INTERVIU Karate: Adrian Dejanu - Este un lucru benefic că a apărut United World Karate

 •  Sport
1053 afişări

Președintele Federației Române de FreeStyle KickBoxing (FRFK), Adrian Dejanu, a subliniat, într-un interviu acordat AGERPRES, că recenta apariție organizației United World Karate (UWK) este un lucru benefic.

d05caf71-da03-4184-9cad-59874edfdd6e

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES FLUX

El a apreciat calitățile lui Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC și al forului mondial WUKF, prim-vicepreședinte al United World Karate.

Federația Română de FreeStyle KickBoxing mai are în calendarul pe acest an trei evenimente importante, Cupa României, în data de 4 octombrie, Campionatul Mondial din Toscana (Italia), dar și competiția internațională Judgement Day România, aflat la ediția cu numărul 10, care se va desfășura în perioada 29—30 noiembrie 2014 în Sala Floreasca.

Adrian Dejanu, președintele FRFK, este și reprezentantul grupului german Budoland în țara noastră, care distribuie material sportiv pentru sporturile de contact.

AGERPRES: Conduceți în calitate de președinte Federația Române de FreeStyle KickBoxing. Vă rugăm să o prezentați pe scurt.
Adrian Dejanu: Federația Române de FreeStyle KickBoxing a fost constituită în anul 2010, din dorința de a putea dezvolta FreeStyle KickBoxing în România. Dorința noastră este să avem mereu competiții de înalt nivel. Apoi, am dorit să penetrăm în competițiile internaționale cu sportivi de înaltă ținută și clasă.

AGERPRES: Reprezentați în România grupul german Budoland. Cu ce se ocupă el practic?
Adrian Dejanu: Budoland este o firmă nemțească de echipament sportiv, cea mai bună firmă de echipament sportiv. Am primit această recunoaștere de la nenumărați antrenori și sportivi. Vreau să remarc faptul că sportivii de elită folosesc echipamentul Top Ten. Budoland reprezintă patru brenduri Top Ten, Hayashi, Cool Body și Top Ten MMA.

AGERPRES: Ați participat la o conferință de presă în care a fost anunțată în România, constituirea noii organizații United World Karate. Cum comentați acest eveniment?
Adrian Dejanu: Am participat la acea conferință de presă, în calitate de reprezentant al firmei Budoland Germania. Rolul meu este să negociez direct cu patronul firmei să sponsorizăm și să fim alături de noua uniune mondială de karate. Este un lucru benefic faptul că a apărut organizația United World Karate. Mă gândesc la faptul că în conducere este un român. Știm de scandalurile din presă și nu numai făcute de o anumită grupare. Nu se poate progresa prin scandal, ci prin unitate, prin înțelegere, prin organizarea unor competiții sub o singură umbrelă. Această unitate nu poate decât să aducă beneficii.

AGERPRES: Ce puteți spune despre Liviu Crișan, numit prim-vicepreședinte al United World Karate?
Adrian Dejanu: El a dat dovadă mereu de seriozitate. Este un om cu o coloană vertebrală foarte solidă. Este foarte serios în tot ceea ce face pune și suflet. El poate să susțină sportivii români care vor participa la evenimentele viitoare.

AGERPRES: Aveți o fiică, Monica, practicantă și ea de arte marțiale. Ce stimulează artele marțiale la copii?
Adrian Dejanu: Artele marțiale dezvoltă la copii în primul rând atenția, apoi mobilitatea, coordonarea mișcărilor și lucrul în echipă. Monica are 10 ani, iar în afară de arte marțiale face patinaj artistic și pian. Are avantajul că tatăl ei este antrenor și este chiar antrenorul ei. Știind că artele marțiale dezvoltă anumite calități benefice pentru un copil, am vrut să facă în primul rând arte marțiale. Ea face Jissen Karate și FreeStyle KickBoxing.

AGERPRES: La rândul dumneavoastră sunteți antrenor. Ce specializare aveți?
Adrian Dejanu: Conduc propriul meu club, Clubul Sportiv Jissen Do, și am specializare în Jissen karate, o artă marțială japoneză cu influențe românești, dar mai predau FreeStyle KickBoxing și mai am specializarea Muay Boran, o artă marțială thailandeză. Am fost în Thailanda, la cursuri, m-am antrenat cu cei mai mari maeștrii, cu Grand Master Moody, Grand Master Kevin, Grand Master Mug. Sunt numai trei dintre cei cu care am avut plăcerea să mă antrenez în Thailanda.

AGERPRES: Care sunt evenimentele cele mai importante ale federației pe care o conduceți până la finalul anului 2014?
Adrian Dejanu: Vreau să anunț că în data de 23 august avem un seminar de Juniro, o școală de arte marțiale făcută de un român. Seminarul va fi la sediul nostru din Strada Lespezi, nr. 6 și va fi condus de Aurel Niță. Apoi vom avea Cupa României, în 4 octombrie, un concurs de FreeStyle KickBoxing. Apoi plecăm la Campionatul Mondial din Toscana (Italia), cea mai mare competiție din domeniul artelor marțiale. Sunt peste 150 de țări, de pe cinci continente, 10.000 de luptători anunțați. Mai este Campionatul Internațional Judgement Day România, aflat la ediția cu numărul 10, eveniment care are loc în perioada 29—30 noiembrie, în Sala Floreasca.

AGERPRES (A — autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Dragomir)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sport

Cele mai citite din Sport

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe