COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 23-05-2025 ora 15 Intre 15:30 si 16:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, vijelie, averse torențiale ce vor cumula 30 l/mp, frecvente descărcări electrice. in Județul Bacău, Județul Neamţ;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În România există un medic la 171 de locuitori în mediul urban, în timp ce în mediul rural raportul este de un medic la 1.594 de locuitori, indică studiul "România cu un singur chip - partea a doua", care a fost lansat marţi, la Palatul Victoria, de Ambasada Sustenabilităţii în România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

"În prezent, 53,6% din populaţia României se află concentrată în mediul urban, în vreme ce 46,4% se află în mediul rural. La nivel naţional, avem un medic la 171 de locuitori în urban şi un medic la 1.594 de locuitori în rural. Decalajele urban - rural cele mai mari sunt înregistrate în judeţele Covasna, Vaslui şi Galaţi, în timp ce ratele din rural cele mai scăzute le înregistrăm în Vaslui, Covasna şi Ialomiţa. La medici stomatologi cele mai mari decalaje urban - rural sunt identice cu judeţele cu ratele cele mai scăzute. La nivel urban avem un medic stomatolog la 631 de persoane. În judeţul Olt avem în mediul rural un medic stomatolog la 21.425 de persoane, în judeţul Vaslui avem un medic stomatolog la 17.942 de persoane", a informat Andreea Ghiocel, coordonatorul studiului.

În cadrul cercetării s-a analizat şi modul în care se acordă ajutorul social. "Una din 402 persoane primeşte ajutor social în mediul urban, la nivel naţional, în timp ce una din 66 de persoane din mediul rural primeşte ajutor social. Când mergem şi ne uităm la nivelul fiecărui judeţ, vedem că cel mai mare decalaj urban - rural este înregistrat de judeţul Argeş, unde una din 934 de persoane primeşte autor social în urban, în timp ce în mediul rural o persoană din 62 primeşte ajutor social. Dacă ne uităm la judeţele care înregistrează ratele cele mai scăzute vedem că în Vaslui una din 33 de persoane primeşte ajutor social", a precizat Andreea Ghiocel.

În ceea ce priveşte şomajul, media naţională urbană este un şomer la 144 de locuitori, iar în rural - un şomer la 55 de locuitori, iar cele mai mari decalaje sunt în judeţele Iaşi, Braşov şi Brăila. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.