COD PORTOCALIU: 05-07-2020 ora 10 Intre 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Angajaţi ai unei unităţi de tip carmangerie şi braserie din Alba Iulia, de unde au consumat diverse produse mai multe persoane care au ajuns ulterior la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, aveau Salmonella şi Stafilococ aureus, potrivit rezultatelor analizelor date publicităţii, vineri, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

"Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, în urma primirii rezultatelor din Laboratorul DSP Alba, la care s-a evidenţiat Salmonella în două coproculturi şi Stafilococ aureus la un exudat faringian, recoltate de la angajaţii unităţii, precum şi o parte din testele de sanitaţie necorespunzătoare, au aplicat încă o sancţiune cu amendă contravenţională persoană fizică - administrator braserie, conform prevederilor H.G. 857/2011, în valoare de 2.000 lei", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Marţi, DSP Alba a amendat marţi unitatea în cauză cu 2.600 de lei, pentru neefectuarea măsurilor de dezinfecţie a ouălor înainte de preparare şi pentru neefectuarea cursurilor de igienă de către angajaţi.

"Menţionăm că şi în coproculturile recoltate de la pacienţii internaţi a fost identificată Salmonella", mai arată comunicatul DSP Alba.

Potrivit sursei citate, se menţine în continuare sancţiunea complementară de suspendare temporară a activităţii braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la prezentarea unor buletine de analiză - teste de sanitaţie corespunzătoare, după efectuarea, cu o firmă autorizată, a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătăţii şi normalizarea examenelor de laborator care atestă starea de sănătate a angajaţilor.

La rândul său, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba a transmis, vineri, că potrivit buletinelor de analiză, nu au fost detectaţi germeni patogeni pe coaja şi în conţinutul ouălor, ceea ce înseamnă că toxiinfecţia nu a fost provocată de materia primă folosită.

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat şi ei, marţi, o amendă de 1.200 de lei, pentru condiţii necorespunzătoare de igienă.

În jur de zece persoane, printre care şi un copil, au necesitat spitalizare după ce au consumat produse achiziţionate din această unitate. Alţi opt pacienţi au primit tratament în ambulatoriu.

La DSP Alba a fost depusă luni o sesizare scrisă, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul că s-ar fi simţit rău după ce au mâncat preparate cumpărate de la o carmangerie din Alba Iulia. Unitatea în cauză este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia. AGERPRES/(AS - autor : Marinela Brumar, editor: George Onea, editor online: Adrian Dãdârlat)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.