Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţa, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze, a anunţat STB.


UPDATE ORA 22.18 Nicuşor Dan: Îi sfătuiesc pe şoferi şi vatmani să se consulte cu un avocat, nu cu liderul de sindicat; vineri dimineaţă voi fi la STB

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat "destul de optimist" în privinţa faptului că angajaţii STB îşi vor relua vineri activitatea, menţionând că executori judecătoreşti le vor comunica acestora hotărârea instanţei referitoare la faptul că greva este ilegală.

"Eu mâine dimineaţă la ora 6.00 voi fi la STB. Mâine dimineaţă de la ora 6.00 executorii judecătoreşti vor pleca de la STB către autobaze, depouri. Sunt destul de optimist că nu vom fi într-o situaţie de inconştienţă colectivă, menţinând aceeaşi deschidere pentru a avea un dialog civilizat, pe tot ce înseamnă probleme din STB, cu reprezentanţi legitimi, şi nu politici ai oamenilor de acolo", a spus Nicuşor Dan, pentru TVR 1.

 

UPDATE ORA 19.47 STB: Angajaţii refuză să-şi reia activitatea; există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine

 

Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, anunţă Societatea de Transport Bucureşti (STB).

"Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune", semnalează reprezentanţii societăţii, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

În acest sens, STB SA "face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi" şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.
 

UPDATE ORA 17.55 Nicuşor Dan: Lucrul trebuie reluat imediat la STB; sunt în continuare deschis dialogului

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, joi, că angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti trebuie să îşi reia "imediat" activitatea în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de suspendare a grevei.

"Decizia Tribunalului Bucureşti din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcţiune ca să deservească bucureştenii. Sper că nimeni - niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic - nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanţei şi să incite în continuare la grevă", a scris primarul, pe Facebook.

UPDATE ORA 16.51 Vasile Petrariu (sindicat STB): Vom informa angajaţii de decizia instanţei, oamenii vor decide ce au de făcut

 

Sindicatul din STB îi va informa pe angajaţi cu privire la decizia Tribunalului Bucureşti privind suspendarea grevei, iar aceştia vor decide ce au de făcut mai departe, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 16.04 Tribunalul Bucureşti suspendă greva de la STB şi dispune reluarea imediată a activităţii

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat.

Decizia instanţei este executorie. 

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.39 Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti: Nu e o grevă, ci o oprire voluntară a lucrului

 

Acţiunea de protest a angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) reprezintă o oprire voluntară a lucrului realizată de angajaţi şi nu o grevă organizată de sindicat, a declarat, joi, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, într-o conferinţă de presă.

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 12.09 Vasile Petrariu (sindicat STB): Primul pas pentru reluarea transportului public este demiterea directorului general

 

Primul pas pentru reluarea lucrului de către angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este demiterea directorului general al companiei, a declarat, joi, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, într-o conferinţă de presă.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 11.42 Prefectul Capitalei i-a solicitat primarului general să menţină ordinea publică, în contextul grevei angajaţilor STB

 

Prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, a anunţat că i-a solicitat primarului general Nicuşor Dan, în cadrul unei întrevederi avute joi cu acesta, să menţină ordinea publică în contextul grevei angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

 

UPDATE ORA 11.39 Bădulescu: Nicuşor Dan, singurul vinovat pentru situaţia din Capitală; dragi bucureşteni, înarmaţi-vă cu răbdare

 

Liderul grupului PSD din Consiliul General, Aurelian Bădulescu, apreciază că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, este ''singurul vinovat'' pentru situaţia în care se află Bucureştiul din punct de vedere al traficului şi al lipsei de căldură.

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 11.24 Viceprimarul Tomescu: Greva STB - ilegală; solicit încetarea ''războiului PSD-PNL versus PNL-PSD''

 

Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a afirmat, joi, că greva STB este ilegală şi a solicitat ''încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD'', care îi ''ţine ostatici'' pe bucureşteni.

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 11.13 Burduja cere autorităţilor să verifice legalitatea grevei STB: Bucureştenii sunt victimele unui şantaj

 

Preşedintele PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, solicită autorităţilor competente să verifice de urgenţă legalitatea grevei de la STB, adăugând că bucureştenii sunt "ţinuţi ostatici de politruci cinici", fiind "victimele unui şantaj" politic.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 11.10 STB cere în instanţă oprirea grevei; procesul începe în câteva ore

 

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a depus la Tribunal o cerere în care solicită judecătorilor suspendarea grevei declanşate de sindicalişti.

De asemenea, într-un alt proces deschis la tribunal, STB solicită ca magistraţii să constate nelegalitatea protestului organizat de angajaţii STB.

În primul dosar, cel privind suspendarea grevei, instanţa a stabilit termen de judecată pentru joi, ora 14,00, iar cu privire la al doilea, pentru vineri.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 9.56 Nicuşor Dan: STB - datorii de 1,2 miliarde de lei la preluarea mandatului; în prezent - 760 milioane de lei

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că în momentul în care a preluat mandatul, Societatea de Transport Bucureşti (STB) avea datorii de 1,2 miliarde de lei, aflându-se la "limita falimentului".

 

UPDATE ORA 9.33 Taximetriştii se mobilizează pentru a veni în sprijinul bucureştenilor, în contextul grevei STB

 

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a mobilizat toţi membrii săi aflaţi în perioada de repaos ori în concediu să facă un efort şi să rămână pe traseu, pentru a mări capacitatea de transport în Bucureşti, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Aceasta, pentru ca cetăţenii să se poată deplasa în condiţii normale şi în siguranţă, în contextul grevei de la STB.

 

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 9.10  Şeful STB: Greva declanşată este ilegală; vom sesiza tribunalul pentru suspendarea ei

 

Greva declanşată joi dimineaţa de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este ilegală şi vom sesiza tribunalul pentru suspendarea ei, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ, într-o conferinţă de presă.

El a spus că la ora 8:00, oră de vârf în Bucureşti, ar fi trebuit să fie pe traseu 1.450 de vehicule - tramvaie, troleibuze şi autobuze - dar, din păcate, din cauza grevei declanşate de sindicalişti, nu circulă niciun vehicul STB pe străzile Capitalei.

 

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 8.57 Nicuşor Dan: Greva de la STB e ilegală, cu substrat politic; responsabil - Vasile Petrariu, consilier PSD

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că greva iniţiată de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este una ilegală, cu substrat politic, al cărei principal responsabil ar fi liderul sindical Vasile Petrariu, în acelaşi timp consilier municipal din partea PSD.

 

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 8.44 Prefectura Capitalei: Efectivele de Poliţie şi Jandarmerie - suplimentate în zona staţiilor de metrou, în contextul grevei angajaţilor STB

 

Efectivele de Poliţie şi Jandarmerie au fost suplimentate în zona staţiilor de metrou, la interior şi exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea incidentelor şi aglomerărilor, având în vedere greva angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) şi în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei transmis, joi, AGERPRES.

 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 8.29 Metrorex introduce în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă, pe fondul grevei STB

 

Metrorex introduce în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, informează compania.

Anunţul Metrorex vine în urma protestelor declanşate de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti joi dimineaţa.

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


 

ORA 6.37 STB: Mai multe vehicule sunt blocate în depouri şi autobaze; sindicaliştii STB au întrerupt lucrul joi dimineaţa

 

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţa, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze, a anunţat STB.

Conducerea societăţii transmite că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi.

De asemenea, STB SA se va adresa instanţei pentru a declara greva ilegală şi pentru recuperarea prejudiciului.

"Ca urmare a protestului ilegal al unor salariaţi din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanţilor Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziţionate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze. Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, fără a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităţilor, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalţi operatori de transport din zona metropolitană", se menţionează în anunţul societăţii postat pe site-ul propriu.

STB îşi cere scuze bucureştenilor pentru inconvenienţele create şi îi asigură că depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.

Câteva sute de sindicalişti din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au participat miercuri la un miting de protest în faţa sediului instituţiei, solicitând demisia directorului general.

"Oamenii sunt supăraţi în primul rând din cauza refuzului directorului general de a negocia un nou Contract Colectiv de Muncă, unul care să asigure şi o creştere minimă de salarii, plecând de la rata inflaţiei şi ceea ce se întâmplă cu preţurile, din cauza lipsei dialogului social cu actualul director general. Oamenii cer demisia directorului general. Directorul general a luat decizii unilaterale nu numai în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă, dar şi în alte situaţii când a decis de capul dumnealui fără să se consulte şi cu noi, conform Contractului Colectiv de Muncă şi conform legii dialogului social, pentru că totuşi noi reprezentăm un sindicat cu peste 8.500 de membri", a afirmat miercuri preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti a explicat că angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece bugetul STB pe anul în curs prevede un fond de salarii mai mic decât cel de anul trecut. AGERPRES 

 

* UPDATE-ul este realizat în baza stirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzarii stirilor pe fluxul agentiei.

 

Citeşte şi:

 

TPBI: STB trebuie să asigure o treime din capacitatea de transport necesară în Bucureşti şi zona metropolitană

 

Sindicaliştii din STB protestează la sediul instituţiei şi cer demisia directorului general

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.