Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen, consideră că modelul actual al Ligii Campionilor este ''satisfăcător'' şi este de părere că Super Liga nu va rezolva ''problemele economice ale cluburilor europene'', scrie L'Equipe.

Aşa cum se ştie, clubul german nu a dorit să se alăture acestui nou proiect european.

''Bayern Munchen nu a dorit să participe la crearea Super Ligii. Suntem profund convinşi că modelul actual (al Ligii Campionilor - n.r.) este pe deplin satisfăcător, suficient de atractiv şi garantează bazele fotbalului. Bayern Munchen salută reforma Ligii Campionilor cu mult entuziasm, deoarece credem că este abordarea corectă a dezvoltării sale în următorii ani. Prima fază, care va fi modificată, va aduce mai multă pasiune şi emoţii în competiţie. Nu cred că Superliga va fi capabilă să rezolve problemele economice ale cluburilor europene legate de pandemia de coronavirus. Ar fi mai bine ca toate cluburile să lucreze împreună, în solidaritate, astfel încât structura costurilor să fie ajustată cu veniturile, cu scopul de a face fotbalul european mai raţional", a spus Rummenigge.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat luni extinderea Ligii Campionilor începând din anul 2024, de la 32 la 36 de echipe, la câteva ore după ce douăsprezece cluburi au anunţat înfiinţarea unei competiţii închise, Super Liga.

"Comitetul executiv a aprobat formatul" noii Ligi a Campionilor, cu un minicampionat în locul fazei grupelor, a anunţat secretarul general adjunct Giorgio Marchetti într-o conferinţă de presă după reuniunea acestei organizaţii, desfăşurată la Montreux (Elveţia).

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a afirmat luni că Super Liga este o "propunere ruşinoasă" a unor cluburi "mânate de lăcomie".

Acest proiect, condus de preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, implică participarea permanentă a 15 cluburi fondatoare la o competiţie aproape închisă. Dintre aceste 15 echipe, sunt cunoscute 12 (şase engleze, trei spaniole, trei italiene).

Preşedintele UEFA a reafirmat că fotbaliştii care joacă la cluburile fondatoare ale acestei ligi închise "vor fi excluşi" de la competiţiile internaţionale, precum Cupa Mondială sau Campionatul European, şi "nu vor putea reprezenta echipele lor naţionale".

Ceferin a lăudat meritele reformei UEFA, care "păstrează importanţa competiţiilor interne".

Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti a precizat modalităţile acestei reforme, confirmând că un bilet suplimentar va fi atribuit ţării aflate pe locul 5 în clasamentul coeficienţilor UEFA. Astfel, Franţa va avea cel puţin trei reprezentante începând din 2024.

Noul format al Ligii Campionilor este inspirat de "sistemul elveţian", inventat la un turneu de şah de la Zurich în 1889.

Din 2024, în acest minicampionat fiecare echipă va juca 10 meciuri împotriva a 10 adversari diferiţi (cinci partide acasă, cinci în deplasare). Primele opt echipe se vor califica direct în optimi de finală, echipele clasate între locurile 9-24 vor disputa un play-off (tur-retur) pentru a accede în optimi, iar echipele clasate între locurile 25-36 vor fi eliminate.

Această reformă, studiată mult timp şi de mai multe ori amânată, a fost concepută iniţial pentru a mulţumi cele mai mari cluburi, dintre care unele sunt acum în tabăra disidenţilor.

Douăsprezece dintre cele mai mari cluburi europene anunţă că au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'The Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în calitate de cluburi fondatoare, se poate citi într-un comunicat difuzat pe site-urile unora dintre aceste grupări. AGERPRES (AS/autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citiţi şi:

 

Fotbal: Douăsprezece mari cluburi europene au lansat oficial o Super Ligă concurentă Ligii Campionilor

 

Fotbal: FIFA "dezaprobă" crearea noii Super Ligi, o competiţie "închisă şi disidentă"

 

Florentino Perez, preşedintele Super Ligii: ''Vrem să ajutăm fotbalul''

 

Fotbal: Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA), opusă unei Super Ligi închise

 

Fotbal: Proiectul Super Ligii, contrar valorilor Uniunii Europene (comisar european)

 

Fotbal: Sir Alex Ferguson, împotriva creării Super Ligii europene

 

Fotbal: Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, susţine UEFA în faţa proiectului Super Ligii cluburilor 

 

Fotbal: Super Liga, o ''propunere ruşinoasă'' a unor cluburi ''mânate de lăcomie'' (Ceferin)

 

Fotbal: FC Porto a refuzat să facă parte din proiectul Super Ligii

 

Fotbal - Super Ligă: FIFPro se opune excluderii jucătorilor din echipele naţionale

 

Fotbal: Premierul italian Mario Draghi susţine UEFA în lupta sa împotriva Super Ligii

 

Fotbal: Antrenorul Thomas Tuchel nu vede nicio problemă în participarea lui Chelsea în Super Ligă

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.