COD GALBEN: 07-12-2019 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala ceată ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Vâlcea, Județul Dolj; COD GALBEN: 07-12-2019 Intre 04:00 si 09:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Vrancea; COD GALBEN: 07-12-2019 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj; COD GALBEN: 07-12-2019 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m, asociată și cu depuneri de chiciură in Județul Alba, Județul Alba, Județul Covasna, Județul Braşov, Județul Mureş, Județul Harghita, Județul Sibiu;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Urmaşii familiei Fogolyan, care au revendicat în natură sediul Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, s-au adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, după pierderea procesului.

Moştenitorul familiei Fogolyan, Szotyori Nagy Aron, a declarat marţi, că decizia instanţei este "nejustă" şi s-a văzut nevoit să facă acest pas deoarece a epuizat toate căile de atac din România.

"Am pierdut la Curtea de Apel de la Bucureşti şi nu am avut ce să fac. Ultima corectare, eventual, poate fi la Strasbourg. Am înaintat actele la CEDO şi am înaintat şi la Curtea Constituţională a României. (...) Noi am locuit în această casă, am depus pozele şi mărturii despre viaţa noastră familială, când eu eram copil şi mă jucam pe terasa Prefecturii şi jos, în curte, ne jucam toţi cei cinci verişori. (...) Eu văd o mulţime de neregularităţi în aceste restituiri şi, aşa cum observ eu, legile sunt ca şi în povestea cu vulpea şi lupii, care trec pe sub barieră, iar boul se opreşte la barieră. Aşa am păţit şi eu. (...) Ne-am adresat CEDO ca să obţinem clădirea, pentru că eu am jurat în faţa mormântului strămoşilor mei că o să lupt pentru ca să obţin casa familială, care a fost folosită abia vreo 50 de ani de către proprietari, de către cei care au construit-o. Şi de 80 de ani este folosită de cine nu a pus nicio cărămidă la construcţia ei şi asta eu cred că este o nedreptate profundă", a declarat, pentru AGERPRES, Szotyori Nagy Aron.

Potrivit acestuia, imobilul a fost construit de străbunicul său, un prosper comerciant, în anul 1872 pentru a fi folosit ca locuinţă familială, iar câţiva ani mai târziu, bunicul său, cunoscutul medic Fogolyan Kristoff, a ridicat alături o clădire cu mai multe etaje în scopul amenajării unui sanatoriu, dar ambele au fost naţionalizate de comunişti.

După 1989, moştenitorii familiei au reuşit, în urma unor îndelungate procese, să redobândească clădirea sanatoriului, folosită ani la rând de fostul Consiliu Popular Judeţean, iar ulterior de Consiliul Judeţean Covasna, precum şi trei camere din incinta Prefecturii, cu o suprafaţă de 130 de metri pătraţi.

În două dintre aceste camere, Szotyori a amenajat un mic muzeu în memoria înaintaşilor săi, printre obiectele expuse regăsindu-se documente, fotografii, piese de mobilier şi lucruri personale, cum ar fi halatul medical şi instrumentarul sanitar ce a aparţinut bunicului său, de numele căruia se leagă construirea spitalului vechi din Sfântu Gheorghe.

"Eu am revendicat toată clădirea, pentru că acum suntem proprietari numai pe o parte. (...) Am pierdut procesul, a fost o sentinţă definitivă şi irevocabilă, nu mi se restituie în natură, numai despăgubiri. Curtea Europeană a Drepturilor Omului este ultima soluţie", a mai spus Szotyori Nagy Aron. AGERPRES / (A - autor: Oana Mălina Negrea, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.