COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea, la 19 august, a Zilei Mondiale Umanitare, subliniind că oferirea de asistenţă reprezintă "un imperativ moral" pentru România.

"Comunitatea internaţională comemorează actorii umanitari care şi-au pierdut viaţa sau care au fost răniţi în timpul misiunilor de asistenţă şi aduce un omagiu personalului umanitar care continuă să ofere sprijin vital persoanelor aflate în situaţii vulnerabile. La nivel global, ne confruntăm cu un record negativ de crize umanitare, astfel încât oferirea de asistenţă este atât un imperativ moral pentru România, cât şi o materializare a principiilor fundamentale asumate în cadrul organizaţiilor internaţionale (în special Organizaţia Naţiunilor Unite şi Uniunea Europeană)", a precizat MAE, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit MAE, în acest an, care marchează cea de-a 11-a aniversare a Zilei Mondiale Umanitare, campania aduce în prim-plan "eroii din viaţa reală" şi motivaţia acestora de a continua să acţioneze "chiar şi în contextul uneia din cele mai semnificative provocări la adresa asistenţei umanitare", pandemia de COVID-19.

"În coordonare cu statele membre ale UE, ţara noastră s-a alăturat eforturilor globale de răspuns la efectele situaţiei epidemiologice, inclusiv din perspectivă umanitară. Pe lângă sprijinul material, România va continua să promoveze, la nivel diplomatic, accesul neîngrădit al personalului umanitar pe teren, în acord cu principiile de bază ale domeniului: umanitate, neutralitate, imparţialitate, independenţă", a transmis ministerul.

Ziua Mondială Umanitară este o iniţiativă formalizată de Adunarea Generală a ONU în 2009, în memoria atacului cu bombă din Irak, de la 19 august 2003, în care şi-au pierdut viaţa 22 de persoane, printre care coordonatorul rezident al ONU pentru afaceri umanitare. Această dată a devenit o expresie a gratitudinii comunităţii internaţionale în raport cu sacrificiile pe care personalul umanitar este dispus să şi le asume.

"Unul din obiectivele ONU este, conform Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite, 'realizarea cooperării internaţionale în soluţionarea problemelor având caracter economic, social, cultural sau umanitar'. Astfel, în calitate de stat membru al ONU, România se alătură actorilor care marchează această zi, în semn de recunoştinţă şi solidaritate", a subliniat MAE. AGERPRES/(AS - autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.