COD GALBEN: 25-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 05 – 26 aprilie, ora 23 se va semnala intensificări ale vântului Zone afectate COD GALBEN: 25-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 10 – 27 aprilie, ora 10 Fenomene vizate se va semnala 26 aprilie, ora 10 – 27 aprilie, ora 10 Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Avioanele de vânătoare Strike Eagles se întorc în Bulgaria şi România pentru a doua etapă de dislocare a Operaţiunii Castle Forge, informează un comunicat al Comandamentului Forţelor Aeriene ale SUA din Europa şi din Africa transmis AGERPRES.

Avioanele americane de vânătoare F-15 Strike Eagles din Escadrila 336 de Vânătoare, Grupul 4 de Vânătoare, de la Baza Forţelor Aeriene Seymour Johnson din Carolina de Nord, s-au întors la Baza Aeriană Borcea, România, şi la Baza Aeriană Graf Ignatievo, Bulgaria, pentru a doua etapă de dislocare înaintată în sprijinul Operaţiunii Castle Forge, un eveniment de instruire multinaţional întrunit, condus de Forţele Aeriene ale SUA din Europa şi Forţele Aeriene ale SUA din Africa, care demonstrează conceptul de Agile Combat Employment.

Operaţiunea Castle Forge urmăreşte antrenarea agilităţii şi a mişcărilor rapide ale forţelor aeriene spre amplasamente avansate, sporind angajamentul SUA faţă de aliaţii NATO din regiunea Mării Negre, demonstrând în acelaşi timp capacitatea comună a Alianţei de a răspunde cu o prezenţă flexibilă şi încurajatoare.

Avioanele Strike Eagles au sosit iniţial la Baza Aeriană Larissa din Grecia pe 6 octombrie pentru a se antrena împreună cu avioanele F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Elene. Între 18-22 octombrie, acestea au decolat de la Bazele Aeriene Graf Ignatievo din Bulgaria şi Borcea din România, în prima fază de dispersare înaintată a Operaţiunii Castle Forge. După ce s-au întors la Baza Aeriană Larissa, cooperarea s-a extins în ultima săptămână, pentru a include colaborarea cu Forţele Navale Elene, care au sprijinit intrarea în Marea Neagră, într-o misiune de patrulare de rutină, a distrugătorului cu rachete dirijate din clasa Arleigh Burke USS Porter (DDG 78) al Flotei a Şasea a SUA.

Antrenamentele vor continua în România şi Bulgaria în următoarele zile. Generalul Jeff Harrigian, comandantul Comandamentului Aerian al NATO şi al Forţelor Aeriene ale SUA din Europa şi Africa, a declarat: "Castle Forge este una dintre cele mai importante oportunităţi pe care le-am avut de a testa modul în care putem disloca avioane de vânătoare din diferite amplasamente, cu diverse niveluri de capacitate şi sprijin de luptă".

"Pe măsură ce această operaţiune va continua, vom creşte complexitatea, viteza şi flexibilitatea mişcărilor noastre - împreună cu aliaţii noştri - pentru că acesta este exact modul în care vom lupta dacă ni se va cere", a mai spus generalul Harrigian, citat în comunicat. AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: Forţele Aeriene Române / Facebook

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.