viorel Păunescu şi Piţurcă. Dar ei nu au mai vrut, au zis că nu au de unde să îmi dea 3 milioane. Păi ei m-au adus la Steaua, m-au băgat în gaură şi acum mă lasă singur? Piţurcă nu are cu ce să îmi facă rău, dar nu zic nimic de el pentru că mi-a fost prieten. Nici nu m-am certat cu el. El vroia comision pe Gardoş 500.000 de euro (n.r. - din transferul lui Florin Gardoş de la Steaua la Southampton). Toate sunt numai de la bani. Şi mai zice că a făcut 1 an de puşcărie din cauza mea. Dar a avut 1 an cu suspendare, pentru că eu am luat asupra mea tot. Dar nu am eu probleme cu Piţurcă", a explicat Becali.

Curtea de Apel Bucureşti a decis la 22 decembrie că gruparea din Liga I deţinută de Gigi Becali, Fotbal Club Steaua Bucureşti, nu mai are voie să folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" fără consimţământul clubului Armatei, CSA Steaua.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis o acţiune depusă în instanţă de CSA Bucureşti şi au interzis clubului FCSB să utilizeze marca "Steaua" în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

"Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele 'Steaua', 'Steaua Bucureşti' sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive", se arată în decizia instanţei.

Decizia este executorie, dar nu şi definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali, solicitând printre altele recuperarea unui prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua Bucureşti" de către clubul de fotbal FCSB, finanţat de Gigi Becali, în perioada 2004-2014.

Clubul Sportiv al Armatei şi-a înfiinţat recent o echipă de fotbal, iar fostul internaţional Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018 şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.
AGERPRES/(autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.