COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 06:25 si 08:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona depresionară a județului Covasna , respectiv zona localităților, Județul Harghita, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - MMA-ul, care a cunoscut o explozie în popularitate în ultimii ani, nu este în topul celor mai periculoase sporturi, potrivit mai multor studii, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

''În ciuda imaginii sângeroase promovate în anumite situaţii, cu scopul de a crea şi o atmosferă de show de către anumite promoţii, acest sport este departe de a fi cel mai periculos. Evident, ca în orice sport, există un grad de risc, însă, conform unor studii de specialitate, MMA-ul este departe de a fi cel mai dur sport'', se precizează în comunicat.

Acesta este unul dintre motivele pentru care la nivel mondial, nu doar în România, reglementarea MMA-ului este importantă pentru preveni anumite extreme.

O echipă de cercetători condusă de Shelby Karpman, la clinica Universităţii din statul canadian Alberta (Glen Sather Sports Medicine Clinic), a examinat dosare medicale pe o perioadă de 10 ani în box şi arte marţiale mixte (MMA) în Canada, iar raportul dat publicităţii a arătat că boxerii sunt mai susceptibili să-şi piardă cunoştinţa decât luptătorii MMA, 7,1 la sută din pugilişti, faţă de 4,2 dintre luptătorii MMA. De asemenea, boxerii sunt de trei ori mai predispuşi să sufere răni la ochi sau desprinderi ale retinei.

O statistică publicată de The Guardian arată faptul că există un număr mult mai mare de discipline sportive cu un risc mai ridicat de periculozitate, chiar şi decât boxul. Fotbalul australian conduce într-un top al sporturilor cu cele mai multe cazuri de sportivi spitalizaţi în urma accidentărilor, urmat de fotbal (soccer), ciclism, sporturile cu motor, rugby, sporturile acvatice, etc.

În SUA s-a demonstrat că există sporturi cu o rată mare de risc asupra integrităţii şi vieţii. O parte dintre aceste sporturi sunt practicate de către toate categoriile de vârstă, inclusiv de copii de cinci ani.

Sportul are un rol benefic asupra individului, în ciuda unor riscuri, indiferent de cum este perceput, indiferent dacă este de contact sau nu, are efecte benefice dovedite. Mai mult, există o nevoie naturală a omului de a face sport.

În România, procesul de recunoaştere a MMA-ului ca ramură de sport se află în ultima fază. La competiţia RMMAF Series 9 s-a realizat ultima vizionare din partea Comisiei Ministerului Tineretului şi Sportului privind recunoaşterea oficială a ramurii de sport MMA în România, proces care se încheie după o monitorizare începută din 2013. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment, Agenţia Naţionala Antidoping (ANAD) a recoltat două probe, în competiţie.

MMA-ul este reglementat, atât la amatori, cât şi la profesionişti, în ţări precum SUA, Brazilia, Suedia, Rusia, Portugalia, Bulgaria, Albania, India, etc.

''Deşi se practică în ring de MMA, cunoscut sub expresia de 'cuşcă', acest sport este departe de a fi cel mai periculos, conform statisticilor. Este singura suprafaţă de luptă care protejează atât sportivii, cât şi oficialii care sunt aproape de sportivi în timpul unei competiţii. Nu s-a semnalat niciodată vreun accident care a avut loc din cauza ringului de MMA, spre deosebire accidentele suferite în urma căderii din ringul folosit în box'', se mai arată în comunicat.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.