COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 23 iunie se va semnala val de căldură și disconfort termic accentuat

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Autorităţile covăsnene mizează pe festivalurile gastronomice pentru a atrage un număr mai mare de turişti în judeţ, printre cele care vor fi organizate în acest an numărându-se şi Transylvanian BBQ Festival, eveniment inclus în calendarul oficial al concursurilor Kansas City Barbeque Society (KCBS).

"Vom continua şirul evenimentelor gastronomice (...) şi cred că unul dintre cele mai importante va fi Festivalul barbeque, care se va desfăşura anul acesta în perioada 17-19 mai la castelul Miko din localitatea Olteni. Acesta a fost inclus din acest an în circuitul Kansas City Barbeque Society şi deja avem semnale pozitive de la echipe din străinătate care vor participa", a declarat pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert.

Potrivit acestuia, organizarea festivalului sub egida acestei organizaţii internaţionale va conferi atât notorietate, cât şi un nivel înalt acestui eveniment.

Primul festival barbeque din România a avut loc în vara anului trecut, la Sfântu Gheorghe, iar la acesta au participat şase echipe din România şi Ungaria, care s-au întrecut în a prepara cel mai bun barbeque din carne de pui, coaste şi spată de porc, piept de vită, precum şi din carne de mistreţ şi urs.

Autorităţile covăsnene organizează anual numeroase evenimente gastronomice având ca scop promovarea zonei şi atragerea turiştilor, printre cele mai populare numărându-se Parada cârnaţilor, Festivalul Pomana porcului, al florilor comestibile, al tocăniţelor la ceaun, al cartofilor, precum şi Festivalul kurtoskolacs-ului şi al deliciilor dulci. 

Potrivit organizatorilor, acesta din urmă a atras anul trecut peste 20.000 de vizitatori la Sfântu Gheorghe, iar cu acest prilej s-au vândut peste 16.000 de colaci secuieşti glazuraţi cu zahăr ars. AGERPRES/(A-autor:Oana Mălina Negrea, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.