COD GALBEN: 20-05-2025 ora 10 Intre 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

ITPF Giurgiu a inaugurat joi zborurile pentru supravegherea frontierei comune româno-bulgare cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerul Român de Interne în prezenţa partenerilor bulgari din cadrul poliţiei de frontieră.

"În cadrul ITPF Giurgiu ne ocupăm cu supravegherea şi controlul trecerii frontierei pe întreaga frontieră formată de fluviul Dunărea, iar astăzi am inaugurat zborurile pentru supravegherea frontierei cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerul Român de Interne şi cu această ocazie am avut onoarea să îl am alături şi pe domnul director al Direcţiei Regionale a Poliţiei de Frontieră din Ruse, comisar Dimitar Chorbadzhiev. Am spus că am inaugurat deoarece în cadrul acţiunilor comune româno-bulgare de supraveghere a frontierei avem, începând de astăzi, şi o nouă modalitate de supraveghere a frontierei, aceea din aer", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în PTF Giurgiu, şeful ITPF Giurgiu, comisar-şef Viorel Chiran.

El a menţionat că ITPF Giurgiu se întinde pe o lungime de aproximativ 450 de kilometri, de la limita judeţului Dolj cu Mehedinţi, până la municipiul Călăraşi.

"Această zonă o supraveghem în comun cu partenerii bulgari. Lucrăm în comun, după cum vedeţi, în tonete lucrează în comun poliţiştii de frontieră români şi poliţiştii de frontieră bulgari, iar supravegherea frontierei o facem prin metodele noastre poliţieneşti. Dar sunt multe activităţi pe care le desfăşurăm în comun, în speţă patrularea în comun pe fluviul Dunărea cu nave aparţinând Poliţiei de Frontieră Române şi Poliţiei de Frontieră Bulgare, patrularea în comun pe uscat, alternativ pe malul românesc şi pe malul bulgăresc cu mijloace ce transport atât ale poliţiei de frontieră române, cât şi ale poliţiei de frontieră bulgare, iar, mai nou, aţi văzut patrularea aeriană şi misiuni în comun cu Inspectoratul General de Aviaţie din România", a precizat Chiran.

Potrivit comisarului-şef, în curând, la ITPF Giurgiu va fi adusă şi prima dronă, dar, deocamdată, "doar pentru judeţul Dolj" şi vor fi efectuate acţiuni de supraveghere a frontierei şi împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări pentru verificarea zonelor de cazare din zona de frontieră.

"Vreau să mulţumesc colegilor din Poliţia de frontieră Giurgiu pentru invitaţia de a face împreună această misiune de supraveghere a fluviului Dunărea. După aderarea Schengen va rămâne verificarea în punctele de frontieră, dar noi, ca membri din spaţiul Schengen, suntem obligaţi să luăm şi măsuri compensatorii şi pentru aceasta, împreună facem patrule mixte în zona de frontieră şi acum aplicăm şi acest mod nou de observare cu elicopterul", a declarat directorul Direcţiei Regionale de Frontieră Ruse, comisar Dimitar Chorbadzhiev.

El a afirmat că acum, cu ajutorul elicopterului şi al observaţiilor efectuate din aer şi în contextul în care cotele apelor Dunării au scăzut, pot fi observate foarte bine "locurile noi unde poate să existe risc pentru trecere ilegală", astfel încât să poată fi luate măsuri adecvate.

Aceste măsuri de patrulare şi în aer în zona de frontieră româno-bulgară fac parte din modalităţile de acţiune ale autorităţilor de frontieră române şi bulgare ca măsuri compensatorii post aderare la Spaţiul Schengen.

La conferinţa de presă susţinută în PTF Giurgiu, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, comisar-şef Viorel Chiran, şi directorul Direcţiei Regionale a Poliţiei de Frontieră din Ruse, Bulgaria, comisar Dimitar Chorbadzhiev, au sosit cu elicopterul de observare. AGERPRES( A- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.