COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 14 Intre 14:50 si 16:00 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Bacău, Județul Suceava, Județul Vrancea; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 14 Intre 14:45 si 15:45 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Teleorman; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 14 Intre 14:15 si 15:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Cluj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Salina Slănic va fi redeschisă pentru turişti începând de sâmbătă, accesul vizitatorilor în subteran urmând să se efectueze cu microbuze, în condiţii specifice prevenirii răspândirii COVID-19.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a salinei, turiştii vor trebui să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi vizitatori. De asemenea, acestora li se va lua temperatura înainte de a intra în subteran.

Transportul în mina turistică Unirea, aflată la peste 200 de metri în subteran, se va face în continuare cu microbuze, în condiţiile în care liftul folosit anterior în acest scop s-a defectat în vara anului 2014.

Având o înălţime de 54 de metri, Mina Unirea este cunoscută drept cea mai înaltă din România şi cea mai mare salină din Europa inclusă în circuitul turistic.

Mina Unirea s-a format ca urmare a exploatării care s-a derulat între anii 1943 şi 1970, în această perioadă fiind excavată o cantitate de aproximativ trei milioane de metri cubi de sare.

În urma procesului de excavare, s-au format 14 camere cu profil trapezoidal. Temperatura în subteran este una constantă, 12-13 grade Celsius, umiditatea aerului este de 50-60%, radioactivitatea la limita de detecţie, iar concentraţia de aerosili naturali salini este mare, creând un climat special pentru tratarea unor boli ale sistemului respirator. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.