COD GALBEN: 23-04-2025 ora 10 Intre 23 aprilie, ora 12 – 23 aprilie, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 23-04-2025 ora 19 Intre 19:35 si 20:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Arad, Județul Timiş; COD PORTOCALIU: 23-04-2025 ora 19 Intre 19:20 si 20:15 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Dolj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Mai mult de jumătate din cele aproximativ 5.000 de controale antidoping care urmează să fie efectuate la Jocurile de la Tokyo au fost deja realizate, a anunţat vineri Agenţia Internaţională de Testare (ITA), fără să existe deocamdată informaţii despre vreun caz pozitiv, transmite Reuters.

Din cauza restricţiilor sanitare şi de securitate din capitala Japoniei, vor fi mai puţine controale antidoping decât la JO 2016 de la Rio, a indicat ITA, care se ocupă pentru prima oară de testele antidoping la Jocurile Olimpice.

La Rio au fost colectate 6.000 de eşantioane, însă observatorii au constatat că sistemul din Brazilia prezintă deficienţe majore, ceea ce a dus la înfiinţarea ITA în 2018.

Agenţia a colectat până acum peste 3.100 de eşantioane, dintre care 2.530 de urină şi 610 de sânge.

Cele mai testate sporturi au fost nataţia, canotajul, atletismul, ciclismul şi halterele, iar cele mai testate echipe au fost cele ale Statelor Unite, Australiei, Chinei, Marii Britanii şi Comitetului Olimpic Rus.

Înotătorul american Ryan Murphy a sugerat vineri că din cauza dopajului a pierdut titlul olimpic la 200 m spate pe care-l câştigase la Rio, cursa de la Tokyo încheindu-se cu victoria rusului Evgheni Rîlov.

Sportivii ruşi concurează sub drapel neutru după ce Agenţia mondială antidoping (AMA/WADA) a găsit dovezi referitoare la dopajul în masă al sportivilor din această ţară.

Lucru neobişnuit pentru Jocurile Olimpice, după mai mult de o săptămână de întreceri nu a fost anunţat niciun caz de dopaj, dar procedura s-a schimbat faţă de ediţiile anterioare şi ar putea fi nevoie de mai mult timp pentru a fi făcute anunţuri oficiale.

La ediţiile trecute, dopajul a fost o mare preocupare pentru CIO şi organizatorii Jocurilor, în cele 16 zile de competiţie fiind înregistrate numeroase cazuri. Zeci de medalii au fost reatribuite în ultimii ani, după ce eşantioanele de la ediţiile precedente ale Jocurilor au fost reanalizate folosind metode mai moderne. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: World Anti-Doping Agency/Facebook.com

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.